Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Sahte rakıdan ölenlerin sayısı 7 oldu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=94430)

Necip Fazıl 04-09-2009 05:50

Sahte rakıdan ölenlerin sayısı 7 oldu

Bursa'da 20 gün içinde sahte rakıdan zehirlenerek ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Demirtaş beldesinde dere kenarında...

Bursa'da 20 gün içinde sahte rakıdan zehirlenerek ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Demirtaş beldesinde dere kenarında koli içinde rakı bulan Zafer Kara (27), arkadaşlarını birlikte içki içmeye çağırdı. Bu teklif üzerine Kara ile buluşan İ.C., M.G., A.K. ve H.Ö. rakıyı içtiler.

Bir süre sonra rahatsızlanan 5 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bursa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Zafer Kara, metil alkol zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirirken, arkadaşları A.K., İ.C. ve M.G.'nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Ayakta tedavi edilen H.Ö. ise taburcu oldu. Daha önce Mudanya'da Hasan Erdem ve Saip Telli, Mustafakemalpaşa'da İsmail Güven, Ovaakça'da Nazmi Kahraman, Osmangazi'de Mustafa Aktaş ve Büyükorhan'da Kader Coşkun içtiği sahte rakıdan zehirlenip ölmüştü.

HABER7

Üç mevsim 04-09-2009 06:37

Başladık mı yine ..

Necip Fazıl 04-09-2009 06:39

Çok güzel bence... Kendi kendilerinin cezalarını veriyorlar... :evet:

Ama öteki tarafta da bir ceza onları bekliyordur... :evet:

*AZRA* 04-09-2009 09:09

kesinliklee meçhull katılıyorumm o zaman içmesinle o zıkkımı:evet:

ilkertuna 04-09-2009 09:26

sigara yasağını üzerine bu kadar çok düşene kadar birde içkinin üzerine düşsenize ya ama yokk solcu kesim ayağa kalkar neymiş buraya şeriatmı getireceksin vs. boş laflar iyi o zaman için için geberin!!!

redyellow 04-09-2009 10:44

Sahtesi de-hakikisi de sağlığa zararlıdır bu meretin.

Hem paramız yok derler hem de bu merete gelince parayı verirler, bu insanları anlamak mümkün değil.

İnsan ölümünden hoşnut olunmaz, memnuniyet duyulmaz.

Ama keşke hiç kimse içmesede bu tür şeylere de yol açılmasa.

Saltuk Buğra Han 04-09-2009 14:05

Yazık olmuş rakıdan ölenlere.Genede Allah rahmet eylesin.İnsanoğlu ümidini kaybetmemeli ve sahte rakıdan öldüklerinden dolayı mahkemeyi kübrada günahlarının da sahte çıkmalarıdır ki temennimiz budur.

dilemma 04-09-2009 14:07

Ölümünde hayırlısı...

DadaşAkp 04-09-2009 14:12

beter olsunlar dinimizde içki içmek haramdır sahteler cıktıkca daha cok ölenler olur heryerde bulunuyor mağazada bi,le vardır

Saltuk Buğra Han 04-09-2009 14:41

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576041)
Böyle bir ölüm ile muhattap olmamak için elimizden gelen her tür mücadeleyi vermemiz gerek , tabiiki toplumu ve insanın manevi dünyası yanında madde dünyasınıda yok sayan bir alışganlık hoş değil bir şekilde müptelası olanlar için böyle bir ölüme bizlerin bakışı hakettiler iyi oldu diye mukabele etmek değil ,böyle bir ölüm ile insanlarımızın hayatına gasp edilmesi karşısında onun için üzülmek düşer bu üzüntü belki arkada bıraktığı cocukları için veya yakınları için dahada ötesi öteler ötesinde maruz kalacağı hesap için olabilir ne olursa olsun sevinmek değil üzülmek ve dua etmek bizlere düşer. Sevgiler

Evet yalçın bey sözlerinize aynen katılıyorum.Bu bir alışkanlık meselesi.Elbette isteyerek yapmadıkları bir olay.Çoğu zaman içenlerin bırakmak istediği ama ne yazık ki her defasında bağımlılığın iradeyi ayaklar altına alıp çiğnediği bu durumu en iyi gene içmeyen değil içenler bilir.Yadırgamamak gerektiğini düşünüyorum.

redyellow 04-09-2009 15:50

Alıntı:

Aden_Bahçesi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576086)
Arkadaşlar, buna yasaklama getiremezssiniz. İsteyen içer, istemeyen içmez. Ne yani, akşam evine gelmişsin işten yorgun argın, yemeğe oturmuşsun, iki kadeh parlatsan fenamı olur? Ya da bir yaz akşamı evinin balkonunda oturuyorsun, inceden inceden arkada Müzeyen ABLA çalıyor, açmışsın bir ufak, kavunun,peynirin bir de buz gibi rakın oh beee. Bu keyiftir arkadaşlar keyif. O insanlar da istemez sahte rakı içmeyi. Ya da almayı. Tamam baın bir sigara tiryakisi olarak, ben de karşı idim kapalı alanlarda sigara içilmesine. Kendi evimde bile asla sigara içirtmiyorum. Kendim içtiğim halde. Hani derler ya ''her şeyin azı karar, çoğu zarar'' diye, akşamdan akşama bir iki kadeh içmissin ya da dost meclisinde. Arkadaşlar rakı kültürü denilen bir kültürü vardır bu ülkenin yapmayın. Bakın bu halk, bir çok şeye ses çıkartmaz ama, rakısına keyfine karışıldı mı işte o zaman yaygarayı kopartır. Ne yani bu halk şimdi mangalda mis gibi balık kızarmış yanında iki duble rakı içmeyecek mi? Vallahi o rahmetli balık bile o hali ile insana kızar. Yani arkadaşlar, bu bir ritüeldir. Yani bu ülkenin ehl-i keyif insanları için iki şey çok önemlidir. Birincisi Türk Kahvesi ikincisi Türk Rakısı.

1- Haramın azı çoğu olmaz, haram haramdır.
2- rakıya vereceği yarayı çoluk çocuğu için harcasın, daha iyi olur.
3- Her şeyin azı karar, çoğu zarar diye bir şey yoktur, zarar zarardır, az veya çok farketmez.

Sevban 04-09-2009 16:41

Ya sana bir sorum var hristiyanmısın kardeşim sen ???

redyellow 04-09-2009 16:41

Alıntı:

Aden_Bahçesi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576143)
Kuran da bile günahın büyüğü küçü var iken neden bunun yok. İşinize gelince büyük küçük var işinize gelmeyince olmaz. Günahın büyüğü küçüğü varsa, rakınında var. Dileyen büyük alır, dileyen küçük. Sizler o jhalde neden kuranda günahın büyük gunahlar vardır küçük gunahlar vardır diyorsunuz GUNAH GUNAHTIR sonuıcta buyugu kucugu olmaz. Adma cocugunun ve aılesının gecımını saglıyorsa içebilir bundan sanane. Yzdıklarımı nasıl okuyorsun. Ben ne diyrum akşamdan aksama yemekte bır ıkı kadeh dost meclısınde ya da yaz aksamları oturuken falan.Yani ben agızla ıcılenden soz edıyorum. Aksine bende sonuna kadar karsıyım. Agızla ıcıkten sonra onunbkeyfıne dıyecek yoktur.

Sana içme demiyoruz ki gülüm:) biz sadece haram olduğunu söylüruz.

Birisi illaki ben bu haltı yiycem diyorsa biz ona ne diyebiliriz ki:)

Git iç, ister büyük al, ister küçük al, ister bidonla iç, Allahdan korkmuyorsan biz ne yapabiliriz ki.

Ötede sen vereceksin hesabını.

Orda sordukları zaman niye küçüğü büyüğü yok diye sorarsın, cevabını da alırsın orda:)

Sevban 04-09-2009 16:43

Yok hayır, öyle olduğunu tahmin ediyorum

redyellow 04-09-2009 16:44

Alıntı:

Aden_Bahçesi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576150)
Neden sordun? Avatarım seni rahatsız mı etti arkadaşım.

Sen soruya cevap versene...

Avatar kimseyi rahatsız etmez, mühim olan fikirlerdir, düşüncelerdir.

VE gene mühim olan bazılarının kendilerini saklamalarıdır, gerçek yüzlerini ortaya koymamalarıdır, ikiyüzlülükleridir.

ne olduğunu yazmaktan niye çekindin hakkaten?

Bak ben ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM diyorum, gögsümü gere gere.

Sen de hristiyansan hristiyanım de, yahudiysen yahudiyim de, dinsizsen dinsizim de.

Korkma...

Sevban 04-09-2009 16:46

Değil işte hristiyan türküm demişti önceden

musab 04-09-2009 16:49

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576153)
Sen soruya cevap versene...

Avatar kimseyi rahatsız etmez, mühim olan fikirlerdir, düşüncelerdir.

VE gene mühim olan bazılarının kendilerini saklamalarıdır, gerçek yüzlerini ortaya koymamalarıdır, ikiyüzlülükleridir.

ne olduğunu yazmaktan niye çekindin hakkaten?

Bak ben ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM diyorum, gögsümü gere gere.

Sen de hristiyansan hristiyanım de, yahudiysen yahudiyim de, dinsizsen dinsizim de.

Korkma...

çok doğru ne olduğunu belli etmek gerek..ELHAMDULİLLAH MÜSLÜMANIZ...ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM..

Eşref 04-09-2009 16:53

Böyle bir haber karşısında "iyi olmuş, beter olsun.." gibi sözler, bence yakışıksız kalıyor. Yalçın abimiz, konuyu çok güzel bir şekilde yorumlamış. Şayet buna rağmen içimizde beter olsunlar deyip sevinenler varsa, onlara tek birşey sormak istiyorum. İçki içen birini gördüğünüzde, onun kadehine zehir atar mısınız? Eğer "atarım tabi" diyorsanız, söyleyecek bir sözüm yok.

Şayet "atmam, zehir atarsam onu ben öldürmüş olurum" diyorsanız, o zaman biliniz ki bu insanlar da ölmedi, öldürüldüler. Suçları içki içmek bile olsa, öldürülmüş bir insanın arkasından, katillerini göğe çıkarırcasına "iyi olmuş" diyemeyiz. Dememeliyiz.

Sevban 04-09-2009 16:56

Evet demiştim size arkadaş hristiyan

Eşref 04-09-2009 16:57

Alıntı:

Aden_Bahçesi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576086)
Arkadaşlar, buna yasaklama getiremezssiniz. İsteyen içer, istemeyen içmez. Ne yani, akşam evine gelmişsin işten yorgun argın, yemeğe oturmuşsun, iki kadeh parlatsan fenamı olur? Ya da bir yaz akşamı evinin balkonunda oturuyorsun, inceden inceden arkada Müzeyen ABLA çalıyor, açmışsın bir ufak, kavunun,peynirin bir de buz gibi rakın oh beee. Bu keyiftir arkadaşlar keyif. O insanlar da istemez sahte rakı içmeyi. Ya da almayı. Tamam baın bir sigara tiryakisi olarak, ben de karşı idim kapalı alanlarda sigara içilmesine. Kendi evimde bile asla sigara içirtmiyorum. Kendim içtiğim halde. Hani derler ya ''her şeyin azı karar, çoğu zarar'' diye, akşamdan akşama bir iki kadeh içmissin ya da dost meclisinde. Arkadaşlar rakı kültürü denilen bir kültürü vardır bu ülkenin yapmayın. Bakın bu halk, bir çok şeye ses çıkartmaz ama, rakısına keyfine karışıldı mı işte o zaman yaygarayı kopartır. Ne yani bu halk şimdi mangalda mis gibi balık kızarmış yanında iki duble rakı içmeyecek mi? Vallahi o rahmetli balık bile o hali ile insana kızar. Yani arkadaşlar, bu bir ritüeldir. Yani bu ülkenin ehl-i keyif insanları için iki şey çok önemlidir. Birincisi Türk Kahvesi ikincisi Türk Rakısı.

İnşAllah, günün birinde senin tabirinle keyif yapan biri, kafayı bulup seni veya bir yakınını canından etmez. Edersede artık kızmassın. Adam rakı da mı içmesin? İstemeyerek canından etmiş seni. Ne var ki bunda?

Yıldırım 04-09-2009 16:57

NE DİYELİM HERKES HAKETTİĞİNİ YAŞAR....

musab 04-09-2009 17:01

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576161)
Böyle bir haber karşısında "iyi olmuş, beter olsun.." gibi sözler, bence yakışıksız kalıyor. Yalçın abimiz, konuyu çok güzel bir şekilde yorumlamış. Şayet buna rağmen içimizde beter olsunlar deyip sevinenler varsa, onlara tek birşey sormak istiyorum. İçki içen birini gördüğünüzde, onun kadehine zehir atar mısınız? Eğer "atarım tabi" diyorsanız, söyleyecek bir sözüm yok.

Şayet "atmam, zehir atarsam onu ben öldürmüş olurum" diyorsanız, o zaman biliniz ki bu insanlar da ölmedi, öldürüldüler. Suçları içki içmek bile olsa, öldürülmüş bir insanın arkasından, katillerini göğe çıkarırcasına "iyi olmuş" diyemeyiz. Dememeliyiz.

ELBETTE İYİKİ ÖLMÜŞLER DEMİYORUZ..AMA İÇKİNİN DAMLASININ GERÇEĞİNİNDE SAHTESİNİNDE HARAM OLDUĞU BELLİDİR..ÇÜNKÜ HARAM OLAN HER ŞEY BİZLERİ KÖTÜLÜKLERDEN KORUMAK İÇİNDİR..İÇKİ İÇMEZSEK BÖYLE DURUMLAR BAŞIMIZA GELMEZ..ZİNA YAPMAZSAK PİS DURUMLARLA KARŞILAŞMAYIZ..KUMAR OYNAMAZSAK AİLEMİZ DAĞILMAZ..BU DAHA UZAYIP GİDER..

HAYATIMIZI HELAL HARAM ÇİZGİSİNE GÖRE YAŞARSAK
HAYATIMIZ HEM DÜZENLİ HEM SAĞLIKLI HEMDE PSİKLOLOJİK OLARAK DA RAHAT OLUR.

Eşref 04-09-2009 17:10

Alıntı:

Aden_Bahçesi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576169)
KaraEşref bak bizim rahmetlinin adıda Eşrefti. Sana veya size ne diyorum içmek var içmek var. Akşamdan aşşama bır ıkı kadeh yemeklerde yorgunluk atmak ıcın ya da arkadas es dost meclısınde a da balıgın yanında bır kac kadeh hepsı bu. Bende agzı ıle ıcenlerı savunbanlardanım. Baska yeri ile ıcıp şuurunu kaybeden dangalaklara ben de karşıyım

İnsan yemek bile yerken, fazla kaçırdığı anlar oluyor. İçki içen bir insanın, hiçbir zaman fazla içmeyeceğini nasıl garanti edebilirsin?

Şunu da söyleyeyim. Rabbim inşAllah rahmet kapılarını bana da açar ama sen bu akılla Allah'ın rahmetli kullarından biraz zor olursun.

Eşref 04-09-2009 17:20

Alıntı:

musab Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576170)
ELBETTE İYİKİ ÖLMÜŞLER DEMİYORUZ..AMA İÇKİNİN DAMLASININ GERÇEĞİNİNDE SAHTESİNİNDE HARAM OLDUĞU BELLİDİR..ÇÜNKÜ HARAM OLAN HER ŞEY BİZLERİ KÖTÜLÜKLERDEN KORUMAK İÇİNDİR..İÇKİ İÇMEZSEK BÖYLE DURUMLAR BAŞIMIZA GELMEZ..ZİNA YAPMAZSAK PİS DURUMLARLA KARŞILAŞMAYIZ..KUMAR OYNAMAZSAK AİLEMİZ DAĞILMAZ..BU DAHA UZAYIP GİDER..

HAYATIMIZI HELAL HARAM ÇİZGİSİNE GÖRE YAŞARSAK
HAYATIMIZ HEM DÜZENLİ HEM SAĞLIKLI HEMDE PSİKLOLOJİK OLARAK DA RAHAT OLUR.

Orası muhakkak. Zaten hiç kimse içki helaldir diyemez. Ama birileri de çıkıp, sahte içki üreterek insanların canına kastedemez. Zina yapan insanın pis şeylerle karşılaşması ile sahte içki konusu bence farklı. Şayet o insanlar içki içtikleri için siroza yakalanıp ölselerdi, haklısın derdim. Ama bu insanların içkisine bir anlamda zehir katılmış. Birileri para kazanmak için bu insanların canına kıydı.

Ve şundan da eminim ki bunu yapanlar, "içki haramdır. İçenleri öldürelim" diyerek de bu işi yapmadı. Sadece para hırsı yüzünden bunu yapıyorlar. İşte bu bizler için de tehlikeli bir durum. Gözlerni para hırsı bürümüş bu insanların yarın bizim helal saydığımız gıdalara da el atmayacağı ne malum?

Beritan 04-10-2009 02:04

hiç üzülmedim oh olmuşş
zaten o zıkımı içse öyle yada böyle zıbarıcak...

Jurnal 04-10-2009 02:05

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576661)
hiç üzülmedim oh olmuşş
zaten o zıkımı içse öyle yada böyle zıbarıcak...

Aynen katılıyorum kardeşime...

Beritan 04-10-2009 02:06

Alıntı:

ensartopcu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576662)
Aynen katılıyorum kardeşime...

ablama;ı:;ı: diyecektin biliyorum;ı:

Jurnal 04-10-2009 02:09

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576663)

hepimiz kardeşiz :)

Beritan 04-10-2009 02:11

Alıntı:

ensartopcu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576665)
hepimiz kardeşiz :)

evet kardeşimsin biliyorum ama abla dersen pekbi memnun olurum:)

Necip Fazıl 04-10-2009 02:13

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576663)

:kızdım:

Jurnal 04-10-2009 02:17

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576667)
evet kardeşimsin biliyorum ama abla dersen pekbi memnun olurum:)

iyi iyi, tamam. :)

Beritan 04-10-2009 02:19

Alıntı:

ensartopcu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576674)
iyi iyi, tamam. :)

eferimm...sevindim:)

Jurnal 04-10-2009 02:47

Alıntı:

-fatih- Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576705)
elhamdulilllah Alkol kulanmıyorum:)Cunki Milligörüscüyüz:)

Çünkü müslümanız olması gerekmez mi???

Beritan 04-10-2009 02:52

haydi buyrun burdada milli görüş kavgası:)

Necip Fazıl 04-10-2009 02:56

Alıntı:

-fatih- Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576705)
elhamdulilllah Alkol kulanmıyorum:)Cunki Milligörüscüyüz:)

Böyle diyerek bir tartışmaya yol açmayınız isterseniz... :güzel:

Beritan 04-10-2009 02:57

benim jeton çoktan düştü..
Milli Görüşün temelinde kimyasında esas unsurları vardır.

1- Kaba kuvveti değil, hakkı üstün tutmak.

2- Materyalist değil, maneviyatçı olmak.

3- Nefse esir olmayı değil, nefis terbiyesini esas almak.

4- Milli Görüşün fiziki : Hidayet, Feraset ve Dirayet sahibi olmak demektir.

5- Milli Görüş bu temel esaslarından dolayı; “Önce Ahlak Ve Maneviyat”, ;)

ama bunun sonu kavga biliyorum:)

Sekoloji 04-10-2009 02:58

Anti - Milli Görüş.

Sekoloji 04-10-2009 03:02

Bu tip bireyler yüzünden milli görüşten nefret ettircekler beni, helal olsun diyorum onlara. yapıcı olacakları yere yıkıcı oluyorlar.

Necip Fazıl 04-10-2009 03:03

Konuyu değiştirmeyelim lütfen... ;1

Beritan 04-10-2009 03:05

Alıntı:

Sekoloji Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 576733)
Bu tip bireyler yüzünden milli görüşten nefret ettircekler beni, helal olsun diyorum onlara. yapıcı olacakları yere yıkıcı oluyorlar.

bak ozaman senin gibiler yüzündende ben ak partiden nefret eder oldum dersem nolacak...
biraz daha uslubumuza dikkat edersek hiç bir şey olmaz ama ...
maşallah hemen hırçınlaşıyorsunuz...

All times are GMT +3. The time now is 22:06.