![]() |
Fısıltı Gazetelerinin Kabine Revizyon Listesi;11 Bakan Gidici Neler Düşünüyorsunuz?
http://www.yazete.com/pics/news/2304...4202768056.jpg
Başkent kulisleri, yeni Bakanlar Kurulu listesi ile çalkalanıyor. Devrim denen değişikliğe göre 11 bakan gidiyor, 11 yeni isim bakan oluyor.. Ankara'da yeni Bakanlar Kurulu ile ilgili bir liste elden ele dolaşıyor. Başbakan Erdoğan'a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, kabinede devrim niteliğinde değişiklikler yapılıyor. Cafesiyaset'te yayınlanan listeye göre halen bakanlık kolduğunda oturanların yarısına yakınının yerine yeni isimler geliyor. Bu değişikliklerin yanı sıra iki de yeni bakanlık kuruluyor. Sosyal Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı. İşte Ankara kulislerinde dolaşan yeni kabine listesi: YENİ BAKANLAR Ömer Çelik (Spordan Sorumlu Devlet Bakanı) Yaşar Eryılmaz (Sağlık Bakanı) Taner Yıldız (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı) İdris Naim Şahin (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı) Fatma Şahin (Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı) Cüneyt Yüksel (Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı) Reha Çamuroğlu (Kültür ve Turizm Bakanı) Mustafa Elitaş veya Mustafa Açıkalın (Maliye Bakanı) Nihat Ergün (Yerel Yönetimler Bakanı) Mehmet Sağlam (Milli Eğitim Bakanı) Burhan Kuzu (Adalet Bakanı) GİDECEKLER Cemil Çiçek Mehmet Ali Şahin Mehmet Aydın Hüseyin Çelik Nimet Çubukçu Hilmi Güler Murat Basesgioğlu Kemal Unakıtan Mehmet Şimşek Ertuğrul Günay AK Parti Genel Sekreterliği görevine ise Mehmet Ali Şahin'in getirileceği belirtiliyor. |
Gerçekten ilginç ve isabetli bir revizyon.Şayet bu tahminde bir değişiklik söz konusu olacaksa AK Parti daha da güçlenerek yoluna devam edecektir.Cuma akşamına kadar netleşmesi beklenilen kabine değişikliği öncesi bu son dakika gelişmesi bana üç aşağı beş yukarı hesabı gibi geliyor..Yani bu yönde bir değişiklik bende bekliyorum.Burada Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin ve Grup Başkan Vekili Nihat Bey dikkatimi çeken en önemli isimlerden ikiside son derece liyakatli ve başarılı olabilir diye düşünüyorum.
|
reha camuroğlu dikkatimi çekti... :hmm
bakalım hayırlısı neyse o olur insallah :) |
Gidecekler listesinde ki bazı bakanların gitme olasılığı çok düşük.Cemil çiçek,Recep Akdağ,Mehmet Ali Şahin gitmesi çok büyük süpriz olur.Sayın Bakanlarımız kabinenin en başarılı bakanlarından.Diğer bir süpriz ise Fatma Şahin ve nihat Ergün İkiside AK Partimizin liyakatlı ve başarılı yöneticileri şahsen bakanlık verilmesi çok isabetli bir karar diye düşünüyorum.
|
recep akdağ güzel yapıyor iini neden acaba bir değişikliği ön görmüşler.
reha çamuroğlu konusu güzel bir şey. Fatma şahin derseniz muhteşem. mehmet sağlamın gelmesi de muhteşem olur. burhan kuzu ise tek kelimeyle adaletin oturduğu noktadır. mehmet şimşek'in gitmesi yerine gelecek kişi. |
Kabineye girmesine kesin gözü ile baktığım Sadullah Ergin'nin ismi nedense hiç geçiyor.AK Partinin en başarılı isimlerinden bence Sadullah Bey listede.
|
Yerel Yönetimler Bakanı
Kocaeli Milletvekili Yerel Yönetimler Bakanı Nihat Ergün eee Türkiyenin en başarılı belediyesinin bulunduğu bir yerden çıkması gayet doğal :) Liste Güzel . İnş Hayırlı Olur .. |
Nihat ERGÜN bey iyi tercih
|
|
3,4 tanesi değişir hepsi değişmez sanırım
|
|
İnşAllah hayırlı olur ama Cemil Çiçek gitmese bari :(
|
|
pekine kabine neden değiştiriliyor, nerden esti?
|
Kabine revizyonu Başbakanımızın tercihidir.Demek ki bir bildiği var ki olumlu olacağını düşünüyor demekki ki revizyona gidiyor.
Zaten gayet normal kabine revizyonu. Bazı değişecek olanlar(eğer gerçekse) gereksiz diye düşünüyorum. |
Başbakanımız yapıyorsa bi bildiği vardır sözüne katılmıyorum o da insan o da yanlış yapabilir. Fakat gerekçesi nedir? Neden revizyona gidiliyor? Neden seçim sonrası yapılıyor? Bunun sonucunda sırf daha fazla oy için sapla samanı karıştırmayalım?
|
Kabine revizyonu süreci yerel seçimler öncesinde aday belirleme sürecine benzemeye başlandı..Her gün bir yeni idaa ortaya atılmakta,kamuoyunun sabrı taştıkça taşmakta..Biran önce yapılırsa iyi olacak.
|
|
ilerleyen günlerde hepsini göreceğiz
|
cemil çiçek kesinlikle gitsin ona hiç güvenmiyorum
|
Alıntı:
|
cemil çiçek benim şehrimin vekili benim temsilcim, van kaybedildi diye hüseyin çelik'i gönderiyorlar ankarayı aldık cemil çiçek'in ne suçu var ya
|
Elbette tabikide..Cemil Bey çok liyakatlı ve birikimli,kabinenin omurgalarından.Teknik bir bakanımız eğer revize edilirse çok büyük süpriz olur.Bence başbakanımızın aklının ucundan bile geçmiyordur,eğer bizim bilmediğimiz başka sebepler yoksa?
|
kabine revizyonu şart, kaybedilen yerlerin vekilleri kabineden gönderilmeli.. Özellikle Hüseyin çelik gönderilsin, eğitim için yaptığı çalışmalar yetersiz ve sonuç, yine eğitim yerlerde.
|
hüseyin çelik vınnn.. yenilik şart abisi, başbakan işini biliyor valla.
|
PEKİ YENİ KABİNEDE KİMLERE YER VERİLMESİ BEKLENİYOR? Parti kulislerinde isim bazında da bazı bilgiler konuşuluyor. Bunun en başında partinin 29 Mart yerel seçimlerinde aldığı sonucun etkili olacağı belirtiliyor.
Buna göre seçim bölgesinde etkin olamayan, heyecanını yitirmiş, metal yorgunluğuna kapılmış isimlere “teşekkür ederiz” denilerek liste dışı kalacak. Başbakan Erdoğan’ın; çalışkan, vizyon sahibi isimlere yeşil ışık yakacağı ve bölgesel dengeleri de yeni bakanlıklarla sağlayacağı konuşuluyor. Buna göre yeni listede yer almayacağına kesin gözüyle bakılanlar şöyle; Cemil Çiçek Mehmet Ali Şahin Murat Başeskioğlu Ertuğrul Günay Kürşat Tüzmen Kemal Unakıtan Hüseyin Çelik Mehmet Aydın Sait Yazıcıoğlu Mehmet Şimşek Mehdi Eker Vecdi Gönül Recep Akdağ Listeye alınmayan Cemil Çiçek’in TBMM Başkanlığı’na aday gösterileceği söyleniyor. Mehmet Ali Şahin içinde Grup Başkanlığı verileceği konuşuluyor. Kulsilerde listede olmama ihtimali bulunan İsimler ise şöyle: Ali Babacan Veysel Eroğlu Faruk Özak Yeni kabinenin şöyle şekilleneceği öğrenildi: Hayati Yazıcı: Başbakan Yardımcısı-Devlet Bakanı Nazım Erken: Maliye Bakanı Faruk Çelik: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Binali Yıldırım: Ulaştırma Bakanı Hilmi Güler: Enerji Bakanı Zafer Çağlayan: Sanayi ve Ticaret Bakanı Fatma Şahin: Devlet Bakanlığı Taner Yıldız: Maden Bakanlığı Beşir Atalay: Milli Eğitim Bakanı İdris Naim Şahin: iç İşleri Bakanı Nimet Çubukçu: Devlet Bakanı Menderes Türel: Turizm Bakanı Egemen Bağış: Devlet Bakanı - Başmüzakereci Yaşar Eryılmaz: Devlet Bakanı veya Milli Eğitim Bakanı Nureddin Canikli: Devlet Bakanı - Ekonomiden Sorumlu Nükhet Hotar Yüksel: Devlet Bakanı - Aileden Sorumlu Cüneyt Yüksel: Devlet Bakanı - Hazineden Sorumlu Sadullah Ergin: Devlet Bakanı - Yurt Dışı Türkler Ahmet Davutoğlu: Dışişleri Bakanı Nihat Ergün: Devlet Bakanı - Yerel Yönetimlerden Sorumlu *** Başbakan, listeye son şeklini verdi. Köşk’ten randevu için uygun bir vakit beklediği konuşuluyor. Ahmet Davutoğlu ve Menderes Türel'in kabineye girmesi durumunda, Bakanlar Kurulu'nda Meclis dışından iki isim yer almış olacak. Cafesiyaset |
All times are GMT +3. The time now is 12:58. |