Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   AK PARTİ Yerel Seçim (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=378)
-   -   29 Mart Yerel Seçimlerini Nasıl Buldunuz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=92382)

karcicegi 03-30-2009 12:57

29 Mart Yerel Seçimlerini Nasıl Buldunuz?

Değerli üyeler..
Yoğun bir Yerel Seçim maratonundan sonra halk 5 yıl yöneteceği kişiyi seçti.

Ak Partide bir düşüş söz konusu oldu.Gazetelerin diliyle Halk Ak Partiye "One Minute" dedi.

Bu seçim sonuçlarını siz değerli Ak Partiye gönül veren üyeler nasıl değerlendirir?

ishakyilmaz 03-30-2009 13:00

Genel olarak üzüntü içindeyim.Bu üzüntümü destekleyeck açıklamayı sayın Başbakanımız da dile getirmiştir.Gerek oy oranlarında ki 6-7 oranlık düşüş gerekse stratejik önem taşıyan bazı il ve ilçeleri Kısır muhalefetin eline vermiş olmamız açıkçası beni derinden üzmüştür.Lakin her kötü sonucun hayırlı bir sonucu olacağını idrak edenlerdenim.O yüzden Erdoğan'ında dediği gibi ders çıkarma vakti gelmiştir..!

NuR-eFSaN 03-30-2009 13:30

Bu şecimlerde azda olsa aşağı düşüş yaşandı.Bu düşüşün sebebi ise Daha çok Kriz etkilediği kanısındayım.Medya sadece Krizi türkiye varmış gibi göstererek oyların azalmasına neden olmuştur.AKP bununda üstesinden gelecektir İnşallah.Sarıyer ve Büyükçekmece için çok üzüldüm.AKP Belediye seçimlerinde koyacağı adaylara biraz daha dikkat etmelidir.

Birşey daha sölemek istiyorum.SARIGÜL Şişliyi gerçekten bayağı bir farkla aldı.Bir dahaki seçimlere İstanbuldan aday bile gösterilebilir.

Terennüm 03-30-2009 13:50

herşeyden önce milletin verdiği karara saygı duymalıyız.
bu millet baskı ve kendine rağmen yapılan herşeyi cezalandırmıştır.
şimdi seçim sonrası çıkan tabloyu duygusal değil aklı selim ile yaniden değerlendirmeliyiz

Beyazgülüm 03-30-2009 13:53

Başbakanımızın basın açıklamasına harfiyyen katılıyorum ama bu kadar üzerimize geldiler -her koldan- yinede kazandığımız çok yerler var ümitsiz olmamalıyız

FarukARSLAN. 03-30-2009 13:56

2004 Yerel seçimlerinde kazandığımız oy oranıyla "istikrara devam" dendi..

Seçimlere %41'lik belediye oranıyla girdik, %40'la yola devam dedik...

Tabii ZAFER olmadı ama çok şükür 7 yılda 4.seçimin de LİDER partisiyiz. Hemde Muhalefeti toplasan anca oy oranımıza yetişecek..

Yanİ ülkemizde muhalefetsiz bir iktidar yine yola devam diyor . . .

Ama en ciddi uyarı "belediye başkan adayınızı iyi seçin AK kadro" oldu.

Ve Başbakanmızın dediği gibi, şöyle bi seçim sonuçlarına bakarsak 81 ilde, potada değişmeyen TEK BİR PARTİ VAR; AK PARTİ .

Lider yine biz, çoğul yine biz FARK yine biz. :karizmatik:

MESELA;

BELEDİYE sayısı aynen (hemen hemen) şu;

CHP: 183
MHP: 136
DTP: 58
Saadet: 23
DSP: 12
ANAP: 4
BBP: 4
Bağımsız: 14

BUNLARIN HEPSİNİN TOPLAMI: 434

AK Parti: 492

ŞİMDİ ANLAŞILDI MI?...

sevdesu 03-30-2009 14:19

kazandığımz yerler de oldu niğde ve trabzon gibi arkadaşlar.
ankara için o kadar yapılan çirkefliğe ragmen melih başkan açık ara aldı çok mutluyuz saygılar

MertcAn_1903 03-30-2009 14:20

Açıkçası bu sonuç beni de pek memnun etmedi.
Belki de çok umut bağlamıştım ondan olsa gerek...

Ancak Başbakanımızın da dediği gibi düşünüp ders çıkaracağız.

Umarım ileriki seçimlerde daha yüksek oy alırız.
Durmak yok yola devam.

&eylül& 03-30-2009 14:29

Bu seçimler yerel seçim havası değilde genel seçim havası gibiydi.Başkan adayları hiçbir projelerinden(varsa tabi)bahsetmediler.Mitinglerde ön planda olan liderlerin tartışmasıydı.Eee halkta buna kandı tabi akp ye bir kez daha oy verdi Aman sol gelmesin sag gelsin diye.Ama umarım halkımız genel seçimlerde bu hataya düşmeyecekler.İnş bunu umut ediyoruz...

gamzecyc 03-30-2009 14:34

arkadaşlar en kadar oran düşse de biz gülşehir akp lileri olarak ilk defa kazandık 20 senedir mhp yapıyodur ama bu sefr akp yapacak inş.

sevdesu 03-30-2009 14:38

keçiörende dahi mholilern baskısı turgut altınoğun satışına ragmen büyük bir farkla aldık teşekkürler keçiören halkı :)

Morte 03-30-2009 14:41

Başka bir parti için zafer olacak sonuç bize hezimet gibi geliyor ama gerçekten hiç de fena değil durum. Yani çok yer kaybettik, yeni yerler kazandık, güzel yerleri de elimizde tuttuk ama bu da bize bir ders olmalı. Ak Parti'nin açığını arayan çok. Rehavete kapılmamalı, her zaman çok çalışmalıyız.

sevdesu 03-30-2009 14:43

Alıntı:

Morte Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 563948)
Başka bir parti için zafer olacak sonuç bize hezimet gibi geliyor ama gerçekten hiç de fena değil durum. Yani çok yer kaybettik, yeni yerler kazandık, güzel yerleri de elimizde tuttuk ama bu da bize bir ders olmalı. Ak Parti'nin açığını arayan çok. Rehavete kapılmamalı, her zaman çok çalışmalıyız.

işte bu hepimizin demesi gerekn açıklama bu başından beri olumsuz hiç bişey yazmadım ki başkalarını sevndirmeyeyim diye. bizim halk hala büyük bir farkla yanımızda bunu fark edelim arkadaşlar

idemir54 03-30-2009 15:17

Başbakanımız ne dedi .ak partiyi masaya yatırın her ilde biz varız.chp ile mhp nin oylarının toplamı , türkiye genelinde akp nin oyuna kafa kafaya geliyo .Tabikide gönül isterdi çoğunluk bizden yana olsun ama .bu bir yerel seçimdir.2004 seçimleriyle kıyaslandığında 3 puanlık bir oy kaybı var .Buda büyük bir kayıp değildir. Herşeye rağmen zafer bizimdir .Türkiyenin aydınlık geleceği için bu zafer hayırlı olsun diyorum .

NuR-eFSaN 03-30-2009 15:19

Adana ' yı her an alabiliriz sandığın yüzde 98 i açılmış çok az bir fark var.İnsallah AKP Alır

aşk-ı ilahi 03-30-2009 15:38

bana göre bu seçim akp hüsranıdır..
umulan hiç bir yer alınamamıştır...
zafer çığlıkları atmak fazlaca iyimserlik olur..bence..
sayın başbakanın ısrarla istediği DİYARBAKIR olamamıştır...
İZMİR olmamıştır..istemeyiz dediği URFA,ADANA ELDEN gitmiştir..
istanbuldaki belediyeler elden gitmiştir..
bundan ötesi ne olur bilmiyorum...

EVET ben SAADETLİYİM...ve oyumu her halukarda kullandım.
geçen seçimde %2 içindeydim...şimdi %5 inşaalah gelecek secime umutla bakıyorum...

bu notuda siz ne yaptınız diye soracak olanlara yazıyorum...

Gavur_Altıoklu 03-30-2009 15:39

Çöküşün başladığı açıkca belli olmaktadır.Mutlu son yakındadır.

jules 03-30-2009 15:56

Bana göre öyle çok büyük bir hezimet,çöküş yaşanmadı bu seçimlerde..Ben düşüşü normal karşılıyorum..Asıl bundan sonrası daha parlak,daha güzel olacak inş...Kimse zil takıp oynamasın aksine bu sonuçtan dolayı paçalarının tutuşmaları lazım...Bundan sonraki süreçte ülke adına atılacak adımlar daha hızlı,daha sert bir şekilde atılır..Başbakanımız akıllı,ileri görüşlü bir insan...Gerekli müdaheleleri yapar ,yola devam ederken yorulanlarla da yolları ayırır ve daha dinamik bir şekilde ilerler...Çetelerle,hainlerle savaşta devam edecek,eminim..Hem de ülke edim adımlarla yeni başlangıçlar yaparken,yeni adımlar atarken bu hainler daha da kudurur daha da kendilerini belli ederler...Bu yüzden bunların avukatlığına savunanlar da bu seçimde az da olsa bıraktıkları avukatlık cüppelerini sırtlarına daha sıkı geçiririler...BÖYLECE İYİ KİM KÖTÜ KİM BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKAR...Milletimiz zekidir..

ak61 03-30-2009 16:02

Beni çok şaşırtan İzmirde Chp'nin bu patlamasıdır.35 lerden 55 lere fırladılar.Ayrıca 30 ilçenin 29unu almışlar. Tireyi ise az bir farkla DP kazanmış. İzmirde bozguna uğradık.
Onun dışında şu anda oyumuz 38.9 gözüküyor yaklaşk %7-8 kaybımız var.
Ankara Gökçeği sevmesemde beklemediim kadar rahat kazandı,
Seçimin bazı anlarında İstanbulda farkın oldukça kapanması ve %2 ye kadar düşmesine de çok şaşırmıştım ancak fark sonradan açıldı.
Bizim açıdan belkide tek karlı il Trabzon oldu.
Antalya için ayrı bir şok. Adana yakın geçti ama galiba Mhp kazanmış.
Ege Akdeniz ve Marmara'nın çoğu ilinde oylarımız çok düştü. Doğuda ve Karadenizde biraz daha sabitken. Güneydoğudada beklenmedik bir sonuç var.
%42-43 başarıydı benim için.Ancak yinede biz 39 chp+mhp=39.

dilemma 03-30-2009 16:20

Siz %40ı çöküş sayıyorsanız Özal'dan beri tüm partiler ve başta chp zaten ölmüşler o zaman :)

Beritan 03-30-2009 19:03

bana görede bir hüsrandır...
normal şartlarda ak partinin aldığı oy gayet iyidir hatta mükemmeldir...
fakat başbakanın istediği oy bu değildi...bunu benden iyi çalışanları bilir...
denildiği gibi diyarbakır elden gitti...izmir.. enteresandır geneldede sahil yerleri dikkatimi çekti sahil yerleri genelde chp almış...
bende islami parti diye düşündüm bi an ama
hani diyorsunuz ya biz islami parti değiliz...o yüzden kaybetme gerekçesi farklı diye düşünüyorum..
ama eminim başbakan alarm butonuna basmıştır...gerekli önlemler alınacaktır...
hakkımızda hayırlısı olsun..
ne yalan söyliyim istanbul büyük şehirde bian kılıçdaroğlu olacaksandım ve çok korktum...
neyseki kısmet gene aynı kişi kaldı:)

Ertuğrul ÖZGÜL 03-30-2009 19:10

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564440)
bana görede bir hüsrandır...
normal şartlarda ak partinin aldığı oy gayet iyidir hatta mükemmeldir...
fakat başbakanın istediği oy bu değildi...bunu benden iyi çalışanları bilir...
denildiği gibi diyarbakır elden gitti...izmir.. enteresandır geneldede sahil yerleri dikkatimi çekti sahil yerleri genelde chp almış...
bende islami parti diye düşündüm bi an ama
hani diyorsunuz ya biz islami parti değiliz...o yüzden kaybetme gerekçesi farklı diye düşünüyorum..
ama eminim başbakan alarm butonuna basmıştır...gerekli önlemler alınacaktır...
hakkımızda hayırlısı olsun..
ne yalan söyliyim istanbul büyük şehirde bian kılıçdaroğlu olacaksandım ve çok korktum...
neyseki kısmet gene aynı kişi kaldı:)

başbakan ders çıkartmıştır bencede dinsel bi mesele değil ama sebebini başbakan bulur artık önlemini alır
istenbul ve ankaradan bi an bile şüphe etmedim

Beritan 03-30-2009 19:14

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564447)
başbakan ders çıkartmıştır bencede dinsel bi mesele değil ama sebebini başbakan bulur artık önlemini alır
istenbul ve ankaradan bi an bile şüphe etmedim

bilmiyorum dikkatimi çekti ve bian düşündüm..;1
ankarada mhp nin adayının olmasını isterdim...(melih gökçeği çok severim)
art niyetli değil ama mhp adayıda olsa sevinirdim...
istanbuldada seçimde sayım yapılırken ikide bi çıkıp çocuk gibi davranınca acabamı dedim ..emin olmadan bi insan çıkıp ortalığı velveleye veremez diye düşündüm ama insan..=)

Ertuğrul ÖZGÜL 03-30-2009 19:17

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564453)
bilmiyorum dikkatimi çekti ve bian düşündüm..;1
ankarada mhp nin adayının olmasını isterdim...(melih gökçeği çok severim)
art niyetli değil ama mhp adayıda olsa sevinirdim...
istanbuldada seçimde sayım yapılırken ikide bi çıkıp çocuk gibi davranınca acabamı dedim ..emin olmadan bi insan çıkıp ortalığı velveleye veremez diye düşündüm ama insan..=)

chp lilerin soyadı velvele zaten
bende sola geçmesini istemem iki yerinde ama mhp nin hiç şansı yoktu sadece oy bölme amaçlıydı bence oda kimsenin işine yaramazdı TUTSAYDI

All times are GMT +3. The time now is 18:24.