![]() |
TÜRKEŞ'İN MEZARINA GİDENLER BU HABERDEN UTANACAK!
İşte o haberimiz:
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli her fırsatta merhum Alpaslan Türkeş'in mezarını ziyaret ediyor; sulayıp, çiçek bırakıyor. İyi de ediyor. Ancak... Alpaslan Türkeş 1917 Kıbrıs/Lefkoşa doğumlu. Lefkoşa surları içindeki; Haydarpaşa Mahallesi, Kirlizade sokağı 13 numaralı evde doğdu. Türkeş'in mezarını ziyaret edenler hiç bu evi gördü mü? Görmesinler. Bu küçücük ev harabe halinde. İlginçtir bu evin hemen yanında Kıbrıs'ı fetheden Lüzinyanlar'ın "Lüzinyan Evi" restorasyon edildi, müze yapıldı, kapısına bekçi kondu. Peki Türkeş'in evinin durumu ne; çöplük! Geçen yıl kendilerine Ülkücü diyen bir grup kişi halktan para topladı. Aldıkları 3-4 torba çimentoyu haraba evin içine koyup kayboldular! "Kıbrıs, anavatanı Türkiye'den koparılamaz" diye ortalığı ayağa kaldıran MHP lideri daha Türkeş'in evini onaramıyor. Ne yapıyor? Sık sık Türkeş'in bakımlı mezarını ziyaret ediyor. Eee, gidip bir görsenize Lefkoşa'daki Türkeş'in doğduğu evi! Odatv.com olarak bu haberin takipçisi olacağız. Bakalım MHP eski başbuğuna yakışanı yapıp evi onarıp, "Türk Evi" müzesi haline getirecek mi? Odatv.com’un 12 Şubat tarihli haberi için: http://www.odatv.com/Siyaset/40_yasini_kutlayan_mhpye_bu_ayip_yeter-14862.html odatv.com 4 Nisan 2009 |
brakın öyle kalsın.... şimdi yalandan tamir edr baktırırlar..
|
yazıklar olsun güneşi görmemişler ne diyim
|
Bunların Türkeş sevgisi bu kadar...
|
Alparslan Türkeşin her emaneti korumak bir emanettir bunu anlamayanlar bilmeyenler yoksul kalmıştır kurtlar herzaman sahipsiz bırakmaz bunlarda kurt olamaz ancak ÇAKAL olur
|
bıraksınlar dağınık kalsın :D
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar yorumlarınızı görmemiş farz ediyorum... Nedemek bırakın dağınık kalsın, ahde vefa denen bir şey var!...
AlpArslan Türkeş Türkiye'nin değerli siyasetçilerinden biridir. O evin harabe halinde olması beni çok üzdü... |
Alıntı:
|
Türkeş hedefleri olan bir siyasi görüşcüdür herzaman savunucudur onun cektiklerini bir ALLAH birde onunla beraber olan davacı arkadaşları bilir Türkiyenin milli idaresini zedemelek isterler herzaman saygı duyulur ölen terör yandaşları vatan hainlerine saygı olunmaz
|
gösteriş olsun diye gidiyor bence mezar ziyaretine ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Büyük lider Türkiyede sevilen adnan menderesten Alparslan Türkeş turgut ozal muhsin yazıcı oğlu kadar hep saygımızı büyük liderdir bir sorun varsa susmak yerine konuş herzaman mantıklıdır
|
Alıntı:
|
Ve 27 Mayıs 1960 sabaha karşı saat 4'te radyoda Kurmay Albay Alparslan Türkeş TSK olarak yönetime el koyduklarını ve ihtilalin sebeblerini bir radyo bildirisi ile halka duyurdu.Menderes ise27 Mayıs 1960 günü Kütahya'da Albay Muhsin Batur tarafından gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldü.Daha sonra da ve diğer tutuklu Demokrat Parti üyeleri ile birlikte Yassıada'ya götürüldü. Darbeci subaylar ise Cemal Gürsel başkanlığında kurulan Milli Birlik Komitesi ve kurucu meclis ile beraber ülke yönetimini devraldı.Yeni bir anayasa oluşturulması için ülkenin önde gelen hukuk profesörlerinden bir anayasa komisyonu kuruldu.Menderes ve diğer DP üyeleri ise bulundukları Yassıada'da ,kurulan Yüksek Adalet Divanı tarafından yargılanmaya başladı.Yapılan oturumlar her gece radyoda Yassıada Saati programında halka duyuruluyordu.9 Temmuz 1961 yılında Anayasa Komisyon'unun hazırladığVe 27 Mayıs 1960 sabaha karşı saat 4'te radyoda Kurmay Albay Alparslan Türkeş TSK olarak yönetime el koyduklarını ve ihtilalin sebeblerini bir radyo bildirisi ile halka duyurdu.Menderes ise27 Mayıs 1960 günü Kütahya'da Albay Muhsin Batur tarafından gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldü.Daha sonra da ve diğer tutuklu Demokrat Parti üyeleri ile birlikte Yassıada'ya götürüldü. Darbeci subaylar ise Cemal Gürsel başkanlığında kurulan Milli Birlik Komitesi ve kurucu meclis ile beraber ülke yönetimini devraldı.Yeni bir anayasa oluşturulması için ülkenin önde gelen hukuk profesörlerinden bir anayasa komisyonu kuruldu.Menderes ve diğer DP üyeleri ise bulundukları Yassıada'da ,kurulan Yüksek Adalet Divanı tarafından yargılanmaya başladı.Yapılan oturumlar her gece radyoda Yassıada Saati programında halka duyuruluyordu.9 Temmuz 1961 yılında Anayasa Komisyon'unun hazırladığı yeni anayasa halk oyuyla kabul edilerek yürülüğe girdi.[15] [16]ı yeni anayasa halk oyuyla kabul edilerek yürülüğe girdi.[15] [16]
(bu bilgi kafi mi) |
iyide şunu anlamadım sevmeme hakkı yok mu ?
|
sevmek yada sevmemek değildir saygı gösterilmelidir
|
Alıntı:
|
kimse kimseyi saygı veya sevgi konusunda zorlayamaz kimse bu hakkı kendinde bulmamalı ki yanlıştır.
lafla sevmek başka kalpten sevmek başkadır. gösteriş olsun diye saygı göstermek başka gönülden saygı başkadır. bilmem yeterlimidir . |
Sevmeme hakkı yokmu ?
evet objektif doğru söylüyor atatürkü sevmezsin suç türkeşi sevmezsin suç neden? Nerde Kişi Özgürlüğü Şu anda şu insanlar susuyorlarsa ölüye saygıdan susuyorlar . Lütfen insanların yarasını deşmeyin saygılarımla.. |
Alıntı:
peki bir soru sorum Türkeş yaşarken saygı neden göstermedi kime sanamı veya sempati duydun kime göstermedi saygı??? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kimse neden sevmiyorsun Sevde dedimi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ya saygı duy ya terket durumunda ilerliyordu.
|
millyonlarca insan seviyor Türkeşi biride benim seviyorum çokkkkkkkkkkkkk seviyorum şimdide başbakanım recep tayip erdoğanı seviyorum buda saygıdır sev demiyorz saygı herzaman daimidir
|
Alıntı:
|
Valla Ya Sev Ya Terketçilerden ne Farkınız Kaldı
Sevmiyorsa sevmiyor niye rahatsız oluyorsunuz ? |
Alıntı:
Sevde başka bir soru forumda bulunma amacımız paylaşmak değilmidir? Ben senin kişiye karşı olan tavırnın sebebini sordum yanlışmıyım? Ayrıca sebebin kaynağını ve hakkında edindiğin bilgileri sordum yanlışmıyım? Konu bu iki çerçevede ilerlemeliyken neden farklı boyutlara çektiniz işte bunu anlamadım... Objektif yazdıklarımı iyi oku sonra yorum yap. |
Alıntı:
uzatmaya gerek yok herkezin kendi fikri sonuçta hayırlı günler |
Alıntı:
|
Bahçeli'yi Türkeş istemiyordu ki..
O da mezarına 'adet yerini bulsun diye' gidiyordur eminim. Türkeş'in Devlet Bahçeli konulu mektubu: "Güvenilir değil" yoksa şu mektubun hesabını verirdi.. -- Türkeş'i de Menderes'ten ötürü sevmiyorum. Gerçi idamına karşıydı ama subay olarak o ihtilalde bulunduğu için hiç hazzetmedim kendisinden. Evinin hâli de bilmiyorum doğru mudur. Odatv internet sitesinin atmasyonu çok kuvvetlidir. Bunu da biraz eklemeler yaparak anlatmış gibi sanki. Neyse, gereği neyse gerekilen kişiler tarafından yapılır umarım. |
Bir kere şu var darbe zamanında görev yaptıysa bile saygı ve sevgi duymamam hatta ve hatta nefret etmemem için hiçbir neden yok.
Egemenliğimi elimden alıcaklar sonra onlara saygı duycam he yok ya . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
adnan menderese saygı göstermeyen edepsizdir sevdesu seninle aynı saygı duyanlar milyonlarca tabiki bende aynıyım saygılı olalım
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 04:04. |