Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Eğitim ve Öğretim (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=253)
-   -   Ders çalışmama yolları (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=123883)

Kur'ânTalebesi 01-26-2010 14:11

Ders çalışmama yolları

- Ders çalışırken mutlaka kendine dinlenme süresi ayır. Çalışırken sallanan koltuğa otur. Sallanırken her öne gelişte bir kelime okur, her arkaya gidişte ise dinlenirsin.

- Matematik kitabının içinde tarih kitabını koy. Böylece bir dersi çalışırken başka bir dersi kaytardığını bilmek ruhunu huzura kavuşturacaktır.

- Ders çalışırken iç huzurun çok önemlidir. Huzurlu değilsen ders çalışamazsın. Es kaza huzurluysan, radyoyu açıp haberleri dinle!

- Bu maç kaçmaz abi. Dersi her zaman çalışabilirsin. Hem bak sen gelmesen biz nasıl kazanırız.

- Ders çalışmana sebep olan politik, sosyolojik, ekolojik ve nörolojik unsurları üzerinden atmak için bir sonraki müzik programını mutlaka dinle.

- Önce mutfağa git. İnce uzun bir sürahiye patates cipsi, bir tabağa da kola koy. Bu terslik araştırma süreni uzatacak ve kahretsin ki derse geç başlamana neden olacaktır.

- Eğer hala ders çalışacağım diyorsan hatırlatırız Çok zorlandın. Üfff. Saat de çok geç olmuş. Sen en iyisi, Bir dahaki sınava çalışırsın. Var git yatağına.

Ak_Kelebek 01-26-2010 14:29

- Bu maç kaçmaz abi. Dersi her zaman çalışabilirsin. Hem bak sen gelmesen biz nasıl kazanırız.

süpermiş yaa ;D ;D teşekkürler minikkelebek ;)

Kur'ânTalebesi 01-26-2010 14:38

Buna benzer birsey duydum geçen gün tv de: "Simdi bilmedigin birseyi bir saat sonra ögrenecegini mi saniyorsun?" Motivasyon'u kirmaya birebir :)

İntifada 01-26-2010 15:42

Alıntı:

Minikkelebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 709278)
-

AHH Ahh aynen aynen.
Abi bu final çok önemli ya :)
Abi daha erken akşam çalışırız
Akşam olur
Kanka gece sabahlarız artık şu maçıda izleyelimde
Saat 03:00 suları
Aga ben bu sınavı yaparım ya hadi yatalım :)

Ve işin en trajikomik yanı çalışmadığın sınava giderken ilginç bir iç huzuru insaı kaplar ama çalışırsan tedirgin olursun çok ilginç :)

.::ReyyaN::. 01-26-2010 15:49

ya da uykun olur biraz uyuyayım uyanıp çalışırım dersin sonra bir yatarsın ya sabah uyanırsın ya da uyanırsın kalkıp uykudan ders alışamazsın :)

Kur'ânTalebesi 01-26-2010 16:17

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 709308)
Ve işin en trajikomik yanı çalışmadığın sınava giderken ilginç bir iç huzuru insanı kaplar ama çalışırsan tedirgin olursun çok ilginç :)

Çalisilmadigi taktirde yasanilan iç huzuru bende tattim, fakat sinavdan sonra o huzurdan eser kalmiyor ;D Çalisildigi halde hissedilen tedirginlik ise sinav'a basladiktan sonra genelde kisa zaman içinde kayboluyor :) Demek ki; Huzur'u kayalamak maksadiyla çalismamazlik yapilmamaliymis :)

All times are GMT +3. The time now is 13:42.