![]() |
okullarda bizans tarihi neden okutulmaz?
Dünyanın en uzun ömürlü imparatorluğu..
376'dan 1453'e.. Asya,Avrupa ve Afrika kıtalarına yayılmış.. Heraklius ve Justinianus dönemlerindeki sınırları ile dünyanın en büyük imparatorluğu.. Başkenti.. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük şehri ki hala sahip olduğu en önemli tarihi eserler Bizans eserleri.. İstanbul ! Ve fakat.. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarına Bizans İmparatorluğu öğretilmiyor.. Yanılıyor olabilirim.. Ama bildiğim kadarı ile Türk eğitim sisteminin hiç bir basamağında Bizans İmparatorluğu YOK. Hititler mititler var.. Koftiden bilmem kim oğullarının kurduğu falan ve filan devletçiklerinin tarihi de var.. Ama tarihin gördüğü en büyük İmparatorluk üstelik başkenti İstanbul olan Bizans İmparatorluğu yok.. Tarihte "Benden başka yakışıklı tarih istemiyorum" diyenler mi Bizans İmparatorluğu'nun Tarihini yok sayıyor? Yoksa ne? |
Osmanlı tarihini yerden yere vurarak anlatan bir eğitim sistemimiz mevcut. ayrıca her imparatorluğun tarihini ayrı ayrı verme lüksümüz yok zira başka hiç bir imparatorluğun tarihi özellikle ayrı verilmez. İstanbulun fethi; Tarih kitaplarına bakabilirsiniz. Kaldı ki,bu ne Bizans hayranlığı. Orası da düşündürücü.
|
Bizimkiler Osmanlıyı öcü şeriatçı din tüccarı atatürk düşmanı katil acımasız vs. etiketlerle anlatıyorlar. Ecdadına bu kadar düşman bu ınkılap tarihi dersi acilen incelenmeli
Bizansı anlatırlarsa artık anlata anlata bitiremez bu bizim kemalciler nede olsa ecdadlarını seviyor adamlar :) |
Bence haklı bir tepki.
Uzun uzadıya olmasa da hiç değilse bahsedilmeli Bizans'tan.. Mesela ben çok merak ederdim Bizans'ı.. Tarih okuyorum zannedip Bizans'tan bi haber olmak kötü. Neredeyse bir tek Konstantin'i tanıyoruz o kadar.. (Gerçi okudğunda da karıştırıyor insan, bütün isimler birbirine benziyor, karma karışık ve her bir kraldan 9-10 tane var aynı isimde, karman çorman oluyor zihin: ) Alıntı:
|
Bizim tarih hocamız anlatırken Osmanlı tarihini , ''aslında böyle değil ama siz böyle ezberlemelisiniz'' derdi.
En azından sınıfta rahatça konuşabilirdik , gerçekte konuşamadığımız doğruları. O yönden sıkıntı yoktu.. |
Biz daha okullarımızda kendi tarihimizi adam akıllı öğrenemiyoruz...
Ben hala kendi tarihimin gerçeklerini öğrenmeye çalışıyorum bizansı düşünemem... Osmanlı tarihini geçtim daha şurada 100 yılı adam akıllı anlatmıyorlar bize kurtuluş savaşı zırvalarıyla inönü muharrebesi fasa fisolarıyla uyutuyorlar halkı.. |
Alıntı:
|
Çok doğru dikkat eder...
Chp nin ne olduğunu halk iyi anlar... Postaldan nemalanan Kaostan zevk alan bir parti olduğu ortaya çıkar... Sana bu konuda katılıyorum... |
Bİzans tarihi değilde, Osmanlı tarihi tüm gerçekleriyle anlatılmalıdır..
Yeni nesil Osmanlı hayranlığıyla büyümeli ve Osmanlının dünyadaki ufuk çizgisini çok iyi analiz etmelidir. Bizans tarihi ikinci bile değil çok sonraları gelmeliidr, İslam tarihi ve eski Türk tarihleri iyicene en dip noktasına kadar anlatılsa çok güzel olur, genç nesiller atalarını bilerek büyür ve ülkesine ona göre hizmet eder... |
Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum Bu chpnin fosilleşmiş zihniyetini milletin öğrenmesi geleceğimiz için hayırlı bir karar olacaktır :hihi2: |
All times are GMT +3. The time now is 11:52. |