Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Protesto (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Coca Cola'dan çirkin reklam! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=96580)

ishakyilmaz 04-18-2009 15:27

Coca Cola'dan çirkin reklam!

Coca Cola'dan çirkin reklam!

İçerisindeki kimyasalları açıklamadığı için bazı İskandinav ülkelerinde ve Hindistan'da yasaklanan Coca Cola'nın yeni reklam filminin kurbanı doğmamış bebekler oldu.http://www.habervaktim.com/resim/resim68115_2.jpgİnsan sağlığına olan zararı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış olan Coca Cola, yeni reklam filminde doğmamış bir bebekten yola çıkarak, çocukların zihnini Coca Colalaştırıyor.

102 yaşındaki bir kişi ve henüz doğmamış bir bebekten yola çıkarak yaptığı yeni reklamında Coca Cola, 'mutluluk' kavramını kullanıyor ve 'Coca Cola için mutlu olun' mesajı vermeye çalışıyor.

COCA COLA'YI NASIL BİLİRSİNİZ? - FOTOGALERİ

İŞTE COCA COLA'NIN EN ÖNEMLİ ZARARI

COCA COLA'NIN SIR ÖZÜTÜ

COCA COLA İÇ FİLİSTİNLİ KATLET!

habervaktim.com

Terennüm 04-18-2009 16:06

evet bu reklam malesef zaman gazetesinde de var maille sıkıntımı anlattım umarım inandırıcı bir açıklama yaparlar..mailimin cevabına göre hareket edeceğim....

ishakyilmaz 04-18-2009 16:22

Ne yazık ki muhafazakar medyada madiyyat uğruna reklamlarını döndürmektedir.Dürüst ve samimi olan madi durum söz konusu olsa bile davasına gölge düşürmemelidir..!

Terennüm 04-18-2009 16:24

bugün gazetemi okumadım...

unnamed 04-19-2009 18:49

Alıntı:

adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 584807)
evet bu reklam malesef zaman gazetesinde de var maille sıkıntımı anlattım umarım inandırıcı bir açıklama yaparlar..mailimin cevabına göre hareket edeceğim....

abi yanlış anlamanızı istemem ama zaman gazetesi bu konularda çok duyarsız adamların sanki hiç umrunda değilmiş gibi gözüküyor...

((neyse zaman gazeesine para vermiyorumda onlara rant elde ettirmiyorum zaman gazetesine coca colayla saadetli ticaretler dilerim)))

FarukARSLAN. 04-19-2009 18:51

"Mutluluğa kapak açın" diyorlar.

Destekçileri de amma sağlam. Her kesimden var.

Bize de "Mutluluğa kapak atın" demek düşüyor.

ULUSALCI 04-19-2009 20:10

Arkadaşlar, nesi varmış ? Bence gayette harika bir reklam. Bir asır ömrü devirmiş bir dede ile, yeni doğan bir bebeğimn arasındaki mutluluğu öyle güzel anlatmış ki. Ama tabi marka COCA - COLA. Aynı reklam COLA - TURKA reklamı olsa idi eminim ağzınmızı açıp tek kelime dahi etmezdiniz.

ultrAstribun 04-19-2009 20:18

Alıntı:

ULUSALCI Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586008)
Arkadaşlar, nesi varmış ? Bence gayette harika bir reklam. Bir asır ömrü devirmiş bir dede ile, yeni doğan bir bebeğimn arasındaki mutluluğu öyle güzel anlatmış ki. Ama tabi marka COCA - COLA. Aynı reklam COLA - TURKA reklamı olsa idi eminim ağzınmızı açıp tek kelime dahi etmezdiniz.

Ulusalcı anlayışın konuyu farklı değerlendirmesi gerekirdi.

Reklamın normal olduğunu söylemişsin. Daha sonra normal olmadığını kavrayıp;
"COLA - TURKA reklamı olsa idi eminim ağzınmızı açıp tek kelime dahi etmezdiniz" şeklinde yorum getirmişsin.

Bir ulusalcı yanar döner olmamalı.

Nihayetinde Coca cola'nın mermi olarak geri döndüğünü bilmekteyiz.

Eminim sizde bunun farkındasınızdır.

Supraliminal 04-19-2009 20:25

Ulusalcı o kadar saçma bir yorum getirmişsin ki anladım ki yorum yapmak için
yorum yapmışsın.
Ulusalcısın bi yandan özelleştirmeye karşısın bi yandan yahudi malları tüketirsin .Hayatın çelişkilerle ve yalan yanlış bilgilerle dolu.

aslan1276 04-20-2009 02:04

FETULLAH GÜLEN MEDYASI VE GRUBU HER TELDEN ÇALIYOR
ONLARI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

ultrAstribun 04-20-2009 02:08

Alıntı:

aslan1276 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586464)

Üstad seni de anlamak bir hayli zor.
Kusura bakma..

ahmetermiş 04-20-2009 02:58

Alıntı:

ultrAstribun Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586468)
Üstad seni de anlamak bir hayli zor.
Kusura bakma..

ne üstadı,bu resmen dalga geçiyor ve alay ediyor..ve yazılarını kasıtlı olarak buyuk yazıyor,bu vatandaş olsa olsa milli dövüşçülerdendir,ve cennet vadeden tapu pazarlayanlardandır..kal'e almayınız,,üstad derken kişiye olduğundan fazla değer vermeyiniz..(atasözü)

Terennüm 04-20-2009 09:36

Alıntı:

aslan1276 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586464)

bu konuda sana katılmıyorum böyle bir düşünceye sahip olduğun için seni kınıyorum
asıl senin gibi düşünenleri anlamak mümkün değil

ULUSALCI 04-20-2009 10:03

Lafları nasıl anlıyorsunuz? İdrak kabiliyetiniz bu denli zayıf mı? Ben aynı reklam filmi COLA - TURKA (malum ÜLKER markası, kime ve neye hizmet ettiği belli) için yapılsaydı sesinizi çıkartmazdınız demek istedim ama siz işinize geldiği gibi algıladığınızdan saçmalayıp duruyoırsunuz. Ben halen daha gayette hoş bir rekalm filmi olduğunu söylüyorum. COLA - TURKA'nın ilk çıktığı zamnlarda yapılan amerikanvari reklamlarını unutuyorsunuz heralde. Amerikadan üç kuruşluk bir oyuncu getirtip oynattığını.

Tarantula_ 04-20-2009 10:13

Alıntı:

ULUSALCI Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586612)
Lafları nasıl anlıyorsunuz? İdrak kabiliyetiniz bu denli zayıf mı? Ben aynı reklam filmi COLA - TURKA (malum ÜLKER markası, kime ve neye hizmet ettiği belli) için yapılsaydı sesinizi çıkartmazdınız demek istedim ama siz işinize geldiği gibi algıladığınızdan saçmalayıp duruyoırsunuz. Ben halen daha gayette hoş bir rekalm filmi olduğunu söylüyorum. COLA - TURKA'nın ilk çıktığı zamnlarda yapılan amerikanvari reklamlarını unutuyorsunuz heralde. Amerikadan üç kuruşluk bir oyuncu getirtip oynattığını.

Nickine uygun tavırlar sergilemiyorsunuz biz burda cola'nın insan vücuduna verdiği zarardan bahsetmiyor bizzat bu markanın sahiplerinin paraları kimlere verdikleri ve verdikleri kişilerin bu parayı nerde, nasıl kullandıklarından bahsediyoruz. Asıl sizin idrak kabiliyetiniz çok ama çok zayıf, siz sürekli karalama içerisinde olduğunuzdan olayları mantıklı düşünemiyorsunuz onun içinde böyle saçma ve hakaret dolu yorumlar yapıyorsunuz. Ama konuştuğumuz konu hakkında birazcık bilgi sahibi olmayı deneseniz veya anlamaya çalışsanız eminim yorumlarınız daha farklı olacaktır. Biz reklamın güzelliği hakkında herhangi bir şey söylemedik ancak reklamı şu kısmını eleştiriyoruz ''Cola iç mutlu ol '' asıl hedef aldığımız kısım burasıdır. Cola içerek mutlu olmak çok saçma ve aptalca asıl bu paraların nereye aktığını bilipte içenler mutluluk yerine vicdan azabı çekiyordur mutlaka. Ama siz her ne koşulda olursa olsun kendi ülkenizdeki insanları yahudileri koruma pahasına karalıyorsunuz ki buda sizin geldiğiniz kötü noktayı gösteriyor. Bazen size ve sizin gibilere kızmaktan ziyade acıyorum...

Terennüm 04-20-2009 10:16

aslan1276 Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/images/s...s/viewpost.gif

şimdi sana soruyorum bu yorumdan bumu çıkar......
http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon1.gif
bu reklamla sayın gülenin her terden çalmasını bağlantı kuramadım

ULUSALCI 04-20-2009 10:40

ÜLKER marekası kime ve neye hizmet etiği belli değil mi? Başbakan RTE'nin de COLA - TURKA da hisseleri yok mu? Sizler COCA - COLA'nın parasının nereye gideceğini sorgulayacağınıza ÜLKER'in paralarının nereye gittiğini araştırın.Neden bunları araştırmıyorsunuz? ÜLKER'in çeşitli islami kurum ve/veya kuruluşlarla bağlantısı olduğunu söylemek malumun ilanından başka birşey olmaz. Bu nedenle yeşil sermayeye hizmet etmeyen kuruluşları karalamaktan vazgeçin. ''zaman'' denilen gazete zaaten gülen'in cebine para girsinde nasıl girerse girsin mantığında. COCA - COLA'nın sizin iddia ettiğiniz gibi olduğu ne malum? COLA - TURKA ve ÜLKER Grubu'nun paralarının da islami terör örgütlerine ve cematlere ise gittiği herkezce bilinmekte.

Tarantula_ 04-20-2009 10:51

Alıntı:

ULUSALCI Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 586629)
ÜLKER marekası kime ve neye hizmet etiği belli değil mi? Başbakan RTE'nin de COLA - TURKA da hisseleri yok mu? Sizler COCA - COLA'nın parasının nereye gideceğini sorgulayacağınıza ÜLKER'in paralarının nereye gittiğini araştırın.Neden bunları araştırmıyorsunuz? ÜLKER'in çeşitli islami kurum ve/veya kuruluşlarla bağlantısı olduğunu söylemek malumun ilanından başka birşey olmaz. Bu nedenle yeşil sermayeye hizmet etmeyen kuruluşları karalamaktan vazgeçin. ''zaman'' denilen gazete zaaten gülen'in cebine para girsinde nasıl girerse girsin mantığında. COCA - COLA'nın sizin iddia ettiğiniz gibi olduğu ne malum? COLA - TURKA ve ÜLKER Grubu'nun paralarının da islami terör örgütlerine ve cematlere ise gittiği herkezce bilinmekte.

Artık çizmeyi aşmaya başladın...

Yeşilsermaye yakıştırmasını yaparak çok büyük terbiyesizlik ediyorsun artık yeter bir kaç mesajında daha bu ifade var...

Size bunu öğretiyorlar işte anti-dinci sözde Kemalist yok ya bende yuttum anti-dinci olduğunuz kesinde Kemalist olduğunuz düpedüz yalan siz bu düşünceyi kılıf olarak kullanıyorsunuz.

İşkembeden sallamak kolay sen Başbakanımızın Ülker'e hissedar olduğuna dair bir belge getir tamam. Kaldıki olabilir Başbakamınızın parasını nasıl değerlendirdiği sizi ilgilendirmez.

Gülen Hoca Efendi'nin bir sözü vardır '' Terorist Müslüman, Müslüman Terorist olamaz'' diye bu yeterlidir sanırım sizin bu pis iftiralarınıza.

Senin o karaladığının cemaatler ülkesini senden daha fazla seviyor ve o cemaatlerin yetiştirdiği gençler ülke için çalışıyorlar ama çalışmak dediysemde öyle sizin gibi kanal kanal dolaşıp sözde yaptıkları bağışları vs anlatmıyorlar zaten yapılan bağışların verilen bursların nerelere gittiği aşikar. Eğer maddi bir yardım yapıyorsan bir elin verdiğini diğer el bilmeyecek...

O laf ettiğin cemaatler yurt dışında ses bayrağımızı dalgalandırıyor açtığı okullarla sizde sözde Atatürkçü olacaksınız ha yok ya hadi ordan. Atatürk'ün en önem verdiği bir değerimizde dilimiz değilmi ama senin mesajlarına bakıyorumda bir sürü imla hatası var. Harfleri eksik yazıyorsun. Sizin Milliyetçiliğiniz, Atatürkçülüğünüz laftan öteye gitmez bırakın iftira atmayı. Terbiyesizler...

ULUSALCI 04-20-2009 11:18

Ben hiçbir zaman, hiç bir cemaati savunmam. Cedmaatlerin ve tarikatların karşısındayım. "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz." diyen BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK'ün genciyim. O cemmatler, bu ülkeyi islam ülkesi gibi tanıtıp, sanki bir malezya imiş, islam ile yönetilen bir ülkeymiş gibi tanıtıyorlar. Bu ülkede herkez KEMALİST olmak zorunda ve mecburdur. ATATÜRK'ün İLKE ve DEVRİMLERİ'nin karşısında olan her topğluma kuruluşa, tarikat ve cemmatlere karşıyım. Bana kalkıp benişm ülkemnde tarikat - cemat bayraktarlığı sakın yapma. Gülen Efendi uzaktan atıp tutmayı işkembe-i kübradan sallamayı pek bir sever. Evet terörist olmaz değil mi? Ama bu ülkenin her kesiminin içine sızıp, ideolojisini yayma peşinde olan kendisi değil değil mi? Ayrıca bu ülkeyi ''KEMALİST'' diye sınıflandıramazssın. Bu ülkeninb kurucusuna bağlı olmayan ve O'nun devrimlerinin karşısında olanlara gereken cevabı layıkı ile veririm. Tabi aşikar. Neden gülen efendi hiç bir yerde, hiçbir şekilde gelen yardımların ve bağışların nereye gittiğini belgewleri ile açıklamıyor!? Neden söylemiyor? Bu benim görüşüm. İslamcı oolmak zorunda değilimn. Müslüman olmak zorunda değilim. Biat kültürünün bir parçası olmak zorunda değilimj. Söyleyecek laf bulamayınca benim yazım hatalrımamı takıyorsun. Yeri geldiğnde yazmam gerektiği gibi yazmasını bilirim. Madem o kadar çlok türkçe meraklısı iseniz, arapça yazılar vardı onları neden kullanıyorsunuz? Neden arap kültürünün dayatmasını yapıyorsunuz? Neden benim yeşil sermaye tanımını kullanmam seni bu kadar rahatsız ediyor. Böyle bir kavram varsa kullanırım. Bunlar bu ülkenin gerçeği. Hatta bu iktidarın sayesinde maalesef ki ''islami burjuvazi'' denilen bir burjuva grubu da ortaya çıktı.

All times are GMT +3. The time now is 04:56.