Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Sihirli Büyülü Çoçuk Dizileri Az Kalsın Bursa'da 5 Yaşındaki Kızı Öldürüyordu! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=96300)

ishakyilmaz 04-17-2009 16:46

Sihirli Büyülü Çoçuk Dizileri Az Kalsın Bursa'da 5 Yaşındaki Kızı Öldürüyordu!

Çocuk dizisi, Bursa'da 5 yaşındaki kızı öldürüyordu

5 yaşındaki çocuk dizi karakterine özenince ölümden döndühttp://www.habervaktim.com/resim/resim67849_2.jpgBursa'nın Karacabey ilçesinde, her gün bir televizyon kanalında yayınlanan fantastik çocuk dizisindeki baş karakterin 'iksir' içerek kaybolmasından etkilenen 5 yaşındaki kız çocuğu, kaybolabilmek için bir şişe ateş düşürücü şurup içti. Annesine, "İksir yapıp içtim, ben de kaybolacağım" diyen çocuk ölümden döndü.

Edinilen bilgiye göre, anne Nur S., mutfakta iş yaptığı sırada, odada televizyon izleyen kızı B.S.'nin uzun süre sessiz kalması üzerine odaya gittiğinde şaşkına döndü. Kızını koltuğun arkasında elinde boş ateş düşürücü şurup şişesi ile bulan anne, kızına şurubu içip içmediğini sordu. Kızının, dizideki karakterin adını vererek, "Ben de onun gibi olacağım. Onun gibi iksir yapıp içtim. Ben de kaybolacağım" demesi üzerine panikleyen anne Nur S., kızını Karacabey Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada 'ilaç zehirlenmesi' tanısı konulan küçük kız, Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Üç gün tedavi gören B.S., sağlığına kavuşmasının ardından bugün taburcu edildi.

Çocuğuna bir daha bu tür diziler izlettirmeyeceğini söyleyen anne Nur S., çocukların psikolojilerinin bozulduğunu ifade etti. (CİHAN)

Sevban 04-17-2009 16:48

Daha önce de birçok örneği olmuştu Hala çocukların beynini yıkamaktan geri durmuyorlar...

Feride 04-17-2009 16:49

ya bişey kötüyse kötüdür. illa ki başımıza bişeyler geldikten sonra, kötü teşhisini koyuyoruz. bu aptalca diziler insanların imanını, çocukların da ruhsal açıdan sağlıklarını alıp götürüyor..

Beritan 04-17-2009 16:50

ailelerde çocuklara bu dizileri sıft susunda bize dokunmasın diye izletiyor..
merak etmeyin çocuklar susuyor!!!

Feride 04-17-2009 16:51

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 583739)
ailelerde çocuklara bu dizileri sıft susunda bize dokunmasın diye izletiyor..
merak etmeyin çocuklar susuyor!!!

doğru bu konuda kesinlikle katılıyorum. sırf bunlar değil ki.. tv açılıyor ne çıkarsa işte izlettiriliyor ilgisini çeksin de ne olursa olsun.. ancak şimdi çocuklarıyla uğraşmayanlar, biraz olsun sıkıntıya girmeyenler, ileride daha çok uğraşacaklardır farkında değiller..

Beritan 04-17-2009 16:53

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 583742)
doğru bu konuda kesinlikle katılıyorum. sırf bunlar değil ki.. tv açılıyor ne çıkarsa işte izlettiriliyor ilgisini çeksin de ne olursa olsun.. ancak şimdi çocuklarıyla uğraşmayanlar, biraz olsun sıkıntıya girmeyenler, ileride daha çok uğraşacaklardır farkında değiller..

buda ailenin yetiştirmesine bakıyor...çok üzülüyorum..:(

Sevban 04-17-2009 16:54

Şuan da ben çocukların kendi başına yetiştiğine inanıyorum ailelerin pek fonksiyonu yok tamamen sokak kültürü ile yetişen bir nesil, ailelerin bahaneleri de hazır benim çocuklarım çok hayırsız :)

Ruh-i zar 04-17-2009 16:56

Benim küçük kardeşimde sürekli bunları izliyodu...
Sonra aldım kumandayı elime sildim bütün kanalları tek tek :karizmatik:

Feride 04-17-2009 16:58

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 583748)
Benim küçük kardeşimde sürekli bunları izliyodu...
Sonra aldım kumandayı elime sildim bütün kanalları tek tek :karizmatik:

ne güzel ya. tv yi toptan kaldıraydınız daha iyi olurdu:) bence en iyisi o ama işte..:karasız:

Beritan 04-17-2009 16:58

Alıntı:

demir_ex Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 583746)
Şuan da ben çocukların kendi başına yetiştiğine inanıyorum ailelerin pek fonksiyonu yok tamamen sokak kültürü ile yetişen bir nesil, ailelerin bahaneleri de hazır benim çocuklarım çok hayırsız :)

yoo ben buna katılmıyorum..
çocuğun nasıl yetiştirmek istersen öyle yetiştiriyorsun..
eğer kendinle bile ilgilenemiyor...bide çocuğun varsa işte sokakk kültürünün eline düşebilecek bir çocuk..
ama bilinçli bir aileyse bu duruma düşeceğine inanmam...
mesela biz sultanmgaziye taşınmadan önde akşam ezzanlarından önce evdeydik...sıkıysa eve geç gir ve nerde olduğunu bilmesinler..kıyamet kopardı...
bizde zaten iki bahçe ileri giderdik...
ama buraya bi geldim...anaa akşam ezzanlarında tüm çocuklar düşarda...biz çıkamaytınca kızardım..şimdi daha iyi anlıyorum ailemi..şimdi iş çığrından iyice çıktı...
saat 11 12 de düşardalar...ailelerin haberi bile yok...
bu çocuktan ne beklenebilir...
herşeyin temeli aile.

Sevban 04-17-2009 17:00

Biz de öyle idik , gerek doğdoğumuz çoğrafya gerek aileden, ama demek istediğim şuanda en yakınlarım bile salmış çayıra mevlam kayıra :)

Ruh-i zar 04-17-2009 17:03

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 583751)
ne güzel ya. tv yi toptan kaldıraydınız daha iyi olurdu:) bence en iyisi o ama işte..:karasız:

Yok okadar da değil(:
Bi kaç kanal bıraktım sadece sihirli dizi olmayan (:
Bi de çizgi film kanalı...
Ama onada şifre koydum annemler izin verdiğinde izleyebiliyo
yoksa gece gündüz onu izliyodu haber izlememize bile izin vermiyodu bacaksız :D

ishakyilmaz 04-17-2009 17:03

İbretlik olaylar,kazalar yaşamamıza rağmen çıkardığımız ders hep o anda kalıyor..Bunu ömrümüzün akışına asla yayamıyoruz,bütün meselede burdan başlıyor ya..! İnandığımız gibi bir türlü yaşamayı beceremiyoruz,hep yaşadığımız gibi inanmaya çalışıyoruz,her zaman böyle olmasada çoğu zaman böyle!Günümüz tv programları rezalet ve çirkefliğin ötesine geçmemektedir.Bir kaç iyi program haricinde nerdeyse hepsi gaflet uykusunda.Haberde geçen olayda büyük bir ibret aileler için..! Sabahtan akşama kadar tvnin başına geçip bu tür sihir büyü dizilerini izleyen masum çocuklar ve bunlara izin verip teşvik eden zavalı bireyler ne yazık ki yarın başlarına kötü bir müsibet gelmesinde büyük rol oynamaktadırlar.Burdan RTÜK'üde kınıyorum ayrıca! İşiniz gücünüz yan gelip yatmak mıdır sizin? Neden adil ve dürüst bir yönetim politikası izleyemiyorsunuz? Bu tür felaket tellalığı yapan programların yayınına neden izin veriyorsunuz?...!

Beritan 04-17-2009 17:03

Alıntı:

demir_ex Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 583758)
Biz de öyle idik , gerek doğdoğumuz çoğrafya gerek aileden, ama demek istediğim şuanda en yakınlarım bile salmış çayıra mevlam kayıra :)

işte aile...ailelerinden korkmuyorlar..
eee dizide izledikleri karakterlerde öyle değilmi..
mesela bi dizide dedeleri köpekti..
bi dizide çocuk babasına istediğini diyebiliyordu...kızılmıyordiki ergenlik diye..
yav çak ağzına ikitane(şiddete hayır) :)
herşey ailede bitiyo..

Tarantula_ 04-17-2009 17:05

Böyle saçma dizilerle çocukların beyinleri yıkanıyor bu konuda aileler taviz vermemeli bence...

Feride 04-17-2009 17:07

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 583762)
Yok okadar da değil(:
Bi kaç kanal bıraktım sadece sihirli dizi olmayan (:
Bi de çizgi film kanalı...
Ama onada şifre koydum annemler izin verdiğinde izleyebiliyo
yoksa gece gündüz onu izliyodu haber izlememize bile izin vermiyodu bacaksız :D

hmm. ama tv ye aslında pek gerek yok. şahsi fikrim. radyo neyimize yetmiyor ki:) haberler hususunda yani..

Ertuğrul ÖZGÜL 04-17-2009 17:11

Bu filimlere baktığımızda kartel medyada rastlanıyor hemde hepsinde çeşit çeşit yapabileceğimiz en iyi çey baktırmamak yeri başka güzel alternatif çocukların seveceği şeyleri bulmak günümüzdeki çizgi filmler bile saçma sapan ben küçükken güzel olurdu genelde. çocuklarımıza onları izletmek yerine trtçocuk ve yumurcaktv var bence trtçocukda muhteşem türkler diye çizgi film sersi mükemmel bence
birey olarak üstümüze düşeni yaparsak sorun kalmaz bence....

ishakyilmaz 04-17-2009 17:14

Arkadaşlar konu Tv'yi yasaklayalım,yasaklamayalım meselesi değil..Asıl sorun tvyi doğru bir biçimde seyir etmememizdir! Doğru dürüst programları izleyip izletirdiğiniz zaman kime zararı olabilir ki? Bu konuda Samanyolu Tv şidetle öneriyorum.Tv adına doğru ve ilkeli yayın yapan,verdiği mesajları doğru bir şekilde izliyicilerine sunabilen,tek TV kanalı!

ishakyilmaz 04-17-2009 17:20

Ve bu konunun başını FOX tv çekiyor.7/24 bu tür yayınları izleyicilerine ulaştıran,saf izliyicileride destek üstüne destek verdikleri reyting sarhoşu yaptıkları bu kanal İsrailli ortaklardan oluştuğunu biliyorlar mı acaba???

Ertuğrul ÖZGÜL 04-17-2009 17:24

birtek odeğil ki D,satar , show,atv... sürüsüyle halkı bilinçlendirmek lazım bazı tanısıklarım var ne olacak bişey olmaz diyor masumane buluyor çocuk ağlıyor napıyım diyor ama sonu nasıl olacak tahmin etmiyorlar.....
BİLİNÇLENDİRMEK lazım masum düşünenleri

depare 04-17-2009 19:25

Evet daha önce'de küçük bir çocuk kendini pikaçu sanıp balkondan aşağı atlamıştı..
Çocuklar o yaşlarda ne görürlerse uygulam ister çok tehlikeli bu programlar...
Evine televizyon sokmayanlara yobaz yaftasını yapıştıranlar bunlara ne cevap verirler acaba..?
Sorunu sadece aile'de aramamak gerekir..
Çocuk bu bir yolunu bulur yine izler o çizgifilmleri..
Bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor..

ishakyilmaz 04-17-2009 20:44

Görünmez olmak için şurup içti http://www.olay.com.tr/sayfalar/Habe...1239892310.jpg
Seyrettiği dizideki karakterin görünmez olmasından etkilenen kız çocuğu, ‘iksir` diye şurup içince ölümden döndü.
17-04-2009
5 yaşındaki B.S., annesi Nur S.`nin mutfakta olduğu sırada, oturma odasında televizyon izlerken, dizi karakterinin büyülü içecekle kaybolmasından etkilendi. Minik B.S, koltukların arkasına geçip, odada bulunan bir şişe ateş düşürücü şurubu içip kaybolmayı düşündü. Bir müddet sonra anne Nur S., hiç sesi çıkmayan B.S.`yi kontrol etmek için odaya girdiğinde, kızını koltukların arkasında elinde boş şurup şişesiyle buldu.
Ailesi

All times are GMT +3. The time now is 04:13.