Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Ne Kamusal alanı ulan Allah Her Yerde!.. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=96551)

ultrAstribun 04-18-2009 12:36

Ne Kamusal alanı ulan Allah Her Yerde!..

Cumhurbaşkanı gül'ün ülkücü kökenli rıza ayhan'ı gazi üniversitesinin başına getirmesinden sonra bu afiş gazi üniversitesinde görülmüş.
Ülkü ocakları başörtüsü yasağını bu yolla protesto ediyor.

http://img1.blogcu.com/images/h/i/r/...amusalalan.png

alıntı..

Seyyah 04-19-2009 16:12

Doğru söze ne denir

Tarantula_ 04-19-2009 16:18

Alıntı:

turkuas Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 585795)
Doğru söze ne denir

yani...

ishakyilmaz 04-19-2009 16:23

Kavram kargaşası ile savaşmayı bırakıp doğruların peşinden gidilmediği sürece iflah olunmaz!!!

Eşref 04-19-2009 16:45

Dil biraz argoya kaçmış ama yine de gurur duydum. Keşke her konuda bütün siyasi partilerimiz, böyle düşünse.

Birgün bu sorun çözülecek. Çözülecek ama bu geçiş sürecinde Allah müslüman bayanlarımızın yardımcısı olsun.

hasan_ist 04-19-2009 17:04

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 585815)
Dil biraz argoya kaçmış ama yine de gurur duydum. Keşke her konuda bütün siyasi partilerimiz, böyle düşünse.

Birgün bu sorun çözülecek. Çözülecek ama bu geçiş sürecinde Allah müslüman bayanlarımızın yardımcısı olsun.

Arkadaşım öyle bir tabir kullanmışsın ki başını örtmeyenlerin müslüman olmadıklarını düşündüğünü algıladım ben.

Ertuğrul ÖZGÜL 04-19-2009 17:07

Valla bu ülkücü geçinenlerden korkulur başörtüsü meselesinde meclise önerge verdiler ak partiye kapanma davası açıldı başörtüsü meselesi anayasa değişene kadar yasaklandı.
yani bu pankartın altından neler çıkacak kimbilir...

Feride 04-19-2009 17:08

Alıntı:

hasan_ist Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 585840)
Arkadaşım öyle bir tabir kullanmışsın ki başını örtmeyenlerin müslüman olmadıklarını düşündüğünü algıladım ben.

ne ilgisi var. başörtüsünü sadece müslümanlar taktığına göre, böyle bir ifade neden daha farklı algılansın..

Ertuğrul ÖZGÜL 04-19-2009 17:23

Alıntı:

başı örtmek Allahın emriyse ve ben müslümanım diyorsa e bizahmet örtsün be kardeşim
tamam başörtüsü takmayan dinden çıkmaz ama namaz kılmayanda çıkmaz hiç kılanla kılmayan birmi öertenle örtmeyende öyle

Eşref 04-19-2009 18:11

Alıntı:

Evet, bir hata yapmışım. "müslüman bayanlarımız" diye konuyu sınırlamak çok yanlış. Bu sorun, baş örtüsü taksn takmasın; bayan olsun olmasın; tüm müslüman kardeşlerimizin sorunudur. Bir müslümanın canı yanıyorsa, bir müslüman haksızlığa uğruyorsa; hepimizin canı yanıyor, hepimizin hakkı yeniyordur.

Bu nedenle sözlerimi "Allah tüm müslümanların yardımcısı olsun" şeklinde düzeltiyorum.

Tespitiniz için teşekkürler. +

politikaci 04-19-2009 18:25

Bu afişe bakıpta ülkücüleri birşeysanmayın.Gündüz tekbir getirir,Akşama rakı sofrası yapar bunlar.İyi biliriz biz iyi..

Ertuğrul ÖZGÜL 04-19-2009 18:35

Alıntı:

politikaci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 585914)
Bu afişe bakıpta ülkücüleri birşeysanmayın.Gündüz tekbir getirir,Akşama rakı sofrası yapar bunlar.İyi biliriz biz iyi..

doğru söze ne denirki aynen öyle oruç tutmaz oruç tutmayanı döver bunlar

unnamed 04-19-2009 18:36

Ülkücü kardeşlerimizden Allah razı olsun....

FarukARSLAN. 04-19-2009 18:42

Provokatörlük kokuyor bu.
"Bakın Gül'ün getirdiği rektörler neler yaptırıyor" havasına getirilmiş konu.

Gelinmez bu oyunlara..

.SAHRA. 04-19-2009 18:46

samimi bulmuyorum asla mhpden bahs ediyoruz ama afiş güzel

RDönmezs 04-20-2009 01:31

Çok güzel denilmiş.

dilemma 04-20-2009 10:49

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 585854)
başı örtmek Allahın emriyse ve ben müslümanım diyorsa e bizahmet örtsün be kardeşim
tamam başörtüsü takmayan dinden çıkmaz ama namaz kılmayanda çıkmaz hiç kılanla kılmayan birmi öertenle örtmeyende öyle

Allah "ben sizin kalplerinizden geçenlere/niyetlerinize bakarım" derken konu hakkında şöyle mi böyle mi demek biz aciz kullara düşmez herhalde..
Amaç başın açık olup olmaması değil; amaç üzerinizde dikkat çekecek şeylerin bulunmaması beyefendi..
Kırmızı saten eşarplı kızlarımızın unuttuğu bu..

Afiş güzel olmuş cidden..
Ve Ülkücü arkadaşlar yine farklarını göstermekten kendilerini alamamışlar "ulan"..

Tarantula_ 04-20-2009 10:53

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 585815)

Amin kardeşim...

Tarantula_ 04-20-2009 10:54

Alıntı:

İnsanın içi temiz olacak.... (!)

Eşref 04-20-2009 11:52

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586644)

Kesinlikle.

hasan_ist 04-20-2009 12:39

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586644)

Kişi kendi içinden çıkar yola.Senin için nekadar temizse benimkide okadar temiz.

Tarantula_ 04-20-2009 12:43

Alıntı:

hasan_ist Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586715)
Kişi kendi içinden çıkar yola.Senin için nekadar temizse benimkide okadar temiz.

Kendini nasıl görmek istiyorsa öyle sözler eder kişi sen Karaeşref'in msj'ına yaptığın yorumla kendinin nasıl bir insan olduğunu göstermişsin işte...

Eşref 04-20-2009 13:02

Alıntı:

hasan_ist Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586715)

Ben edebiyatçıyım, vallahi "Birgün bu sorun çözülecek. Çözülecek ama bu geçiş sürecinde Allah müslüman bayanlarımızın yardımcısı olsun." şeklindeki sözlerimden, nasıl baş örtüsü takmayan bayanların müslüman olmayacağı sonucunu çıkardın, anlayabilmiş değilim.

redyellow 04-20-2009 13:33

Ülkücülerin en sevdiğim sözü bu sözdür, harika, tam cuk oturuyor.

"Ne kamusal alanı ulannnnnnnnnnnnnn,

ALLAH her yerde!

Ha kendileri bu söze uyar mı uymaz mı tartışılır ama bu söz doğru ve güzel bir sözdür!

hasan_ist 04-22-2009 22:04

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586718)
Kendini nasıl görmek istiyorsa öyle sözler eder kişi sen Karaeşref'in msj'ına yaptığın yorumla kendinin nasıl bir insan olduğunu göstermişsin işte...

Bak arkadaşım tahrik edeyim kötü konuşturayım gibi bir fikir sahibiysen beyhude çaba olur.Sabır nedir bilirim.Taşıracağını sanıyorsan yorma kendini.Sen tanımadığın birinin insanlığı hakkında yorum yaparak benim kişiliğime saldırıyorsun.Eğer mahşerde karşılaşırsak ozaman görürsün insanlığımın derecesini.Eşref arkadaşımın konusuna cevabımda kötü bir niyet taşımıyordum.Sadece algılamamı yansıttım.Ayrıca ben edebiyatçı değilim.Herşeyi bir edebiyatçı titizliğinde yorumlayamam.Üçgünlük dünyada kırma istersen bir kalbi.Durduk yere borçlanma kimseye.

Beritan 04-23-2009 01:12

utanmasalar bile çapa alırken bile kamusal alan diyecekler...
Allah akıl fikir versin...
ama çok güzel bir pankart olmuş....

tyranid 04-23-2009 02:07

kime ne kattı kimden ne götürdü bu pankart?

Beritan 04-23-2009 02:11

bu konuda kimse kimseye bişi katmıyor ama götüren çok...
haysiyet ve onur gidiyor
bu pankart sadece hislere tercüman oluyor..

Jurnal 04-23-2009 02:17

Üstad'ın mü'min-kafir adlı bir kitabında okumuştum(yanlış hatırlamıyorsam) ;

küçük balık büyük balığın yanına gider ve sorar; "Su nerede, bana suyu göstersene? Bu soru üzerine büyük balıkta; "Sen bana suyun olmadığı bir yer göster ben de sana suyu göstereyim der."

Anlayana....

ATmaCA53 04-23-2009 02:32

ülkücü değilim ama afişi destekliyorum ;)

hortla1k 04-23-2009 03:27

Kim demişti yaa İstanbulun kenar mahallelerine bir arabanın zor gireceği yerlere jeepşe giren başörtülü bana oy vermesin zaten diye :) konuyu saptırmak istemiyorum sadece aklıma geldi..pankart güzel niyette güzeldir inşallah..

Ertuğrul ÖZGÜL 04-23-2009 08:39

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586641)
Allah "ben sizin kalplerinizden geçenlere/niyetlerinize bakarım" derken konu hakkında şöyle mi böyle mi demek biz aciz kullara düşmez herhalde..
Amaç başın açık olup olmaması değil; amaç üzerinizde dikkat çekecek şeylerin bulunmaması beyefendi..
Kırmızı saten eşarplı kızlarımızın unuttuğu bu..

Afiş güzel olmuş cidden..
Ve Ülkücü arkadaşlar yine farklarını göstermekten kendilerini alamamışlar "ulan"..

kardeşim sana tek kelime "setr-i avret" ne demek ?

LeyaL 04-23-2009 12:23

Güzel bir yazı asmışlar..Lakin ülkü ocaklarını protesto ediyorum :)
Gençlerin milli duygularıyla oynayıp kendilerine çekmeye çalışıyorlar...

ALLAH HERYERDE :güzel:

NS 04-23-2009 12:30

anlamlı yapılmıs ama afişte kalmamalı insallah :)
yasak kalksın :) :)

All times are GMT +3. The time now is 12:44.