Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Ayasofya'nın sırrı ortaya çıktı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=125858)

romakudüs 03-24-2010 08:49

Ayasofya'nın sırrı ortaya çıktı

Tarihi yapıların depreme neden dayanıklı olduğunun sırrı bir kez daha ortaya çıktı.

Ulusal Atina Teknik Üniversitesi adına Ayasofya’da çalışan Prof. Dr. Antonia Moropolou, yapının inşasında kullanılan harcın deprem sırasında ortaya çıkan enerjiyi emerek hasarı önlediğini belirtti. Prof. Dr. Marapolou, “1999 depreminden önce, bu kompozisyon ve yapısal özellikteki bir anıtın 7 şiddetindeki bir depreme dayanabileceğinden emin olmuştuk’’ dedi. Prof., 15 yüzyıldır tüm depremlere direnç gösteren Ayasofya’nın kubbe tuğlalarında kullanılan malzemeyle Rodos’takilerin yüzde 97 oranında benzerlik gösterdiğine dikkati çekti.

www.samanyoluhaber.com

romakudüs 03-24-2010 09:05

Alıntı:

KANTARINTOPUZU Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722757)
Bu Osmanlı'nın marifeti değil ki. Osmanlı'nın sözümona hoşgörülü gibi davranıp, kliseleri değiştirmesi hoşgörüsüzlüğün kanıtıdır. Ayasofya da Osmanlı marifetinin değil Bizansın harika bir eseridir.

Arkadaşım bunu sadece Osmanlı yapmadı (ki) bu Osmanlının hoşgörüsüzlüğü değildir Osmanlı eğer hoşgörüsüz olsaydı Roma dakinden bile daha fazla kiliseyi başkentinde bulundurmazdı.
Bu arada evet Ayasofya Bizans İmparatorluğunun inşaa ettiği muteşem bir eserdir ama Ayasofyayı gerçek değerine kavuşturan Osmanlı İmparatorluğudur.

romakudüs 03-24-2010 09:12

Alıntı:

KANTARINTOPUZU Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722770)
Hayır Osmanlı değildir. İki minare dikmekle neyin değperi oluyormuş. Osmanlı tarihi boyunca bir çok kliseyi camiye dönüştürdü. Eğer madem hoşgörü ise hiç birine dokunmaması gerekirdi, olduğu gibi bırakması gerekirdi ama bunu yapmadı.

Arkadaşım her çevirdiği cami yerine bir kilise bir sinagog yaptı osmanlı.
Hiç Bosna ya gittinmi bilmem ama orda bi cami vardı Sırplar bombaladı orayı
orada cami kilise ve sinagog yanyanaydı .Sırf bu manzara bile Osmanlı hoşgörüsünün nekadar yükseklerde olduğunun kanıtıdır.
Bunu Osmanlıyla sınırlı tutmayalım YAhudiliği benimsemiş Hazar Türkleri de aynı hoşgörüyü diğer dinlere karşı göstermiştir hak din olmamasına rağmen mecusiler için tapınaklar inşaa etmiştir. İşte bu hoşgörü Osmalı dan değil bizim senin özümüzden mayamızdan gelir

SSS 03-24-2010 09:17

[QUOTE=romakudüs;722754]Tarihi yapıların depreme neden dayanıklı olduğunun sırrı bir kez daha ortaya çıktı.

Ulusal Atina Teknik Üniversitesi adına Ayasofya’da çalışan Prof. Dr. Antonia Moropolou, yapının inşasında kullanılan harcın deprem sırasında ortaya çıkan enerjiyi emerek hasarı önlediğini belirtti. Prof. Dr. Marapolou, “1999 depreminden önce, bu kompozisyon ve yapısal özellikteki bir anıtın 7 şiddetindeki bir depreme dayanabileceğinden emin olmuştuk’’ dedi. Prof., 15 yüzyıldır tüm depremlere direnç gösteren Ayasofya’nın kubbe tuğlalarında kullanılan malzemeyle Rodos’takilerin yüzde 97 oranında benzerlik gösterdiğine dikkati çekti.

www.samanyoluhaber.com[/QUOTE]

Paylaşım için teşekkürler....................................... ......:saygılar:

romakudüs 03-24-2010 09:18

[QUOTE=SSS;722779]
Alıntı:

romakudüs Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722754)
Tarihi yapıların depreme neden dayanıklı olduğunun sırrı bir kez daha ortaya çıktı.

www.samanyoluhaber.com[/QUOTE]

Paylaşım için teşekkürler....................................... ......:saygılar:

ben teşekkür ederim kardeşim

romakudüs 03-24-2010 09:20

Alıntı:

KANTARINTOPUZU Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722778)
Tıpkı tavşana kaç tazıya tut mantığı. Göstermelik yurt dışındaki yerleri olduğu gişbi bırak, ülke içindeki kliseşeri değiştir. Bu nasıl bir hoşgörüdür.

orada kiliseyide camiyide osmanlı yaptı arkadaşım normalde yoktu yani.
Sana diyorum ya ülke içindeki bir kilise camiye çevirilirse aynı büyüklükte bir başka kilise bizzat osmanlılar tarafından başka yere yeniden inşaa edilmiştir. Bu işi bukadar uzatmanıza gerek yok ne aldıysak aynı değerde iade ettik hatta fazlasını iade ettik

romakudüs 03-24-2010 09:27

Alıntı:

KANTARINTOPUZU Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722790)
Bana ıspatlasana kliseyi osmanlının yaptığına dair kanıtrlar var mı? Hayır yok. Osmanlı klise falan yapmamıştır olanları da yıkmış ya da değiştirmiştir.

araştırırsan bulursun arkadaşım
görünürde bir kanıt kalması zaten sırplar oraları bombalarıyla imha etti

romakudüs 03-24-2010 09:48

ALİYA İZZETBEGOVİÇ'İN kitaplarından bunları bulabilirsin "Konuşmalarım " isimli kitabında bununla ilgili bir şeylerden bahsediyor

Aliya İzzetbegoviç (bosna-hersek eski cumhurbaşkanı)

romakudüs 03-24-2010 09:51

Alıntı:

KANTARINTOPUZU Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722804)
Komik şey seni ben sana resmi ispat istiyorum sen bana, wikipedia denen, her önüne gelenin yazdığı bir siteden ıspat göstermeye çalışıyorsun.

bak bakalım vikipediadan mı vermişim ona hemen itiraz edeceğini biliyordum bende sana birinci ağızdan bir kaynak veriyorum okumaya azıcık vakit ayırırsan öğrenirsin istersen ben sana kitabı yollarım

romakudüs 03-24-2010 10:02

Alıntı:

KANTARINTOPUZU Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 722808)
Ben sana yurt dışındakileri demiyorum ülkede ne yapmış bu osmanlı onu diyorum nerede kilise yapmış bana bunu söyle.Tabiki de emperyalist mantıkla ve siyasşi mantalite ile işgal ettiği ülkelere yaranmak için göstermelik kliseler yapacak.

Eminim Osmanlının başka ülkelere yaranmak gibi bir derdi yoktu ozamanlar hatta diğer ülkeler osmanlıya yaranıyorlardı derim.
Tarihten bi haber olarak yetişmişsin :D :D :D

All times are GMT +3. The time now is 17:15.