Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Ekonomik kalkinma Islam'i ortadan kaldiracak mi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=130297)

Orta Dogu 06-19-2010 00:36

Ekonomik kalkinma Islam'i ortadan kaldiracak mi?

Baslik abartili olabilir fakat bence ekonomik kalkinma Islami degerlerin toplumumuzda ve diger Musluman ulkelerde bugun hayal edemeyecegimiz olcude zayiflamasina neden olacak. Dini ve dunyevi hayatimiz arasinda dengeyi kurmak bu kadar zor mu?

Ingilizce makale okumustum, orada 2030 yilinda Islam'in etkisi bugun ile kiyaslanmayacak olcude azalacagini iddia ediyordu. Kulturel emperyalizm'in, kapitalizm ve maddiyata dayali duzenin hakim olacagi soyleniyordu.

EZEL 06-19-2010 00:47

Bu sorunun cevabı Türkiyedeki Kişisel özgürlüklerle doğru orantılıdır . İmam hatip liselerin önü açılsa , Başörtü sorunu çözülürse vs vs .

mehmetakif24 06-19-2010 01:07

Alıntı:

Orta Dogu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755773)
Baslik abartili olabilir fakat bence ekonomik kalkinma Islami degerlerin toplumumuzda ve diger Musluman ulkelerde bugun hayal edemeyecegimiz olcude zayiflamasina neden olacak. Dini ve dunyevi hayatimiz arasinda dengeyi kurmak bu kadar zor mu?

Ingilizce makale okumustum, orada 2030 yilinda Islam'in etkisi bugun ile kiyaslanmayacak olcude azalacagini iddia ediyordu. Kulturel emperyalizm'in, kapitalizm ve maddiyata dayali duzenin hakim olacagi soyleniyordu.

Konuyu biraz daha açarsanız...

ne gibi zararlar verebilecektir.

HaArP 06-19-2010 01:12

Muslim Demographics (Dünya Müslüman olacak.)

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

novek 06-19-2010 10:46

Alıntı:

Orta Dogu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755773)

karl marxın bir goruşu şoyle:
Dünyanın en iyi dinini , ahlaki sisteminide getirseniz.
kişinin maddi durumu düşünce yapısını belirler.

Orta Dogu 06-19-2010 19:04

Alıntı:

mehmetakif24 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755790)
Konuyu biraz daha açarsanız...

ne gibi zararlar verebilecektir.

Insanlar sadece calismaya ve para kazanmaya yoneldiginde hem insan iliskileri hem de dini degerler zayifliyor. Bati modeli yasam tarzina yonelme oluyor. Dunyevi hayatin cazibesi artiyor, ozellikle Bati medyasi ve genel olarak Bati'nin kulturel emperyalizmi cok buyuk tahribat yapiyor. Arap ulkelerde bile (Tunus, Fas vs.) Bati tarzi muzik, film, dizi izlenmekte. Kisaca Islami yasayanlarin sayisi hizla azaliyor.

çilik 06-19-2010 19:09

Ben Hiçte İslamiyetin yok olacağını ortadan kalkacağını düşünmüyorum. Ülkemize baktığımız zaman bundan on yıl önce ile bugün arasında müslümanlık anlamında oldukça iyi anlamda bir ilerleme var. Nasıl mı eskiden örf ve adetlerden dolayı başını kapatan bayanlar mevcuttu.Erkeklerse içki içer kumar oynar onun bunun namusuna dadanır sonra babasıının zoruyla namaz kılardı.günümüzde de böyle insanlar var ama büyük bir çoğunluk özellikle gençler islamiyeti bilerek ve anlayarak içten yaşıyor.Yani Uzun lafın kısası ben gelecekten umutluyum.

Orta Dogu 06-19-2010 19:13

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755795)
Muslim Demographics (Dünya Müslüman olacak.)

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Bu sadece bos propaganda. Tam tersi dogru; Musluman ulkelerde de nufus yaslanacak ve azalacak. Iran'da bu cok buyuk bir sorun mesela. Maalesef arastirmalara gore bir cok Musluman ulkede nufus yaslanacak ve kendini yenileyemeyecek. Butun dunyada durum boyle bazi fakir Afrika ve Asya ulkeleri haric..

rizzelli 06-19-2010 19:47

başlık saçma olmuş.

All times are GMT +3. The time now is 10:25.