![]() |
Bağış: Doğan'a ceza ayrı, basın özgürlüğü ayrı
Devlet Bakanı ve Avrupa Birliği Türkiye Başmüzakerecisi Egemen Bağış, bazı medya gruplarının demokratik açılımlar konusunda hükümetin attığı adımları görmezden gelerek, ‘Reform yapılmıyor' diyerek propaganda yaptığını belirterek, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla birlikte büyük bir demokratik açılım yaşadığını söyledi. YENER DÖNMEZ'in haberi... 10 SENE ÖNCE KİMSE ‘KÜRDÜM' DİYEMİYORDU Önceki gün Doğan Grubu'na ait bir gazetecinin “17. AB-Türkiye-Gazeteciler Konferansı” toplantısında patronunun vergi usûlsüzlüğü sebebiyle kesilen cezayı kastederek ‘Reform yapılmıyor' sözlerinden sonra kürsüye çıkarak hükümetin yaptığı çalışmaları anlatan Egemen Bağış, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla kavuştuğu demokratik açılımı Vakit gazetesine anlattı. Gazetemize konuşan Bakan Bağış, “10 sene önce kimse ‘Ben Kürdüm..' diyemezken, şimdi 24 saat Kürtçe yayın yapılıyor. İlk defa bizim dönemimizde 30 yıldan sonra 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan ettik. GAP'la ilgili milyonlarca dolarlık yatırımlar yaptık. 1 Mayıs'ı 30 sene sonra tatil ilan ettik. Ordu mensuplarının sivil suçlarla ilgili sivil mahkemelerde yargılanmasını sağladık. Yolsuzluklarla ilgili çalışmalar yapıldı. Alevilerle ilgili atölye çalışmaları yaptık. Bütün bunları bilen bazı medya grupları, yine de aleyhte haber yapmayı, bu yaptıklarımızı görmezlikten gelmeyi yeğliyor” dedi. USÛLSÜZLÜK YAPANLARA CEZA VERİLMESİN Mİ? Bağış, Doğan Grubu'nun vergi kaçırdığı tespit edildikten sonra kendilerine kesilen cezayla ilgili olarak da, Türkiye'nin çok şeffaf bir ülke olduğunu ve kim olursa olsun halka ve yasalara karşı sorumlu davranması gerektiğini ifade etti. Bağış, Doğan'a kesilen cezanın basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini kaydederek, “Daha önce de söyledim. Bir otomotiv şirketine yaptığı usûlsüz işlemlerden dolayı ceza kesilince, ülkedeki tüm otomotiv şirketlerine kısıtlama mı getirilmiş oluyor? Ya da bir bankaya yaptığı usûlsüz işlemlerden dolayı ceza kesilince ülkedeki tüm bankacılık sistemi mi kısıtlanıyor? Bu gelişmeyi de böyle değerlendirmek lazım. Eğer cezanın usûlsüz olduğunu düşünüyorsanız, mahkemelerde hakkınızı ararsınız. Bu tip davalarda mahkemeler yüzde 85 oranında şirketler lehine karar vermiştir” dedi. http://img43.imageshack.us/img43/5089/vakitlogo1.jpg |
|
All times are GMT +3. The time now is 15:14. |