Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Erdoğan 2012'de Çankaya'ya çıkabilir (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=115023)

rıfat gökalp 08-29-2009 19:46

Erdoğan 2012'de Çankaya'ya çıkabilir

Erdoğan 2012'de Çankaya'ya çıkacak

2011 - 2012 Türkiye'si: Erdoğan Çankaya'ya çıkacak Gül devir için bekleyecek. 3. adam Başbakan alacak.

http://www.ensonhaber.com/images/news/57544.jpg

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler sonrası Türkiye siyasi hayatında ve AKP'den meydana gelecek değişimler üzerine çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Nazlı Ilıcak da Sabah gazetesindeki köşesinde 2011 - 2012 Türkiye'sine ilişkin saptamlarda bulundu.
Daha cumhurbaşkanlığı seçimine çok var ama, o noktada Türkiye'yi bazı problemler bekliyor. Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, -ki doğru olan budur- genel seçimler, 4'üncü yılın sonunda, 2011'de, cumhurbaşkanı seçimi ise, 5'inci yılın sonunda, 2012'de gerçekleşecek.
ERDOĞAN ÇANKAYA'YA MI?
Siyasette, çok uzun vadeli tahmin yapılmaz ama, Erdoğan, cumhurbaşkanlığına adaylığını koyarsa, "AK Parti'de yönetim kime geçecek?" diye sormaya başlayabiliriz. Abdullah Gül ile Erdoğan'ın yerlerini değiş tokuş etmesi o kadar kolay değil. Çünkü Gül, yeni cumhurbaşkanına görevini teslim etmek için beklemek zorunda.
BAŞBAKAN ARINÇ
Gül, halkın seçtiği cumhurbaşkanı sıfatını kazanmak maksadıyla yeniden şansını denemek arzusunu da taşıyabilir; ama Tayyip Erdoğan böyle bir talep beyan ederse, Gül ısrar etmeyecektir. O, Çankaya'da halefini beklerken, anlaşılıyor ki, partiye Bülent Arınç sahip çıkacak. Başbakanlık için milletvekili olma şartı bulunduğuna göre, en azından geçiş döneminde, Arınç'ı bu makamda görebileceğiz.

AKP OYLARINI YÜKSELTİRSE..
Tabii bütün bu tahminleri, 2011'de, AK Parti'nin oylarını yükseltme ihtimaline binaen yapıyoruz. Oylardaki aşınma devam ederse, zaten Erdoğan, cumhurbaşkanlığı yarışına girişmeyecektir.

2011 ya da 2012'ye kadar köprülerin altından çok sular akar. Ama, arada sırada fikir jimnastiği yapmanın bir zararı yok.

ensonhaber-sabah

muhafazakargenc 08-29-2009 20:00

Belli olmaz daha erken...
Vesselam

Eşref 08-29-2009 21:28

Başbakanımızın 10 yıllık iktidarından sonra çankayaya çıkması zaten onun hakkı olmalıdır. Ben destekliyorum.

Al@@tt!n 08-29-2009 21:59

burası Türkiye siyasette yarın neyin nasıl olacağı hiç belli olmaz, eğer AK PARTİ iktidar olursa cumhurbaşkanlık makamı başbakanımızın en büyük hakkıdır...

FarukARSLAN. 08-29-2009 22:16

Başbakanıma "tarafsızlığı" yakıştıramam ben yah..
O AK Parti Genel Başkanı - Başbakan olarak daha hoş..

Abdullah Gül yakışıyor Çankaya'ya.. Yada Arınç da olur..
Da BAŞBAKAN..
Başbakan...

Hayırlısı neyse o olsun ama ben gönülsüzüm köşke çıkması konusunda.
Hem Özal çıktı da ne oldu?
O biçim ANAP arkasından tarumar oldu..

Belki Özal'ın arkasında lider yoktu şimdi çıkarılabilir yine de ama..
Yok yok..
Başbakan Başbakan.. :)

çalıkuşu 08-29-2009 22:21

şöyle bi gözümün önüne getirdim de cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan başbakan bülent arınç harika bi görüntü.
amaaa başbakanımız köşke çıktıktan sonra partimiz ayakta kalırmı bilemem.başbakanımız tutucu toparlayıcı güç.

Eşref 08-29-2009 23:01

Alıntı:

çalıkuşu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662128)
şöyle bi gözümün önüne getirdim de cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan başbakan bülent arınç harika bi görüntü.
amaaa başbakanımız köşke çıktıktan sonra partimiz ayakta kalırmı bilemem.başbakanımız tutucu toparlayıcı güç.

Bana kalırsa da cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan da Ali Babacan.

AK-AskeR 08-29-2009 23:09

bence parti tüzüğü değiştirilmeli hizmet süresi hakkında ki kuraldan bahsediyorum arkadaşlar...

çalıkuşu 08-29-2009 23:15

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662134)
Bana kalırsa da cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan da Ali Babacan.

başbakanımız deniz baykal gibi koltuğa bağlı kalmayacak gençlerin önünü açacak kendi dediği gibi
bunu düşünürsek ali babacanın olması daha muhtemel gençlere yer vermek için en genç milletvekili ve başarılı

ENES_CAN_AK 08-29-2009 23:40

başbakanlık çok yakışıyor Cumhurbaşkanı olması bence ak partiyi çöküşe geçirir.

All times are GMT +3. The time now is 14:40.