Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Milletin sabrını provoke ediyorlar (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=121333)

El Emin 12-14-2009 07:56

Milletin sabrını provoke ediyorlar

17 yaşındaki Serap'ı belediye otobüsünde molotofkokteyli ile yakanlar yeniden sahnede. Amaçları et ve tırnak gibi yıllarca birlikte yaşamış insanları hassas oldukları noktadan vurmak.

Yöntem olarak sıradan insanların araçlarını, dükkanlarını ve kahvehanelerini hedef alıyorlar. Ergenekon'un arkada kalanları kaos oluşturmak için yine klasik taktiklerini uyguluyor. Dün bir anda DTP içinden bir grup yürüyüşe geçiyor; halkın işyeri ve araçlarına zarar veriyor. Buna öfkeyle karşılık verenlerin arasına karışan birileri önceden hazırlandığı belli sopalarla yetinmeyip tabancalarla ateş etmeye başlıyor. Milletin derin sabrını sınamak istiyorlar herhalde. Ama siyasi tarihini sokak çatışmalarında kaybettiği evlatlarının acısıyla şekillendirmiş olan bu halk, bu kez oyunun farkında.

Son zamanlarda yaşadıklarımızı değerlendirmek için Abdullah Öcalan'ın, bir ay önce söylediklerini iyi okumak lazım. Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre Öcalan, "AKP, çözmezse tasfiye edilir." diyordu. AK Parti'nin kış aylarında zor durumda kalacağını ve baharla birlikte tasfiyenin gerçekleşeceğini öne sürüyordu. Bölücübaşı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı şu cümlelerle tehdit ediyordu: "Eğer bu sorunu çözmezsen durumun Özal'ın ölümünden kırk sekiz saat öncesi gibi olur, Özal'ın son kırk sekiz saat içinde başına ne getirildiyse sizin de başınıza getirebilirler. Özal ölmedi, öldürüldü." Apo, bahara kadar yapılacak tasfiyenin ipuçlarını da veriyordu: "Biz savaş açarsak iktidarınız sallanır, üç aya kalmaz baş aşağı gidersiniz. Sonunuz da Menderes, Özal, Erbakan gibi olur."

Türkiye, hükümeti yıkmak için korku ve kaos ortamı oluşturmak isteyenleri biliyor. Onların bir kısmı hâlâ Silivri'de yargılanıyor. DTP'nin kapatılma haftasında, bazı partililerin dağa çıkmak istemesi ve 7 askerin PKK tarafından şehit edilmesi toplumda tartışmalara neden olmuştu. Herkes yaşanan ilginçlikler için 'Bu, örgütün provokasyonu.' diyordu. Hatta Taraf Gazetesi, 'PKK iki halkın da düşmanı' diye manşet atmıştı. Ahmet Altan'ın belirttiğine göre, PKK Taraf Gazetesi'ni de tehdit ediyormuş bugünlerde. Artık, örgütün planı deşifre oldu: Masum insanları hedef alıp, karşı şiddet oluşturmak istiyor. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bu planı bozmak gerekiyor. Tahrik ve kışkırtmalara açık bir süreçten geçiyoruz. Duyguyla değil akılla hareket etmeliyiz. ZAMAN

ALİ AKKUŞ

Ukbâ 12-14-2009 10:39

'PKK iki halkın da düşmanı' diye manşet atmıştı. Ahmet Altan'ın belirttiğine göre, PKK Taraf Gazetesi'ni de tehdit ediyormuş bugünlerde. Artık, örgütün planı deşifre oldu: Masum insanları hedef alıp, karşı şiddet oluşturmak istiyor. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bu planı bozmak gerekiyor. Tahrik ve kışkırtmalara açık bir süreçten geçiyoruz. Duyguyla değil akılla hareket etmeliyiz

Pkk nin bu tür oyunlarını halka lanse edelim ama bu arada siyaset yaptığını zanneten ilkel parti mensuplarıda ortamı germek oy fırsatı için uğraş verme yerine olumlu cizgiye cekilmesi gerekir.

Ukbâ 12-14-2009 10:57

Alıntı:

KIRMIZI BİBER Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694639)
Ukba bana söyler misin? Hükümet aylardır ''açılım'' diyor. Peki bana açıklasana senin de inandığın ve buradaki bütün aynı partiye oy veren kişilerin savunduğu bu açılım nedir? İçeriğinde ne var bana anlatır mısın?

Bak kardeşim sizin aklınız tek parti dönemlerindeki asimile pozisyonunda kaldığı için insana değer farklı olana değer verme zihninde olmaz . Açılım geçmişte kürtlere karşı onların bir takım ayaklanmalarına karşı devletin bu süreci iyi yönetememesi ile gelen kıyımın telafisidir , bu süreci darbeler ile çok daha yaptırım haline dönüştürüp o bölgedeki insanları mağdur ederek onları pkk nın kucağına itmedir. Şimdi bazı gasp edilen hakları onlara verererek kürt halkını devlet tarafına çekmedir siz bu halkı yalnız bırakırsanız yıllardır dağda onlar ile müçcadele verirsiniz bu nu anlayın artık

Ukbâ 12-14-2009 11:02

Alıntı:

KIRMIZI BİBER Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694646)
Yani terorıstlerı serrbest bırakmak kürtlere özerklik kazandırmak. Turkcenın yanında ıkıncı dıl kürtceyı legal hale getirmek bu mu yanı sızın acılım dedıgınız sey.

Teröristleri serbest bırakmayı sadece Sizin sectiğiniz sezer yapar:) gelişmiş ülkelerdeki farklı olana karşı tahammüle dikkat kesilin, sömürge dili olan ingizlice ye gösterdiğin saygııyı biraz olsun kürtce diline göstermek çok mu zor . Bizden olan şeye karşı bu kadar düşmanlık içerisinde olursanız etnik zümreler radikal olur sonra korkunuz olur halbuki devletleri güçlü kılan sahip oldukları zengin kültürlerdir. Sizin devlet kavramnızda halk kavramınızda sadece sizden olanlar olduğu işin farklı olanı öcü olarak görüyorsunuz.

El Emin 12-14-2009 11:40

Teroristler diyorsun ne serbest bırakması.Herkes yaptığının cezasını çeker ama onlara bunu yaptırmaya zorluyanlar çekmiyecek mi?
Neden tahammül edemiyorsunuz kürtçeye..Bir insanın ana dili ile konuşması neden bu kadar acı geliyor sana.Kürtçenin seçmeli ders olarak gelmesi neden sizi tedirgin ediyor.Tabi siz zengin zumre darbeler döneminde annesinin sıcak koynunda uyuyanlar.Sizin için sorun yok.Biz doğulular.Biz diyarbakırlılar ki dersim olayını yaşamış insanlarız.Diyarbakır cezaevi vahşetini yaşanlarız.Bizler ki şeyhleri elinden alınan sahipsiz kalmış yavrularız.Bizlerki diyarbakırlıyız dediğimizde o tuhaf bakışları üstünde gören mahzun insanlarız.Mazlumlarında elbet birgün hakları savunulacaktır.Bu günde türkiye mazlumlarının hakları konuşulurken soruyorum nedir sizi bu kadar rahatsız eden?.Aynı kıbleye yönelmiyormuyuz?Bir kabirin başında aynı sureyi okumuyormuyuz?Aynı kitaba ve peygambere iman etmiyormuyuz?Sorun nerde?Sizi rahatsız eden ne?

El Emin 12-14-2009 11:44

Bu vatanı kurtarmak için canını dişine takıp savaşan her insanın bu vatan üzerinde hakkı vardır.Doğulu analarda sarıkamışta kurtuluş savaşında evlatlarını verdiler vatan uğruna.O zaman neden aynı haklara sahip değiliz?.....Bu soruların sonu gelmez.Sana uzun lafın kısası diyorum ki gece yatmadan önce bir vicdan muhasebesi yap.Eğer rahatsan sorun yok davana devam et.Sana o zaman söyliyeceğim tek şey kalıyor.ALLAH din,iman,vicdan ve akıl versin.ALLAH salih ıslah eylesin.

El Emin 12-14-2009 11:51

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

tolga_09 12-14-2009 17:35

Ben bu vicdan muhasebesi konusunda her zaman şunu söylüyorum.tek bir soru ile susturmayı beceriyorum.."bugün oturduğun evinden kalıp hakkaride,batanda,vanda,şırnakta herhangi bir yerde yaşar mısın" genelde değil bakın cevap her zaman hayır oluyor.O zaman ne diye konuşuyorsun be kardeşim,bırak devlet gereğini yapsın ülkenin doğusu-batısı yaşanır hale gelsin.

Klasik bir şikayet vardır malumnuz;"onların elektrik parasını bizim vergilerimizden alıyorlar" eee ne olacaktı,yıllarca devlet politikası diye insanların yatırım yapmasına karşı çıktınız,iş adamlarını korkuttunuz yada öldürdünüz,millet aç iş yok ne yapacak.Elektriği değil ekmek alacak parası yok.İnsan ol düşün.

El Emin 12-14-2009 18:57

Alıntı:

tolga_09 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694814)
Ben bu vicdan muhasebesi konusunda her zaman şunu söylüyorum.tek bir soru ile susturmayı beceriyorum.."bugün oturduğun evinden kalıp hakkaride,batanda,vanda,şırnakta herhangi bir yerde yaşar mısın" genelde değil bakın cevap her zaman hayır oluyor.O zaman ne diye konuşuyorsun be kardeşim,bırak devlet gereğini yapsın ülkenin doğusu-batısı yaşanır hale gelsin.

Klasik bir şikayet vardır malumnuz;"onların elektrik parasını bizim vergilerimizden alıyorlar" eee ne olacaktı,yıllarca devlet politikası diye insanların yatırım yapmasına karşı çıktınız,iş adamlarını korkuttunuz yada öldürdünüz,millet aç iş yok ne yapacak.Elektriği değil ekmek alacak parası yok.İnsan ol düşün.

ALLAH razı olsun...:gül:

tolga_09 12-14-2009 21:47

Alıntı:

Muhammet İÇTEN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 694874)
ALLAH razı olsun...:gül:

allah hepimizden razı olsun...doğru tektir

All times are GMT +3. The time now is 10:58.