Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   "Şerefsiz Rasmussen!" (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=95952)

Necip Fazıl 04-15-2009 22:31

"Şerefsiz Rasmussen!"

Vatan Gazetesi Yazarı Yiğit Bulut, NATO Genel Sekreteri hakkında ağır konuştu

HABERTÜRK'te Erdoğan Aktaş yönetimindeki Kim Haklı? programında Türkiye'nin Batı ile ilişkileri tartışıldı.

Karikatür krizi ve Roj TV nedeniyle NATO Genel Sekreterliği'ne karşı çıkılan Rasmussen için Yiğit Bulut sert ifadeler kullandı. Hz. Muhammet'e hakaret içeren karikatürler için "ifade özgürlüğü" yorumu yapıldığını anımsatan Bulut, "Ben de şimdi ifade özgürlüğümü kullanıyorum: Rasmussen gibi şerefsiz NATO Genel Sekreteri oldu. İfade özgürlüğümü kullandım, bana bu hakkı Rasmussen verdi. Batının çifte standardını göstermek için yaptım. " dedi.

Programda ayrıca Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ümit Zileli, Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ve Canan Barlas söz aldı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Tarantula_ 04-15-2009 22:33

Helal olsun ne güzel söylemiş...

Necip Fazıl 04-16-2009 03:02

Herşeyi AK PARTİ'ye Başbakan'a bağlamasanız olmaz zaten...

Ne yani Başbakan çıkıp ta Şerefsiz mi desin bu adama...

FarukARSLAN. 04-16-2009 03:27

Alıntı:

Rasmussen gibi şerefsiz NATO Genel Sekreteri oldu. İfade özgürlüğümü kullandım, bana bu hakkı Rasmussen verdi. Batının çifte standardını göstermek için yaptım.

Budur be...
Valla helal olsun budur.

Basın ve ifade özgürlüğü ise evet, işte aynen budur.

Necip Fazıl 04-16-2009 03:31

Bunu diyenin bir VATAN yazarı olmasına şaşırdım doğrusu...

FarukARSLAN. 04-16-2009 03:39

Alıntı:

Son Osmanli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582483)
Helal olsun

Ne yazikki sayin Basbakanimiz ayni Hassasiyeti gösteremeyip basta gösterdigi hakli karsi Durusu yine adeti bozmayarak gösteremeyerek Dik duramamistir

Tamam, başbakanımızda bıraksın her şeyi. Tam korkak tavuklara bıraksın meydanı. Alsın kalemi eline 'basın özgürlüğü' diye saydırsın Rasmussen'e.

Rasmussen'i de alırız koyarız yine bi çadıra. Pataklar durur bizim başbakanımızı.
Eskisi gibi.

Ne güzel olur.

Alıntı:

basta gösterdigi hakli karsi Durusu yine adeti bozmayarak gösteremeyerek Dik duramamistir
Ya git işine çocuk..
Geldiğin gezegene git orda yorum yap Allah aşkına..

Son Osmanli 04-16-2009 03:51

[quote=Meçhul;582487]Herşeyi AK PARTİ'ye Başbakan'a bağlamasanız olmaz zaten...

Ne yani Başbakan çıkıp ta Şerefsiz mi desin bu adama...

FarukARSLAN. 04-16-2009 04:08

Alıntı:

Son Osmanli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582503)
.............

Ya IQ'su 0 arkadaş.
Siyaset yorumu yapmayı geç sen.

OSMANCİK ADLI ÜYE OLMADIĞINI MİLLETE KANITLA..

ÇAKTIRMA, öyle gel...

Kaçıncı yakalanışın bu be aslan...

Klanveynde ı,o vs harfler yok.
Türkçen de kıt.

Gazeteciler lafına 'gazeteziler' vs. türünden laflar artık senle özdeşleşti.

Suratsız herif, bu kaçıncı kovuluşun. Sadece benim bu 5. yakalayışım seni.
Senin kafanda, ideolojince bir hükümet OLSA BEN-BİZ KABUL EDER MİYİZ?!?
Bu şirret, çirkef, dağdan gelme yüzsüzlüklerle aynı safta durur muyuz?..

Utan be!

*AZRA* 04-16-2009 09:16

bişeye demeye gerek yok başlıktaa çok güzel ifade etmiş:güzel:

Beyazgülüm 04-16-2009 12:48

bu adamı sevmem ama iyi söylemiş bravo!

AK_Türk 04-16-2009 13:46

Guzel demis

ishakyilmaz 04-16-2009 13:52

Arkadaşlar olaya objektif yorumlar getirmeye çalışalım.Öncekikle lafı edenin kim olduğunu hepimiz çok iyi biliriz.Trübüne oynamaktan başka bir düşüncesi olmayan bu şahıs neden gazetesinde veya medya organlarında dürüstçe bu söylemlerini dile getirmiyor?

Supraliminal 04-16-2009 13:58

Bence o lafı haketse de sölemesi çok çok yanlış.Evet ifade özgürlüğü var ama
bir bu özgürlüğü bu kadar genişletirsek halimiz vahim.
Dikkatli olup ,bin düşünüp bir sölemek lazım.

Yıldırım 04-16-2009 14:30

DEVLET İLİŞKİLERİ MENFAAT ÜZERİNE KURULUDUR...BAŞBAKANIMIZIN BİR BİLDİĞİ VAR Kİ RASMUSSENİN SEKRETERLİĞİNE ONAY VERDİ....RASMUSSENİN SÖZÜNDEN DÖNMESİNİ TABİKİ ELEŞTİRECEĞİZ FAKAT BU BİZİM DEVLET DÜZEYİNDEKİ İLİŞKİLERİMİZİ ZEDELEYECEK DÜZEYDE OLMAMALI....

KENDİ YAPTIĞI YANLIŞI BAŞKASININ YANLIŞLARI ÜZERİNDEN MEŞRULAŞTIRMAK HİÇTE HOŞ DEĞİL

BU YAZARIN DA YAPTIĞI BUDUR...SONUÇTA BÖYLE BİR İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ OLURSA YARINDAN BİZİM BAŞBAKANIMIZA HAKARET EDERLER....NE OLURSA OLSUN BİZ EDEBİMİZİ BOZMAMALIYIZ...TEKRAR HATIRLATAYIM TABİKİ ELEŞTİRECEĞİZ FAKAT BÖYLE DEĞİL...HALKI KIŞKITARAK DEĞİL....BU YAPILAN KIŞKIRTMA AYNI ZAMANDA BİZİDE YARALAMAKTADIR VE BAŞBAKANIMIZI KÜÇÜK DÜŞÜRMEKTEDİR.....

ferit 04-16-2009 14:42

Ne derseniz deyin rasmussen hem islama saldırdı hemde islam ulkelerıne ragmen sizleri yok sayıyoruz dercesine koltuguna kuruldu..Türkiye sadece yüzeysel bır hareketle tepki koydu hani formalite yerıne gelsın dıye .. Allahın ipine sımsıkı sarılın dıyor Kuranı kerim .. işte Allah'ın ipine sımsıkı sarılmazsanız kafirin önunde böyle hakir ve rezil duruma düşeriz..Resımde görüldüğü gibi: )

warhead 04-16-2009 15:41

ben dün gece tekrarını izledim habertürkte 2:30 kadar sürdü .yiğit bulut çok net bir şekilde ifade özgürlüğünü kullanarak "şerefsiz rasmussen" dedi.o anda alkışlamak geldi içimden sayın bulutu.ve program sürecinde diger gazeteciler olsun sayın bulut olsun tesbit ettikleri çok güzel noktalar vardı.ama programda taraf gazetesi yazarı yanılmıyosam Ozan Kütahyalı ya gıcık oldum.devamlı batılı görüşün ülkeye refah huzur getireceginden zırvaladı durdu.sayın bulutun çok güzel bir sorusu vardı dediki;
"Atatürk olsaydı bugün Ab sürecine destek verirmiydi" diye.hepsinin ortak görüşü vermezdi oldu fakat kütahyalı tam aksine verirdi dedi.bu noktadan sonra o adamın gerçekten taraf oldugunu anladım.

ALPEREN4425 04-16-2009 16:15

NATO Fatihi Yiğit Bulut...:güzel:

Şu Fethullah Gülen'in kalemi Rasim Ozan Kütahya'lı da kendini aydın sanıp millete nutuk çekiyor ya. Yok özgürlük batıdan geliyormuş, yok refah , huzur batıdan eliyormuş. Yok herşeyi satmalıymışız batılılara.

Bu herif yazar pazarında satıldığı için herkesi herşeyi satılık sanıyor. Vicdanını, ahlakını, kalemini satınca aydın olunan bir ülkede böylelerinin ahkam kesmesi gayet doğal. Yürü be Rasim. Kim tutar seni. :paat:

FarukARSLAN. 04-16-2009 16:45

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582656)
Bence o lafı haketse de sölemesi çok çok yanlış.Evet ifade özgürlüğü var ama
bir bu özgürlüğü bu kadar genişletirsek halimiz vahim.
Dikkatli olup ,bin düşünüp bir sölemek lazım.

Hayır.
Onlar çıkıp HELAL OLSUN diyemiyor belki başbakanımıza bu onların kendi çukurluğudur.
Ama böyle 'yerli çıkışlara' öyle yada böyle ve kimden olursa olsun HELAL OLSUN demesini bilmeliyiz.

Doğru nereden ve kimden olursa olsun onay vermesini bilenlerdeniz biz.
Kibarlık budalalığına da gerek yok. :evet:

Akl-ı Selim 04-16-2009 16:56

Bu tavır karikatür krizinde alınması gereken bir tavırdı.
Şimdi zamanlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum.İfade doğru olabilir elbet.
Ayrıca bu dik duruşu köşelerinde her zaman bekleriz.........

tek_hece 04-16-2009 17:13

bu hareketin devamı zincirleme küfür - sövme dogurur.. bu gün o söver yarın karşı taraftan biri.. sövmek iyi bir şey midir. ? tabi ki hayır.. o zaman bu haraket gereksiz ve yanlıştır. Tahrik etmeye yönelik bir eylem olarak görüyorum ben bunu..

Son Osmanli 04-17-2009 17:46

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582500)
Tamam, başbakanımızda bıraksın her şeyi. Tam korkak tavuklara bıraksın meydanı. Alsın kalemi eline 'basın özgürlüğü' diye saydırsın Rasmussen'e.

Rasmussen'i de alırız koyarız yine bi çadıra. Pataklar durur bizim başbakanımızı.
Eskisi gibi.

Ne güzel olur.

Ya git işine çocuk..
Geldiğin gezegene git orda yorum yap Allah aşkına..

Kardesim Veto ederek Dik Durus gösteren Basbakan Vaatler yerine getirilmedigi halde yine basbakan sayesinde Genel Sekreterligi yolu acilmasi ile Korkak tavuk BM Genel Sekreteri olmadimi ?

Ertuğrul ÖZGÜL 04-17-2009 17:49

bence ÇOK GÜZEL DEDİ yahu bizim önderimiz,liderimiz,peygamberimiz, herşeyimiz hakkında söylenen laflara ifade özgürlüğü diyen adama az bile söyledi ifade özgürlüğü öyle değil böyle olur işte

Üç mevsim 04-17-2009 18:16

Alıntı:

ALPEREN4425 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582821)
NATO Fatihi Yiğit Bulut...:güzel:

Şu Fethullah Gülen'in kalemi Rasim Ozan Kütahya'lı da kendini aydın sanıp millete nutuk çekiyor ya. Yok özgürlük batıdan geliyormuş, yok refah , huzur batıdan eliyormuş. Yok herşeyi satmalıymışız batılılara.

Bu herif yazar pazarında satıldığı için herkesi herşeyi satılık sanıyor. Vicdanını, ahlakını, kalemini satınca aydın olunan bir ülkede böylelerinin ahkam kesmesi gayet doğal. Yürü be Rasim. Kim tutar seni. :paat:

Rasim Ozan Kütahyalı, Fethullah Gülen'in kalemi falan değil kendi çizgisi olan bir gazetecidir, Taraf yazarıdır. Genel olarak düşüncelerini olumlu buluyorum. Böyle birine satılık demeye hakkınız yok. Siz önce medeniyeti öğrenin, eleştiri kabul edebilmeyi öğrenin. Kanal 7'de İskele Sancak'ta "Ergenekon, Alperen Ocaklarını sokağa dökmek için ve BBP'ye sızmak için tetikte bekliyor" dedi diye İstanbul Alperen Ocağı Başkanı gidip adama yumruk atıyor. Görüşünü beğenmediğimiz kişilere yumruk atmaya başlarsak bu memleketin hali ne olur. Muhsin Başkan hayatta olsaydı o saldırganın yüzüne tükürürdü. Ömrü hayatında gençleri kavgadan uzak tutmaya çalıştı zaten. Ama bazı şuursuzlar, feyzlenenemişler daha 1 ay ya oldu ya olmadı kavgaya başladı. Böyle bir BBp'linin ahkam kesmesindense Rasim Ozan Kütahyalı'yı tercih ederim. Sizi eleştirdi diye bir adama satılık demeye utanmıyor musunuz!

Yiğit Bulut'un yaptığı marifet değil. Nihat Genç'e özeniyor galiba..

ALPEREN4425 04-22-2009 16:06

Alıntı:

Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 583877)
Rasim Ozan Kütahyalı, Fethullah Gülen'in kalemi falan değil kendi çizgisi olan bir gazetecidir, Taraf yazarıdır. Genel olarak düşüncelerini olumlu buluyorum. Böyle birine satılık demeye hakkınız yok. Siz önce medeniyeti öğrenin, eleştiri kabul edebilmeyi öğrenin. Kanal 7'de İskele Sancak'ta "Ergenekon, Alperen Ocaklarını sokağa dökmek için ve BBP'ye sızmak için tetikte bekliyor" dedi diye İstanbul Alperen Ocağı Başkanı gidip adama yumruk atıyor. Görüşünü beğenmediğimiz kişilere yumruk atmaya başlarsak bu memleketin hali ne olur. Muhsin Başkan hayatta olsaydı o saldırganın yüzüne tükürürdü. Ömrü hayatında gençleri kavgadan uzak tutmaya çalıştı zaten. Ama bazı şuursuzlar, feyzlenenemişler daha 1 ay ya oldu ya olmadı kavgaya başladı. Böyle bir BBp'linin ahkam kesmesindense Rasim Ozan Kütahyalı'yı tercih ederim. Sizi eleştirdi diye bir adama satılık demeye utanmıyor musunuz!

Yiğit Bulut'un yaptığı marifet değil. Nihat Genç'e özeniyor galiba..

Rasim Ozan Kütahyalı eğer Ergenekonun BBP ye sızması fikrinde haklı olsaydı sadece Rasim Ozan Kütahyalı yemezdi o yumruğu. Alperen Ocakları sokağa dökülecek olsaydı eğer Muhsin Yazıcıoğlu Keş Dağlarında ÜŞÜRKEN dökülürlerdi sokağa. Sen BBP yi ve Alperen Ocakları'nı başkalarıyla karıştırıyorsun galiba. İstanbul Alperen Ocak Başkanı ,Alperenlerin beklediği o tepkiyi göstermeseydi belki daha farklı şeyler olacaktı.

Rasim Ozan Kütahyalı üstüne vazife olmayan bir işte yorum yapma ve ahkam kesme hakkına sahip değildir. Eğer bu konuda fikri varsa , ERgenekon'un partiye sızdığına dair bir delili varsa çıkar konuşur. Ama aslı olmayan bir iddia ile ortalığı karıştırırsa , insanları kışkırtırsa olacağı budur. Alperenlerin bu tür eylemler içinde olmasını tasvip etmiyorum . Ancak Rasim gibi birileri her ne hikmetse Ergenekon ismiyle BBP yi birarada telafuz ederek partiyi ve Ocağı karalama kampanyasına girişmişler. Parti ve Ocak sahipsiz değildir. Muhsin Yazıcıoğlu'nun yokluğunu fırsat bilip üşüşen leş kargaları ağzının payını alırlar.

BBP ve Alperen Ocakları ; Ergenekoncuların sızmasına karşı gerekli refleksi gösterebilecek yapıda bir oluşumdur. BBP nin ve Alperen Ocaklarının en büyük zaafı, Ilımlı İslam lakırdısı ile Dinler Arası Diyalog çığırtkanlığı yapan cemaate karşı pasif kalmalarıdır. Eğer o cemaat sızmazsa partiye Ergenekon'da sızmaz. Rasim bu konuda rahat olsun.

Yiğit Bulut'a gelince... Yiğit Bulut'un yaptığı marifet değil. Davos Fatihi'ne özeniyor galiba...

All times are GMT +3. The time now is 14:13.