Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   PARTİMİZİN OYLARININ DÜŞÜŞ SEBEPLERİ VE SEÇİM GENEL DEĞERLENDİRMESİ... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=92606)

Terennüm 03-30-2009 16:36

Tüm AKPartiForum Buraya! SEÇİMLERİ TARTIŞIYORUZ

29 mart seçimlerindeki sonuçlardan sonra yapmamız gereken en önemli şey kendimizi sorgulamak buyrun kendimizle yüzleşelim

NS 03-30-2009 16:38

biraz fazla emindik kendimizden tevazu bazı yerlerde unutuldu(urfa) :(
temayuller anlasılmadı
yanlıs adaylar olmasa %45 tırmanırdık...

Feride 03-30-2009 16:40

sanıyorum başbakanın , o kaleyi alın, şu kaleyi alın, orası bizim, şurası bizim tarzı söylemleri ters tepki ortaya çıkardı. bu tarz söylemler içerisine girmemesi daha doğru olabilirdi..

LeyaL 03-30-2009 16:43

Maltepe için Fikri Köse'nin tekrar aday olduğunu duyduklarında bizimkiler bu iş zor değişmeli dediler. Ve dedikleri de oldu kaybetti.
Neden bilmiyorum ama... Bana göre gayet iyi çalışmaktaydı.
Bir bildikleri vardır diyorum ama hala daha üzülüyorum yaa...Yediremedim :(

Üç mevsim 03-30-2009 17:18

Evet bu konuya özen gösterelim, düşüncelerimizi paylaşalım. Gerçi 2004 Yerel Seçimine göre 1-2 puan kadar gerideyiz ama yine de bu durumu ve bazı belediyeleri neden kaybettiğimizi veya kazanamadığımızı masaya yatırmamız gerekiyor.

Mesela aeo92 arkadaşımızın dediği gibi Fakıbaba'da hatalı olabilir miyiz..
Ya da Feride Hanımın dediği gibi "Kale" söylemi yaramadı mı? Ters mi tepti?
Ankara ve İstanbul'da fark neden bu kadar kapandı?

Feride 03-30-2009 17:24

istanbuldaki farkın kapanması ile ilgili şunları söyleyebilirim. kemal kılçdaroğlu burada çok büyük etken. zira kemal kılçdaroğlu, herkese karşı (sözde) bana göre görünüşte ılımlı bir politika uyguluyor gibi gözüktü ve bu çevrelerin sempatisini kazandı.

ayrıca bu şahıs alevi ve kürt kimliği ile hem alevileri hem de kürtleri kendi bünyesinde büyük ölçüde topladı. bunlar bana göre çok büyük etkendi..

tamer60 03-30-2009 17:35

Tokat Merkezde İşimiz Kötü Derken %20 Oranlık bir farkla aldık;ama Erbaa İlçesinde umutluyken adamlar sabaha kadar çalışarak (paketlerle) %0,9 oy farkıyla (mhp)kazandı.

xeoxxeox 03-30-2009 17:37

Alıntı:

tamer60 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564281)
Tokat Merkezde İşimiz Kötü Derken %20 Oranlık bir farkla aldık;ama Erbaa İlçesinde umutluyken adamlar sabaha kadar çalışarak (paketlerle) %0,9 oy farkıyla (mhp)kazandı.

tokatı akp nin almasına bende şaşırdım nizametin aydın işi götürüyodu ama olmadı

xeoxxeox 03-30-2009 17:41

13 tane il kaptırılmıştır.Özellikle Antalya Adana Urfa Van Siirt gibi yerlerde illerin kaptırılması çok kötü oldu.Ayrıca istenen 6-7 ilden sadece trabzon alınmıştır.Bu belediye seçimlerinde bir başarısızlıktır.İl genel meclisini değerlendirirsek 27 temmuz seçimyle kıyaslayabiliriz çünkü adaya partiye oy verildi.22 temmzda 47 29 martta 38-39 civarında bu ciddi bir düşüştür.Diğer partilerde Mhp ve Dtp artmıştır.Saadet Partisindede kıpırdanma vardır oyların%150-200 artırdı.Bir daha ki seçimde meclise girebilir

Beyazgülüm 03-30-2009 17:44

Adana henüz kaptırılmadı bekliyoruz

redyellow 03-30-2009 17:45

Bir saadetci olarak seçimlerle ilgil görüşlerim:

1- AKp bir ihtar almıştır, akpnin oyları çok düşmemiştir, bazılarının dediği gibi çok büyük bir oy kaybı yoktur.

Ama il belediyelerinde hayli zararı vardır.

Seçmen akpye bak ben burdayım demiştir, beni de düşün demiştir. Yoksa uçururum demiştir.

2- Kılıçdaroğlu ve mansur yavaş kazanmıştır... her ne kadar belediye başkanlıklarına kazanamasalar da kazanan olmuşlardır.

Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli başlarına bela almıştır.

Niye?

Kılıçdaroğlu ve mansur Yavaş şahsi olarak partilerinin oylarını illerinde müthiş artırmışlardır.

Bu medya asla rahat durmaz ve bir müddet sonra hem chp için hem mhp için kurultay olması için dedikodular başlar ve kılıçdaroğlu ile mansur yavaş genel başkan adayı olarak liderlerin başını ağrıtır diye düşünüyorum.

3- Melih Gökçek tüm baskılara, oyunlara rağmen 4.kez seçilerek kırılması zor bir rekor kırmıştır, mhpnin tüm desteğini çekmesine rağmen bunu başarması da bana göre başarıdır, oyu düşmüş olsa bile.

4- Numan Kurtulmuş başarılıdır.. Bütün imkansızlıklara rağmen, 2 aylık bir genel başkan olmasına rağmen partisinin üzerinde ölü toprağını atmış ve atılım yaptırmıştır. Gelecek seçimler için haydi moral depolamışlardır.

5- AKPnin il belediyelerinde bu kadar çok kaybetmesi (sanıyorum 10'un üzerinde il kaybedilmiş) kibirden, ben bilirim tavrından olmuştur.

Tevazu kalkınca maalesef böyle şeyler olur.

CEKET KOYSAK KAZANIR mantığı tarihde hiç bir zaman başarılı olamamıştır, tam tersi olmuştur, halk tepki koymuştur.

6- Antalyada mesela mehmet ali şahin seçim bölgesiymiş.

Bu hatalar zinciri taaa genel seçimlerde başlamıştır. Mehmet ali şahin fatih belediye başkanlığı yapmış bir insan.

Onun antalya da ne işi var kardeşim?

Antalyaya o taraftan birilerini koyacaksın.

7- Akp genel seçimlerde çıkan yüzde 47 oy oranından belki tabir fazla olur ama şımarmıştır.

Mesela aralık ayında yüzde 22 doğal gaz zammı, sonra dalga geçer gibi iki ay sonra tekrar indirim vs. bunlar halk üzerinde kötü etki yapmıştır.

Artı memur, işci, emekli, asgari ücretli konusuda akp hata yapmıştır.

Kim ne derse desin, isterse seçim yatırımı desin bu kesime güzel bir zam verilmeliydi.

Hem zaten kriz var diyorlar, madem kriz var memur işçi de ezilmesin deyip bu kesime güzel bir zam yapılsaydı daha iyi olurdu.

Benim genel olarak düşüncelerim bunlar.

NS 03-30-2009 17:45

dam üstünde saksağan vur beline kazmayı
ne alaka saadet
%150-200 artırdık diyorsunuz duyan da %25-30 oy alıyorsunuz sanacak

ENES_CAN_AK 03-30-2009 17:59

benim en çok üzüldüğüm iller antalya,van,giresun'un kaybedilmesi oldu.başarısız olunduğunu düşünmüyorum ama yinede oturulup düşünülmeli.

redyellow 03-30-2009 18:06

Alıntı:

aeo92 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564301)
ne alaka saadet

Yazınızı kime hitaben yazdınız?

Yazdığınız kişinin ismini yazarsanız daha güzel bir tartışma olur.

ENES_CAN_AK 03-30-2009 18:07

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564300)
Bir saadetci olarak seçimlerle ilgil görüşlerim:

1- AKp bir ihtar almıştır, akpnin oyları çok düşmemiştir, bazılarının dediği gibi çok büyük bir oy kaybı yoktur.

Ama il belediyelerinde hayli zararı vardır.

Seçmen akpye bak ben burdayım demiştir, beni de düşün demiştir. Yoksa uçururum demiştir.

2- Kılıçdaroğlu ve mansur yavaş kazanmıştır... her ne kadar belediye başkanlıklarına kazanamasalar da kazanan olmuşlardır.

Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli başlarına bela almıştır.

Niye?

Kılıçdaroğlu ve mansur Yavaş şahsi olarak partilerinin oylarını illerinde müthiş artırmışlardır.

Bu medya asla rahat durmaz ve bir müddet sonra hem chp için hem mhp için kurultay olması için dedikodular başlar ve kılıçdaroğlu ile mansur yavaş genel başkan adayı olarak liderlerin başını ağrıtır diye düşünüyorum.

3- Melih Gökçek tüm baskılara, oyunlara rağmen 4.kez seçilerek kırılması zor bir rekor kırmıştır, mhpnin tüm desteğini çekmesine rağmen bunu başarması da bana göre başarıdır, oyu düşmüş olsa bile.

4- Numan Kurtulmuş başarılıdır.. Bütün imkansızlıklara rağmen, 2 aylık bir genel başkan olmasına rağmen partisinin üzerinde ölü toprağını atmış ve atılım yaptırmıştır. Gelecek seçimler için haydi moral depolamışlardır.

5- AKPnin il belediyelerinde bu kadar çok kaybetmesi (sanıyorum 10'un üzerinde il kaybedilmiş) kibirden, ben bilirim tavrından olmuştur.

Tevazu kalkınca maalesef böyle şeyler olur.

CEKET KOYSAK KAZANIR mantığı tarihde hiç bir zaman başarılı olamamıştır, tam tersi olmuştur, halk tepki koymuştur.

6- Antalyada mesela mehmet ali şahin seçim bölgesiymiş.

Bu hatalar zinciri taaa genel seçimlerde başlamıştır. Mehmet ali şahin fatih belediye başkanlığı yapmış bir insan.

Onun antalya da ne işi var kardeşim?

Antalyaya o taraftan birilerini koyacaksın.

7- Akp genel seçimlerde çıkan yüzde 47 oy oranından belki tabir fazla olur ama şımarmıştır.

Mesela aralık ayında yüzde 22 doğal gaz zammı, sonra dalga geçer gibi iki ay sonra tekrar indirim vs. bunlar halk üzerinde kötü etki yapmıştır.

Artı memur, işci, emekli, asgari ücretli konusuda akp hata yapmıştır.

Kim ne derse desin, isterse seçim yatırımı desin bu kesime güzel bir zam verilmeliydi.

Hem zaten kriz var diyorlar, madem kriz var memur işçi de ezilmesin deyip bu kesime güzel bir zam yapılsaydı daha iyi olurdu.

Benim genel olarak düşüncelerim bunlar.

görüşünün %100 de %100 katılmasamda doğruluk payı olan kısımları var.ancak sn başbakanımız bunları en iyi şekilde değerlendirip yorumlayıp gerekeni yapacağınıda inancım tam.

Özgür Çağrı 03-30-2009 18:07

Şu gayet açıktırki chp ye verilen oylar hizmete değil ideolojiye ve inadına verildi. İşte Ak partimizin izmir için kaleyi alacağız diyarbakır için kaleyi alacağız gibi söylemlere girmesi

bakanlarımızın dengesizce açıklamaları (biraz sert oldu ama öyle )

Aday yanlışlıkları ( fakıbaba , gökçek , vs. bucadaki yolsuzluklu başkan )

Doğan + chp + saadet medyası

mhp+chp+saadet ittifakı

gibi nedenlerle oylar düştü. .

NS 03-30-2009 18:08

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564333)
Yazınızı kime hitaben yazdınız?

Yazdığınız kişinin ismini yazarsanız daha güzel bir tartışma olur.

xeoxxeox e hitaben

xeoxxeox 03-30-2009 18:12

Alıntı:

aeo92 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564301)
ne alaka saadet

saadet partisinin önceki aldığı ilçe ve belde sayısı ve il genel meclisi sandelyesine oranla bu seçimde &150 ile 200 arasında artmıştır.

yani örneğin
20 ise 70-80 olmuş
100 ise 300 olmuş vs.

redyellow 03-30-2009 18:14

Alıntı:

@korfez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564335)
Şu gayet açıktırki chp ye verilen oylar hizmete değil ideolojiye ve inadına verildi. İşte Ak partimizin izmir için kaleyi alacağız diyarbakır için kaleyi alacağız gibi söylemlere girmesi

bakanlarımızın dengesizce açıklamaları (biraz sert oldu ama öyle )

Aday yanlışlıkları ( fakıbaba , gökçek , vs. bucadaki yolsuzluklu başkan )

Doğan + chp + saadet medyası

mhp+chp+saadet ittifakı

gibi nedenlerle oylar düştü. .

"saadet medyası":)

mhp+chp+saadet ittifakı:)

hay çok yaşayasın.

Bu arada kocaelideki ilçeyi yazmayı unutmuşsun:)

Bakın acizane şunu söyleyim:

Bu kadar basitleştirirseniz sonuca ulaşamazsınız.

Hangi saadet medyasından bahsediyorsun kardeşim?

Milli gazete ve TV5 mi akpyi vurdu bu kadar?

Kelin melhemi olsa başına sürer, saadetin ne medyası varki size zararı olsun?

Pes yani pes.

Ankarada saadet yüzde 1 civarında çıktı, bu mudur ittifak?

Yazık saadet düşmanlığı o kadar gözünüzü karartmış ki gerçekleri göremiyorsunuz.

redyellow 03-30-2009 18:15

Alıntı:

xeoxxeox Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564341)
saadet partisinin önceki aldığı ilçe ve belde sayısı ve il genel meclisi sandelyesine oranla bu seçimde &150 ile 200 arasında artmıştır.

yani örneğin
20 ise 70-80 olmuş
100 ise 300 olmuş vs.

Saadet partisi oyunu artırmıştır, gelecek seçimler için bir güven olmuştur, güzel olmuştur.

Ama siz böyle abartırsanız bu güzelliği gölgelemiş olursunuz.

Daha makul ifadelerle meramınızı ifade etmeniz mümkündür.

xeoxxeox 03-30-2009 18:18

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564348)
Saadet partisi oyunu artırmıştır, gelecek seçimler için bir güven olmuştur, güzel olmuştur.

Ama siz böyle abartırsanız bu güzelliği gölgelemiş olursunuz.

Daha makul ifadelerle meramınızı ifade etmeniz mümkündür.

yahu ben neyi abarttım ne ise onu söylüyoru geçen seçimde il genel meclisi sandelyesi 19 muş şimdi 70-75 arasında buradaki artışı yüzdeye dökün bakalım kaç çıkacak

NS 03-30-2009 18:23

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564346)
"saadet medyası":)

Kelin melhemi olsa başına sürer, saadetin ne medyası varki size zararı olsun?

Pes yani pes.

Ankarada saadet yüzde 1 civarında çıktı, bu mudur ittifak?

Yazık saadet düşmanlığı o kadar gözünüzü karartmış ki gerçekleri göremiyorsunuz.

saadet in gündem belirleyen medyası yok ama; sırf Akparti nin oylarını bölmek için saadet propagandası yapan medya vardır.bkz: http://www.haber7.com/haber/20090324...ak-videosu.php

xeoxxeox 03-30-2009 18:27

Alıntı:

aeo92 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564355)
saadet in gündem belirleyen medyası yok ama; sırf Akparti nin oylarını bölmek için saadet propagandası yapan medya vardır.bkz: http://www.haber7.com/haber/20090324...ak-videosu.php

bunda sp lilerin suçu ne başkalarının niyeti ile sp lilerin niyetini karıştırma kimse kimseyi bölen gibi göremez

ENES_CAN_AK 03-30-2009 18:29

sadet partisinin alacağı oy maksimum budur ak parti gerçeği türkiyede olduğu sürece boşuna uğraşmayın gelin destek verin köstek değil bazı yerler sırf inadınız yüzünden chp ye kaldı.

NS 03-30-2009 18:30

Alıntı:

CAN AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564362)
sadet partisinin alacağı oy maksimum budur ak parti gerçeği türkiyede olduğu sürece boşuna uğraşmayın gelin destek verin köstek değil bazı yerler sırf inadınız yüzünden chp ye kaldı.

doğru söze ne denir ! :merhaba:

redyellow 03-30-2009 18:31

Alıntı:

aeo92 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564355)

Bu ahlaksızlara SAADET MEDYASI derseniz sizin adınıza üzülürüm.

Çünkü bu en az onların yaptığı kadar gayri ahlaki bir şey olur.

Kanalb gibi bir kuruluşa SAADET MEDYASI demek ayıptır.

redyellow 03-30-2009 18:33

Alıntı:

Onu siz değil millet bilir.

Millet ne derse biz ona uyarız.

Bizim inadımız yüzünden değil sizin inadınız yüzünden de olabilir mi? :)

xeoxxeox 03-30-2009 18:33

Alıntı:

herkesin düşüncesi fikri inanışı partisi kendine göredir.adamlar mecburmu senin oyun bölünüyo diye sana destek vermeye ayrıca saadet partisi bu seçim sürecinde köstek gitmek yerine yani yıkıcı muhalefet yerine yapıcı muhalefet gütmüştür.Meydenlarda liderler birbirlerine laf yetişrirken saadet partisi çözüm sundu bu seçim fakıbaba sayesinde sp yi daha yakından tanıdım numan kurtulmuş muthiş bir lider

Ertuğrul ÖZGÜL 03-30-2009 18:35

Alıntı:

xeoxxeox Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564372)
herkesin düşüncesi fikri inanışı partisi kendine göredir.adamlar mecburmu senin oyun bölünüyo diye sana destek vermeye ayrıca saadet partisi bu seçim sürecinde köstek gitmek yerine yani yıkıcı muhalefet yerine yapıcı muhalefet gütmüştür.Meydenlarda liderler birbirlerine laf yetişrirken saadet partisi çözüm sundu bu seçim fakıbaba sayesinde sp yi daha yakından tanıdım numan kurtulmuş muthiş bir lider

saadet partilerinin çoğu mitingini izledim hiçde yapıcı değillerdi bana hikaye yazma
herkesin düşüncesine saygınız varda niye birtek ak partiye sırf görüşlerinden dolayı laf atıyorsunuz?

xeoxxeox 03-30-2009 18:39

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564378)
saadet partilerinin çoğu mitingini izledim hiçde yapıcı değillerdi bana hikaye yazma
herkesin düşüncesine saygınız varda niye birtek ak partiye sırf görüşlerinden dolayı laf atıyorsunuz?

bırak allah aşkına ya chp kuran kursu açacam dedi bak bakalım en yapıcı eleştiryi kim yaptı en doğru teklifi kim sundu.Davos olayı oldu bak bakalım en yapıcı kim davrandı.En doğru teklifleri kiim sundu.Filistin olayında en samimi kim davrandı.kim filistin davası için 8 maddelik bir görüş ortaya attı.SP kesinlikle bu seçimlerde en yapıcı muhalefettir.

ENES_CAN_AK 03-30-2009 18:39

Alıntı:

xeoxxeox Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564372)

doğru ak partiye destek verilirmi chp varken ona destek vermiş bazıları çok sadıklarya

redyellow 03-30-2009 18:39

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564378)

Numan beyin konuşmaları yapıcı değil miydi?

VE numan beyin chpye söylediklerini o izlediğiniz mitinglerde hiç duymamış olmanız da doğrusu çok ilginç, sanıyorum sizin kulağınız sadece AKP lafını duymaya ayarlanmış:)

azıcık parti gözlüğünü çıkarabilirseniz bir çok gercçeği görürsünüz.

ENES_CAN_AK 03-30-2009 18:39

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564371)
Onu siz değil millet bilir.

Millet ne derse biz ona uyarız.

Bizim inadımız yüzünden değil sizin inadınız yüzünden de olabilir mi? :)

bizim inadımız çoğunluğun tarafında azınlığın değil

redyellow 03-30-2009 18:41

Alıntı:

CAN AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564383)
doğru ak partiye destek verilirmi chp varken ona destek vermiş bazıları çok sadıklarya

Mesela nerde parti olarak CHP ye destek vermiş saadet partisi?

1- İspatlayabilir misiniz?

Buyrun ispatlayın.

2- Yoksa özür dileme erdemine sahip birisi misiniz?

xeoxxeox 03-30-2009 18:41

Alıntı:

CAN AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564383)

ne alakası var sp her bölgede kendi adayının destekledi.kimse kimseyi bölen gibi göremez

Ertuğrul ÖZGÜL 03-30-2009 18:42

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564385)
Numan beyin konuşmaları yapıcı değil miydi?

VE numan beyin chpye söylediklerini o izlediğiniz mitinglerde hiç duymamış olmanız da doğrusu çok ilginç, sanıyorum sizin kulağınız sadece AKP lafını duymaya ayarlanmış:)

azıcık parti gözlüğünü çıkarabilirseniz bir çok gercçeği görürsünüz.

neresi yapıcıydı ya yuh denir yani ben hiç göremedim hep ak partiye yüklendiler
erbakan bile istanbulda direkt ak partiye

xeoxxeox 03-30-2009 18:43

Alıntı:

CAN AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564388)

çoğunluğunu tarafına ise zamanındada mason demirelin yanındaydın sonra ülkeyi krize getiren solcu ecevitin yanındaydın çoğunluk bunlardı

Ertuğrul ÖZGÜL 03-30-2009 18:43

Alıntı:

xeoxxeox Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564393)
ne alakası var sp her bölgede kendi adayının destekledi.kimse kimseyi bölen gibi göremez

her bölgede deme bizim burda karma partinin adı mhpydi hepsi destekledi ama yıkamadılar

redyellow 03-30-2009 18:44

Alıntı:

CAN AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 564388)

Bunlar kuru sloganlardır.

Ve çok da yanlış bir slogan kullanıyorsun bu şekilde.

Çoğunluğun değil haklının yanında olsanız daha iyi değil mi?

Çoğunluk demek haklı olmak demek değildir, azınlık olmak demek de haksız olmak demek değildir.

Siz siz olun azınlıkta olsa haklının yanında olun ve inatlaşın.

Bunu anlayabilirseniz devam edelim.

Özgür Çağrı 03-30-2009 18:44

Saadet ile doğan medyası el ele verdi Ak partinin oylarını düşürmek için elinden geleni yaptı.

Hoca star tv de çok güzel veriştiriyordu uğur dündarla beraber !

All times are GMT +3. The time now is 09:02.