Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   SP'li başkandan başörtülü üyeye uyarı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=94052)

Terennüm 04-07-2009 19:04

SP'li başkandan başörtülü üyeye uyarı

http://resim.samanyoluhaber.com//hab...9/7/144972.jpg
SP'den Belediye Başkanı seçilen Yakup Keleş, AK Parti'den Belediye Meclisi'ne seçilen Türkan Yağmur'u başörtülü olduğu gerekçesiyle yazılı bir metinle uyardı.

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde Belediye Meclis toplantısı öncesi, Saadet Partisi(SP)'nden Belediye Başkanı seçilen Yakup Keleş, AK Parti'den Belediye Meclisi'ne seçilen Türkan Yağmur'u başörtülü olduğu gerekçesiyle yazılı bir metinle uyardı. Yağmur, geçen dönem de bu şekilde meclis üyesi olarak görev yaptığını belirterek, itirazda bulundu.

Saadet Partisi'nden Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş, AK Partili meclis üyesinin itirazı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Keleş, "Bunu bir sorun olarak algılamamak lazım. Ben sadece iç tüzük gereği türbanlı olarak meclis toplantılarına girilemeyeceğini yazılı bir metinle kendisine gönderdim. O da geçmiş dönemde böyle bir sorun olmadığını söyledi. Ben sadece yasa gereği tebliği etmek zorundaydım. Bu aslında bir sorun değil." dedi.

AK Partili Cumayeri Belediyesi Meclis üyesi Türkan Yağmur ise "Uyarının yasa gereği olduğunu bilmiyordum. Şu an için bir sorun yok. Türbanımla toplantılara girebiliyorum." açıklamasında bulundu. (CİHAN)

k.dangir 04-07-2009 19:06

sp liler koltuğa oturana kadar dinci ve anti-siyonisttir hiç bir zaman unutmayın...

her ne kadarda kabul etmeseler... israille deheşt anlaşmalar imzalamışlar

tayyipci2434 04-07-2009 19:08

saadet partısı bunu yaparsa...diğerlerine dıyecek söz yoktur heralde..

k.dangir 04-07-2009 19:10

sp de diğerleri gibi muhalif parti... herşeyi yapar... sp lileri Şevki Yılmaz a soracaksın.. anlatacak :D

NS 04-07-2009 19:11

mübarek chp den daha laik

Özgür Çağrı 04-07-2009 19:13

Alıntı:

k.dangir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574305)
sp de diğerleri gibi muhalif parti... herşeyi yapar... sp lileri Şevki Yılmaz a soracaksın.. anlatacak :D

Bizim aşağı tarafta oturuyor :w: Çok güzel anlatıyor bilgileniyoruz :yehoo:

tayyipci2434 04-07-2009 19:15

Alıntı:

k.dangir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574305)

arkadasım demek ıstedığım; saadet partısının amacı belli sonucda dinci bi partı..onlar böle yaparsa basortusune...chp vs diğer basortusu karsıtlarına dıyecek söz yok tur heralde...:karizmatik:

k.dangir 04-07-2009 19:15

tabiki laik... kendi milletvekilleri diyo erbakan bana rizede 2 tane kuran kursu kapattırdı diye.. neden laiklikten ileri geliyo :D:D

k.dangir 04-07-2009 19:17

Alıntı:

tayyipci2434 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574311)
arkadasım demek ıstedığım; saadet partısının amacı belli sonucda dinci bi partı..onlar böle yaparsa basortusune...chp vs diğer basortusu karsıtlarına dıyecek söz yok tur heralde...:karizmatik:

haklısın kardeşim kusura bakma... zıt bişey yazmak istemedim ama bir kez daha okudğumda güzel cevap olmamış :D özür dilerim

k.dangir 04-07-2009 19:17

Alıntı:

@korfez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574309)
Bizim aşağı tarafta oturuyor :w: Çok güzel anlatıyor bilgileniyoruz :yehoo:

senin yerinde olsam haftada bir giderim :D yanına

tayyipci2434 04-07-2009 19:21

Alıntı:

k.dangir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574313)
haklısın kardeşim kusura bakma... zıt bişey yazmak istemedim ama bir kez daha okudğumda güzel cevap olmamış :D özür dilerim

saygı duyarım bnde :saygılar:

кübLα 04-07-2009 19:22

yazk sadece yazk yanı..

k.dangir 04-07-2009 19:22

Alıntı:

tayyipci2434 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574320)
saygı duyarım bnde :saygılar:

bende öyle

LotuS 04-07-2009 19:41

Adamın bir tanesinin 2 tane oğlu varmış. Oğullarından birisi oldukça yalancı diğeri ise çok sinsi ve içten pazarlıklıymış. Adama birgün sormuşlar hangi oğlunu daha çok seviyorsun diye yalancı olan oğlumu demiş ve eklemiş; yalancı olmasına rağmen kendisine inanmadığımı biliyor o ne söylerse söylesin ona inanmıyorum ve bana diğer oğlumdan daha az zarar veriyor demiş.

Ben de chp ile sp yi kardeş iki parti olarak görüyorum. Nedeni ise chp yaptığı bu çirkin hareketleri alenen ve gözümüze soka soka yapıyor lakin saadetin kullandığı minval ise sinsi, içtenpazarlıklı ve riyakarca. Bize chp den daha fazla zarar veriyorlar. Necmettin erbakan'ın kızının sayın başbakanın davosda takındığı tavır için neler dediğini herkes biliyor. O kadar rezilleştiler yani.

Son söz olarak; Sp nin bundan sonra takınacağı tavır beni hiç şaşırtmayacak.

Supraliminal 04-07-2009 19:54

sp chpliler tarafından asimile edilmiş .

ishakyilmaz 04-07-2009 19:59

Arkadaşlar olaya mensubu bulunduğumuz örgütler nezdinde bakmayalım.Bu şekilde bakarsak herkes kendine uyan haliyle hareket eder.Ben olaya kişilik ve karakter yönünden bakıyorum.Mevki ve makam sahibi insanlar belli ideolojik düşünceler ve taşıdıkları kimlikler ile karar verdikleri zaman negatif sonuçlar her zaman ortaya çıkacaktır.Dürüst olacaksın,samimi olacaksın,ve hak ile ibadet edeceksin..!

Terennüm 04-07-2009 20:40

buradan saadet partisi başkanı sayın kurtulmuşu ve partisini bu olayı aydınlatması için uyarıyorum.misyonunuza ve vizyonunuza uymayan bir hareket yapılmıştır bence bu şahıs uyarılmalı.yoksa chpye malzeme vermiş olursunuz bunun vebali hepimize yeter.saygılarımla

k.dangir 04-07-2009 21:48

Alıntı:

LotuS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574335)
Adamın bir tanesinin 2 tane oğlu varmış. Oğullarından birisi oldukça yalancı diğeri ise çok sinsi ve içten pazarlıklıymış. Adama birgün sormuşlar hangi oğlunu daha çok seviyorsun diye yalancı olan oğlumu demiş ve eklemiş; yalancı olmasına rağmen kendisine inanmadığımı biliyor o ne söylerse söylesin ona inanmıyorum ve bana diğer oğlumdan daha az zarar veriyor demiş.

Ben de chp ile sp yi kardeş iki parti olarak görüyorum. Nedeni ise chp yaptığı bu çirkin hareketleri alenen ve gözümüze soka soka yapıyor lakin saadetin kullandığı minval ise sinsi, içtenpazarlıklı ve riyakarca. Bize chp den daha fazla zarar veriyorlar. Necmettin erbakan'ın kızının sayın başbakanın davosda takındığı tavır için neler dediğini herkes biliyor. O kadar rezilleştiler yani.

Son söz olarak; Sp nin bundan sonra takınacağı tavır beni hiç şaşırtmayacak.

yerden göğe kadar haklısın... pirincin içindeki pirinç gibi görünen taşlar , belirgin olanlardan daha tehlikelidir

redyellow 04-08-2009 11:20

Alıntı:

adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574297)

SP'den Belediye Başkanı seçilen Yakup Keleş, AK Parti'den Belediye Meclisi'ne seçilen Türkan Yağmur'u başörtülü olduğu gerekçesiyle yazılı bir metinle uyardı.

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde Belediye Meclis toplantısı öncesi, Saadet Partisi(SP)'nden Belediye Başkanı seçilen Yakup Keleş, AK Parti'den Belediye Meclisi'ne seçilen Türkan Yağmur'u başörtülü olduğu gerekçesiyle yazılı bir metinle uyardı. Yağmur, geçen dönem de bu şekilde meclis üyesi olarak görev yaptığını belirterek, itirazda bulundu.

Saadet Partisi'nden Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş, AK Partili meclis üyesinin itirazı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Keleş, "Bunu bir sorun olarak algılamamak lazım. Ben sadece iç tüzük gereği türbanlı olarak meclis toplantılarına girilemeyeceğini yazılı bir metinle kendisine gönderdim. O da geçmiş dönemde böyle bir sorun olmadığını söyledi. Ben sadece yasa gereği tebliği etmek zorundaydım. Bu aslında bir sorun değil." dedi.

AK Partili Cumayeri Belediyesi Meclis üyesi Türkan Yağmur ise "Uyarının yasa gereği olduğunu bilmiyordum. Şu an için bir sorun yok. Türbanımla toplantılara girebiliyorum." açıklamasında bulundu. (CİHAN)

Bazı yerleri biraz büyüttüm ki akp gözlüğünü gözünü takmış olan kalpleri partizanlık dolu olduğu için göremeyenlere ithaf olsun diye:)

YASAĞI GEREĞİ diyor...

O yasayı değiştirmesi gerekenler SP mi? Yoksa iktidardaki parti mi?

Ve hanımefendi ŞU AN BİR SORUN YOK, ÖRTÜMLE TOPLANTILARA GİREBİLİYORUM diyor.

Siz saadete yine de saldırmaya devam edebilirsiniz.

Buyrun atış serbest:)

Ben o belediye başkanına söyleyim de o YASAYI DEĞİŞTİRSİN:) :)

Terennüm 04-08-2009 11:24

Alıntı:

http://resim.samanyoluhaber.com//hab...9/7/144972.jpg

bende büyük yazdım birde böyle bakalım

redyellow 04-08-2009 11:26

Alıntı:

adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574758)
bende büyük yazdım birde böyle bakalım

He baktım...

VE şunu gördüm:

Geçen sene olduğu gibi şu anda devam ediyormuş.

Geçen senede örtülü giriyormuş, bu sene de şu anda bir sorun yok başörtümle giriyorum diyor.

Değişen bir şey olmuş mu?

Evet büyük harfle yazabilirsin.

Terennüm 04-08-2009 11:35

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574759)
He baktım...

VE şunu gördüm:

Geçen sene olduğu gibi şu anda devam ediyormuş.

Geçen senede örtülü giriyormuş, bu sene de şu anda bir sorun yok başörtümle giriyorum diyor.

Değişen bir şey olmuş mu?

Evet büyük harfle yazabilirsin.

tamam sen istediğin gibi anlayabilirsin ama burada benim anladığım şu:daha önceki dönemlerdede başötülü olarak toplantıya katıldım herhangi bir uyarı almadım siz niye böyle uyarıda bulunuyorsunz diye anladım

redyellow 04-08-2009 11:49

Alıntı:

adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574762)
tamam sen istediğin gibi anlayabilirsin ama burada benim anladığım şu:daha önceki dönemlerdede başötülü olarak toplantıya katıldım herhangi bir uyarı almadım siz niye böyle uyarıda bulunuyorsunz diye anladım

Öyle bir beyan yok ama siz tabiki böyle anlayabilirsiniz.

Alıntı:

Hatta "uyarının yasa gereği olduğunu bilmiyordum" diyerek bunun normal bir şey olduğunu, yası gereği olduğunu da zımmen kabul etmiş hanımefendi. Etmeseydi yasada böyle bir şey yok vs. derdi değil mi?

Ama sonuçta bu hanımefendi başı örtülü olarak toplantılara katılıyormuş, başkan da bu normal bir yasa gereğidir, herhangi bir sorun yoktur dediğine göre burda birbirimize laf atmanın, birbirimizi taşlamanın bir anlamı kalmıyor.

İnşaallah bu ülkede başörtüsü diye bir sorun kalmaz, ilgililerimiz, yetkililerimiz,derin ve derin olmayan devletimiz bir an önce başörtüsünü, islamı hazmederler ve bizde buralarda boşuna gereksiz yazılar yazmak zorunda kalmayız.

milletinadami 04-08-2009 11:58

redyellow milli görüşün akıl almaz çelişkileri ve hezeyanlarını bir o kadar saçma ve mantıksız şekilde savunmaya devam ederek yazılarınla bizleri güldürüyorsun saol...

redyellow 04-08-2009 12:07

Alıntı:

milletinadami Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574776)
redyellow milli görüşün akıl almaz çelişkileri ve hezeyanlarını bir o kadar saçma ve mantıksız şekilde savunmaya devam ederek yazılarınla bizleri güldürüyorsun saol...

Sayın yalçın ile, sayın ademetyemez ile ve diğer partizan olmayan arkadaşlarla bir fikir alışverişinde bulunuyoruz, anlaşıyoruz.

Eğer mümkün ise (çok zor ama) siz de fikir beyan ediniz.

Hayli zorlanacaksınız ama olsun, gene de denemenizde fayda var.. Gereksiz lüzumsuz şeylerle uğraşacağınıza fikir üretmeye, düşünce üretmeye çalışın.

ultrAstribun 04-08-2009 12:12

Haberde yapılan şu açıklamalar tartışmayı bitirmeliydi;
Alıntı:

AK Partili Cumayeri Belediyesi Meclis üyesi Türkan Yağmur ise "Uyarının yasa gereği olduğunu bilmiyordum. Şu an için bir sorun yok. Türbanımla toplantılara girebiliyorum." açıklamasında bulundu.
Olayın Saadet Partisi ile pek alakası yok. Antep'te Ak parti aleyhine yaşanan olayla bağlantı kuralım.
Hanımefendi zaten şuan bir sorun yok demiş.
Ak Partili olarak bu durum beni memnun ediyor.

redyellow 04-08-2009 12:22

Alıntı:

ultrAstribun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574787)
Haberde yapılan şu açıklamalar tartışmayı bitirmeliydi;

Olayın Saadet Partisi ile pek alakası yok. Antep'te Ak parti aleyhine yaşanan olayla bağlantı kuralım.
Hanımefendi zaten şuan bir sorun yok demiş.
Ak Partili olarak bu durum beni memnun ediyor.

Allah razı olsun.

Olay budur. Sağol dostum.

AY IŞIĞI 04-08-2009 12:38

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 574775)
Maalesef hala kemalist ruhun bütün yasalarımızda etkin olması coğu zaman insani bir hak olan özgür yaşama güdüsünü baltamalaya hazırdır.Bu insanlık dışı vaziyetin içindeki mazlumiyet parti üstü bir sorundur , kimi zaman Ak partimizin içinde bile aykırı duruşlara zorlanan bir çok eylem geçmiş tarihimizde vakidir , bu noktada vuku bulan Sp mensubu belediye başkanını anlayış ile karşılamak gerek diye düşünüyorum eminimki içi parcalanarak bu vakayı işler hale getiriyor eminim insanlık adına işlenen bu sucu bir gün bütün partiler ortak şuur ile aşacaktır. Önemli olan bazı sistemin kokuşmuşluğudan kaynaklanan bir takım sorunları birbirimizi karalama adına kullanmayalım aksi halde bu dehşet sorunu canlı tutan zümrelerin ekmeğine yağ süreriz selametle

Sayın yalçın bey olayı mükemmelikle açıklamışken hala söylenebilecek bir söz bulabiliyorsanız çok şaşırırım. :evet:

All times are GMT +3. The time now is 00:57.