Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   soru: İTHAL ETLER HELALmi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=130137)

novek 06-16-2010 16:44

soru: İTHAL ETLER HELALmi?

forumda helal et tartışmasını açmıştım.
ve bazı arkadaşlar bana muslumanın kesmedigi et helal degildir gibi şeyler soyledi yada besmele çekiyorlarmış.
(zor şartlarda et kesim hanesinde çalışan işçiler kim bilir ne kufurler ediyordur ama şimdi konumuz bu degil)
ithal etler çıkınca forumdaki arkadaşlar oh oh ne guzel oldu demeye başladılar.
birisi şu olayı açıklayabilirmi?

Ahmet Yasin 06-16-2010 18:19

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 754502)
forumda helal et tartışmasını açmıştım.
ve bazı arkadaşlar bana muslumanın kesmedigi et helal degildir gibi şeyler soyledi yada besmele çekiyorlarmış.
(zor şartlarda et kesim hanesinde çalışan işçiler kim bilir ne kufurler ediyordur ama şimdi konumuz bu degil)
ithal etler çıkınca forumdaki arkadaşlar oh oh ne guzel oldu demeye başladılar.
birisi şu olayı açıklayabilirmi?

CEVAP: İthal et değil İTHAL HAYVAN noveek dışardan et gelmiyor hayvan geliyor burda kesiliyor.anladınmı?

Et ve Balık Kurumu ithal edilen hayvanları burdaki kesimhanelerde kesiyor.

Hıfz-ı lisan 06-16-2010 18:28

Hayvanlar Türkiyeye getirilip dini usullere uygun kesileceği bildirildi daha ne halen anlamıyorum...

Zor şartlarda kesimhanelerde çalışanlar demişsiniz her işin zorluğu var hakkıyla işini yapan ve Allahtan korkup,kul hakkından sakınan bu tür davranışlarda bulunmaz

0000000000 06-16-2010 18:29

Sizin için önemli değil herhalde bu durum.. Dediğiniz gibi islami hassasiyetlere uymak zorunda değilsiniz..

İthal et veya ithal hayvan arasındaki farkı barışcan kardeş vermiş.

novek 06-16-2010 18:44

kuranda nerde muslumanın kesmedigi et yenmez yazıyor bana hadislerde var demeyin. kerten ekle oldurmek helal diyen hadis var cunku.

İntifada 06-16-2010 18:58

Novek barışcan çok güzel özetlemiş meseleyi her zamanki gibi çürümüş tezin ve meseleyi farklı yönlere çekmeye çalışıyorsun..
Uğraşma konu kapanmış bile...

unnamed 06-16-2010 20:06

novek bura siyasi bir platform burda kimse imam yada alim degil merak ediyorsan helal mi haram mı diye gidip sorarsın mahallemdeki imama vercegi cevaptan teskin olmazssan müftülüge gidersin cevabını ordan alırsın.

novek 06-16-2010 20:10

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 754572)
novek bura siyasi bir platform burda kimse imam yada alim degil merak ediyorsan helal mi haram mı diye gidip sorarsın mahallemdeki imama vercegi cevaptan teskin olmazssan müftülüge gidersin cevabını ordan alırsın.

ok sorarım zaten yanlıs yere sormuşum.

İntifada 06-16-2010 20:15

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 754575)
ok sorarım zaten yanlıs yere sormuşum.

novek bu konuyu sosyalist forumda bir açarmısın bende bir okuyayım bakalım ne düşünüyorlar...

Hasan ERBEK 06-16-2010 21:17

Hayvan canli geliyor novek sen otelerde kalmisin :)

All times are GMT +3. The time now is 07:49.