Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   TÜRKEŞ'İN MEZARINA GİDENLER BU HABERDEN UTANACAK! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=93525)

Terennüm 04-05-2009 12:48

TÜRKEŞ'İN MEZARINA GİDENLER BU HABERDEN UTANACAK!

İşte o haberimiz:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli her fırsatta merhum Alpaslan Türkeş'in mezarını ziyaret ediyor; sulayıp, çiçek bırakıyor.
İyi de ediyor.
Ancak...
Alpaslan Türkeş 1917 Kıbrıs/Lefkoşa doğumlu.
Lefkoşa surları içindeki; Haydarpaşa Mahallesi, Kirlizade sokağı 13 numaralı evde doğdu.
Türkeş'in mezarını ziyaret edenler hiç bu evi gördü mü?
Görmesinler. Bu küçücük ev harabe halinde.
İlginçtir bu evin hemen yanında Kıbrıs'ı fetheden Lüzinyanlar'ın "Lüzinyan Evi" restorasyon edildi, müze yapıldı, kapısına bekçi kondu.
Peki Türkeş'in evinin durumu ne; çöplük!
Geçen yıl kendilerine Ülkücü diyen bir grup kişi halktan para topladı. Aldıkları 3-4 torba çimentoyu haraba evin içine koyup kayboldular!
"Kıbrıs, anavatanı Türkiye'den koparılamaz" diye ortalığı ayağa kaldıran MHP lideri daha Türkeş'in evini onaramıyor.
Ne yapıyor?
Sık sık Türkeş'in bakımlı mezarını ziyaret ediyor.
Eee, gidip bir görsenize Lefkoşa'daki Türkeş'in doğduğu evi!
Odatv.com olarak bu haberin takipçisi olacağız.
Bakalım MHP eski başbuğuna yakışanı yapıp evi onarıp, "Türk Evi" müzesi haline getirecek mi?

Odatv.com’un 12 Şubat tarihli haberi için:
http://www.odatv.com/Siyaset/40_yasini_kutlayan_mhpye_bu_ayip_yeter-14862.html

odatv.com

4 Nisan 2009

Yıldırım 04-05-2009 13:06

brakın öyle kalsın.... şimdi yalandan tamir edr baktırırlar..

DadaşAkp 04-05-2009 13:08

yazıklar olsun güneşi görmemişler ne diyim

Morte 04-05-2009 13:19

Bunların Türkeş sevgisi bu kadar...

DadaşAkp 04-05-2009 13:22

Alparslan Türkeşin her emaneti korumak bir emanettir bunu anlamayanlar bilmeyenler yoksul kalmıştır kurtlar herzaman sahipsiz bırakmaz bunlarda kurt olamaz ancak ÇAKAL olur

sevdesu 04-05-2009 13:41

bıraksınlar dağınık kalsın :D

DadaşAkp 04-05-2009 13:45

Alıntı:

sevdesu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571878)
bıraksınlar dağınık kalsın :D

saygısızlık :evet: saygısızlar yapmışlar bırakılmaz:olmaz:

Feyza 04-05-2009 13:56

Arkadaşlar yorumlarınızı görmemiş farz ediyorum... Nedemek bırakın dağınık kalsın, ahde vefa denen bir şey var!...
AlpArslan Türkeş Türkiye'nin değerli siyasetçilerinden biridir. O evin harabe halinde olması beni çok üzdü...

sevdesu 04-05-2009 14:00

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571894)
Arkadaşlar yorumlarınızı görmemiş farz ediyorum... Nedemek bırakın dağınık kalsın, ahde vefa denen bir şey var!...
AlpArslan Türkeş Türkiye'nin değerli siyasetçilerinden biridir. O evin harabe halinde olması beni çok üzdü...

kişiden kişye degişir benim kendisine saygım yok sadece ölü olduğu için konuşmak istemiyorum yoksa içimi döksem ooooooo .....

DadaşAkp 04-05-2009 14:04

Türkeş hedefleri olan bir siyasi görüşcüdür herzaman savunucudur onun cektiklerini bir ALLAH birde onunla beraber olan davacı arkadaşları bilir Türkiyenin milli idaresini zedemelek isterler herzaman saygı duyulur ölen terör yandaşları vatan hainlerine saygı olunmaz

Supraliminal 04-05-2009 14:21

gösteriş olsun diye gidiyor bence mezar ziyaretine ;)

sevdesu 04-05-2009 14:24

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571924)

:güzel: :güzel: :güzel: :güzel:

Feyza 04-05-2009 14:27

Alıntı:

sevdesu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571897)
kişiden kişye degişir benim kendisine saygım yok sadece ölü olduğu için konuşmak istemiyorum yoksa içimi döksem ooooooo .....

Sebep?

sevdesu 04-05-2009 14:34

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571938)
Sebep?

adnan menderesten bu yana gelen bi çok sebep var ama ölüye saygımdan susuyorum... ama saygı gösterene lafım yok tabiiii

DadaşAkp 04-05-2009 14:38

Büyük lider Türkiyede sevilen adnan menderesten Alparslan Türkeş turgut ozal muhsin yazıcı oğlu kadar hep saygımızı büyük liderdir bir sorun varsa susmak yerine konuş herzaman mantıklıdır

Feyza 04-05-2009 14:39

Alıntı:

sevdesu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571947)
adnan menderesten bu yana gelen bi çok sebep var ama ölüye saygımdan susuyorum... ama saygı gösterene lafım yok tabiiii

Sevde, Alparslan Türkeş hakkında ne biliyorsun, bildiklerin hangi kaynaklara dayanyor ?

sevdesu 04-05-2009 14:43

Ve 27 Mayıs 1960 sabaha karşı saat 4'te radyoda Kurmay Albay Alparslan Türkeş TSK olarak yönetime el koyduklarını ve ihtilalin sebeblerini bir radyo bildirisi ile halka duyurdu.Menderes ise27 Mayıs 1960 günü Kütahya'da Albay Muhsin Batur tarafından gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldü.Daha sonra da ve diğer tutuklu Demokrat Parti üyeleri ile birlikte Yassıada'ya götürüldü. Darbeci subaylar ise Cemal Gürsel başkanlığında kurulan Milli Birlik Komitesi ve kurucu meclis ile beraber ülke yönetimini devraldı.Yeni bir anayasa oluşturulması için ülkenin önde gelen hukuk profesörlerinden bir anayasa komisyonu kuruldu.Menderes ve diğer DP üyeleri ise bulundukları Yassıada'da ,kurulan Yüksek Adalet Divanı tarafından yargılanmaya başladı.Yapılan oturumlar her gece radyoda Yassıada Saati programında halka duyuruluyordu.9 Temmuz 1961 yılında Anayasa Komisyon'unun hazırladığVe 27 Mayıs 1960 sabaha karşı saat 4'te radyoda Kurmay Albay Alparslan Türkeş TSK olarak yönetime el koyduklarını ve ihtilalin sebeblerini bir radyo bildirisi ile halka duyurdu.Menderes ise27 Mayıs 1960 günü Kütahya'da Albay Muhsin Batur tarafından gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldü.Daha sonra da ve diğer tutuklu Demokrat Parti üyeleri ile birlikte Yassıada'ya götürüldü. Darbeci subaylar ise Cemal Gürsel başkanlığında kurulan Milli Birlik Komitesi ve kurucu meclis ile beraber ülke yönetimini devraldı.Yeni bir anayasa oluşturulması için ülkenin önde gelen hukuk profesörlerinden bir anayasa komisyonu kuruldu.Menderes ve diğer DP üyeleri ise bulundukları Yassıada'da ,kurulan Yüksek Adalet Divanı tarafından yargılanmaya başladı.Yapılan oturumlar her gece radyoda Yassıada Saati programında halka duyuruluyordu.9 Temmuz 1961 yılında Anayasa Komisyon'unun hazırladığı yeni anayasa halk oyuyla kabul edilerek yürülüğe girdi.[15] [16]ı yeni anayasa halk oyuyla kabul edilerek yürülüğe girdi.[15] [16]
(bu bilgi kafi mi)

Supraliminal 04-05-2009 14:43

iyide şunu anlamadım sevmeme hakkı yok mu ?

DadaşAkp 04-05-2009 14:44

sevmek yada sevmemek değildir saygı gösterilmelidir

sevdesu 04-05-2009 14:46

Alıntı:

Gencdadaslar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571969)
sevmek yada sevmemek değildir saygı gösterilmelidir

yaşarken saygı göstermiş mi kendileri lakin ölü oldugu için susuyorum saygı duymak zorunda miyim ya! susyorum daha napayım....

Supraliminal 04-05-2009 14:48

kimse kimseyi saygı veya sevgi konusunda zorlayamaz kimse bu hakkı kendinde bulmamalı ki yanlıştır.
lafla sevmek başka kalpten sevmek başkadır.
gösteriş olsun diye saygı göstermek başka gönülden saygı başkadır.
bilmem yeterlimidir .

Özgür Çağrı 04-05-2009 14:48

Sevmeme hakkı yokmu ?

evet objektif doğru söylüyor

atatürkü sevmezsin suç
türkeşi sevmezsin suç

neden? Nerde Kişi Özgürlüğü

Şu anda şu insanlar susuyorlarsa ölüye saygıdan susuyorlar . Lütfen insanların yarasını deşmeyin

saygılarımla..

DadaşAkp 04-05-2009 14:52

Alıntı:

sevdesu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571971)
yaşarken saygı göstermiş mi kendileri lakin ölü oldugu için susuyorum saygı duymak zorunda miyim ya! susyorum daha napayım....

peki bir soru sorum Türkeş yaşarken saygı neden göstermedi kime sanamı veya sempati duydun kime göstermedi saygı???

sevdesu 04-05-2009 14:53

Alıntı:

Gencdadaslar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571981)
peki bir soru sorum Türkeş yaşarken saygı neden göstermedi kime sanamı veya sempati duydun kime göstermedi saygı???

adnan menderese saygı gösterdi mi? asılırken sesi çıktı mı darbe yaparken acıdı mı da ben ona saygı göstereyim!!!

Feyza 04-05-2009 14:54

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571966)
iyide şunu anlamadım sevmeme hakkı yok mu ?

İşte ben bu yoruma gülerim :hihi2:.
Kimse neden sevmiyorsun Sevde dedimi?

sevdesu 04-05-2009 14:55

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571984)

laf ona geliyor yavaş yavaş... neden saygı duymuoyosun duycaksın gibi bir durum oluştu :S

Supraliminal 04-05-2009 14:55

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571984)

son yaptğım yorumumu okumanı isterim ;)

Supraliminal 04-05-2009 14:56

ya saygı duy ya terket durumunda ilerliyordu.

DadaşAkp 04-05-2009 14:57

millyonlarca insan seviyor Türkeşi biride benim seviyorum çokkkkkkkkkkkkk seviyorum şimdide başbakanım recep tayip erdoğanı seviyorum buda saygıdır sev demiyorz saygı herzaman daimidir

sevdesu 04-05-2009 15:00

Alıntı:

Gencdadaslar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571992)
millyonlarca insan seviyor Türkeşi biride benim seviyorum çokkkkkkkkkkkkk seviyorum şimdide başbakanım recep tayip erdoğanı seviyorum buda saygıdır sev demiyorz saygı herzaman daimidir

dediğim gibi benim sevdiğim saygı duyduğum kişi adnan menderestir ona saygı göstermeyene saygı göstermem onun ölümünden kim suçluysa Rabbim yapacağını bilir

Özgür Çağrı 04-05-2009 15:03

Valla Ya Sev Ya Terketçilerden ne Farkınız Kaldı

Sevmiyorsa sevmiyor niye rahatsız oluyorsunuz ?

Feyza 04-05-2009 15:05

Alıntı:

sevdesu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571986)
laf ona geliyor yavaş yavaş... neden saygı duymuoyosun duycaksın gibi bir durum oluştu :S

Konuyu amma farklı boyutlara çektiniz he...
Sevde başka bir soru forumda bulunma amacımız paylaşmak değilmidir?
Ben senin kişiye karşı olan tavırnın sebebini sordum yanlışmıyım?
Ayrıca sebebin kaynağını ve hakkında edindiğin bilgileri sordum yanlışmıyım?
Konu bu iki çerçevede ilerlemeliyken neden farklı boyutlara çektiniz işte bunu anlamadım...

Objektif yazdıklarımı iyi oku sonra yorum yap.

sevdesu 04-05-2009 15:07

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571996)
Konuyu amma farklı boyutlara çektiniz he...
Sevde başka bir soru forumda bulunma amacımız paylaşmak değilmidir?
Ben senin kişiye karşı olan tavırnın sebebini sordum yanlışmıyım?
Ayrıca sebebin kaynağını ve hakkında edindiğin bilgileri sordum yanlışmıyım?
Konu bu iki çerçevede ilerlemeliyken neden farklı boyutlara çektiniz işte bunu anlamadım...

Objektif yazdıklarımı iyi oku sonra yorum yap.

tamam neyse ben sebebini söyledim anşılmıştır zaten
uzatmaya gerek yok
herkezin kendi fikri sonuçta
hayırlı günler

M-E-C-H-U-L 04-05-2009 15:11

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571924)

evet katılıyorum sana...........:güzel:

FarukARSLAN. 04-05-2009 15:11

Bahçeli'yi Türkeş istemiyordu ki..
O da mezarına 'adet yerini bulsun diye' gidiyordur eminim.

Türkeş'in Devlet Bahçeli konulu mektubu: "Güvenilir değil" yoksa şu mektubun hesabını verirdi..

--
Türkeş'i de Menderes'ten ötürü sevmiyorum. Gerçi idamına karşıydı ama subay olarak o ihtilalde bulunduğu için hiç hazzetmedim kendisinden.

Evinin hâli de bilmiyorum doğru mudur. Odatv internet sitesinin atmasyonu çok kuvvetlidir. Bunu da biraz eklemeler yaparak anlatmış gibi sanki.

Neyse, gereği neyse gerekilen kişiler tarafından yapılır umarım.

Supraliminal 04-05-2009 15:14

Bir kere şu var darbe zamanında görev yaptıysa bile saygı ve sevgi duymamam hatta ve hatta nefret etmemem için hiçbir neden yok.
Egemenliğimi elimden alıcaklar sonra onlara saygı duycam he yok ya .

Feyza 04-05-2009 15:16

Alıntı:

sevdesu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571998)
tamam neyse ben sebebini söyledim anşılmıştır zaten
uzatmaya gerek yok
herkezin kendi fikri sonuçta
hayırlı günler

Buna itiraz edenmi var. :) Sizede...

Feyza 04-05-2009 15:17

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 572010)
Feyza hanım sakin olunuz efendim :)görüş bildirmekten bile cekiniyorum etrafa korku salıyorsunuz düşünceler bastırılıyor daralıyoruz kendimizi ifade edemiyoruz rahat rahat;1

Abi inanmıyorum sendemi :)

DadaşAkp 04-05-2009 15:19

adnan menderese saygı göstermeyen edepsizdir sevdesu seninle aynı saygı duyanlar milyonlarca tabiki bende aynıyım saygılı olalım

Feyza 04-05-2009 15:21

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 572021)
Bendemi deriken görüşlerinize sonsuz saygım var efendim haddim değil görüşlerinizi nazara alarak sizi yargılamak farklı pencerelerin kıymetini penceresi dar olanlar bilir.Yalnız korkum geçmiş kaynaklardan geliyor bu güne has değil rahat olunuz ;1

:hihi2: Abi yorumlarımı okursanız eğer gayet güzel birşekilde Sevde hanımdan bilgi almaya çalışıyordum. Olay birden saptı... :)

All times are GMT +3. The time now is 04:04.