![]() |
Bir asker daha intihar etti
İzmir'de vatani görevini yapan bir er, görev yaptığı Askeri Hastane'de tüfekle intihar etti.
Hatay semtinde bulunan Asker Hastanesi'nde askerliğini yapan 90/1 tertip er Hayrettin Gençarslan (20), piyade tüfeğiyle kendisini çene altından vurdu. Silah sesini duyup gelen askerler, Gençarslan'ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Otopsi yapılan Gençarslan'ın cenazesi, memleketi Kilis'e gönderilecek. Olayla ilgili geniş çapıl soruşturma başlatıldı. AA |
Ne büyük cesaret.
Konuyu asıl açmamaın sebebi bir tek bu sebeb değil,özellikle acemi birliklerinde askerlerin intihar olayı o kadar çok gerçekleşiyor ki,terörle eş değer seviyede neredeyse. Özellikle İzmir yeni foça ve Manisa Kırkağaç başı çekmekte. İnsanların aklı dengesini araştırmadan,aile yapısına bakmadan,sadece fiziksel muayene ederek direk askere almalar intihar olaylarının yaşanmasına sebeb oluyor. Ve tabi ki acemi birliğindeki komutanların davranışı. Sert olunması gerekir elbet,ama nasıl sert davranacağını bilmiyorlar malesef. İnsanlara severek yaptımak lazım askerliği,lanet ettirerek değil. |
Alıntı:
acemi birliğinde intihar edenlerin sayısı o kadar çok mu ki şehit sayısına ulaşabilmiş? |
Alıntı:
|
O Tüfeği Kendisine Değil Onu O Duruma Getirenlere Sıkması Daha Doğru Olurdu . =)
|
İzmir yeni Foçadan dağcı komando biriyle tanışmıştım gerçekten çok ağır eğitim veriyorlarmış bunalım sebebiyle olabilir..
Gerçi bütün acemi birlikleri usta birliğine göre ağır geçiyor... Biz ne yapsaydık peki Gabar dağın da bir yıl boyunca hemen hemen hiç insan yüzü görmeden yaşadık.. Her an tetikte araziye çıktığımız da her an mayına basma korkusuyla yaşadık intihar etmek kendini helak etmektir mücadeleyi bırakmaktır.. |
Alıntı:
Cümlemi yanlış kurdum sanırım. Son bir kaç yıl içinde demek istemiştim. Şu habere bakmakta fayda var. Sadece jandarma komutanlığı açıklamış.K.K.K. açıklama yapmamış. http://www.selamhaber.com/haber?id=4258 Tabi rakamların doğruluğu tartışılır. Alıntı:
|
Alıntı:
dünyadaki hiç bir neden intiharı meşru kılmaz. intihar edene cesaretli dersek şehitlerin kemiklerini sızlatırız. |
Cesaret derken,en büyük günah olması rağmen intihar etmelerini cesaretli buldum.
İntiharın ne büyük günah olduğunu elbet biliyorum,kurtuluş kapısı olarak Rabbimiz önerse idi bu yola herkes başvururdu.Allah'a rağmen bu günahı/cehennemi seçmelerini cesaret olarak gördüm.Kör/faydası olmayan/övünülmeyecek cesaret.Gereksiz adım. |
Asrın konumuna göre Askeri varlığını dizayn edemessen geleçek kuşaklarda bu tür olayların daha sıklıkla yaşandığına şahit olacağız. Siz cephe savaşlarında kalma mantık ile hala gençleri belli yaşlarda askere alarak mantıksız eğitim sunarsanız başka ne olsun ki
|
All times are GMT +3. The time now is 20:04. |