![]() |
Kürtçe güzel bir şarkı-Helin
Helin Kürtçede 'Kuş yuvası' anlamına gelir kızlara verilen isimlerdendir.Birçok film.dizilerde fon müziği kullanmaktadır.
Gözlerimizi kapatıp dinleyelim :)
gewrê bozê rindikê cavresê cav belekê Gewre boze rindike Çavreşe çav beleke Kewe çima dilezini Benda kesi namini Roniya roje derewe Şeven li vir pir tari ne Li çiya zinar ezmanan xinim Axa jindari ji hilweşinim Ger be wargehbim eze neminim Liber bayezemanan Beridayi germiyananan Ka wer neçe le dine Çileyi germa havini Gellek mina te çübun Mirin ne tu mizgini Bu Da Türkçesi Helin Hey kumral ve güzel kız Kara gözlü şirin kız Hey güvercin , nedir bu telaş ve acele Neden beklememektesin hiç kimseyi Güneşin ışınları sahtedir Ve burda çok karanlık Yüksek dağları gökyüzüne asayım Ve yaşamı yaratan toprağı Oradan yeryüzüne bırakayım Ve yersiz kaldığımda oraya yerleşeyim Eski zamanların rüzgarında Ve yüzümü kavuran sıcaklara verdim Gel artık gitme deli divane Yazın sıcak kırkında gel Birçokları gelmedi senin gibi Ölüm müjde değildir |
Çok hoş bir şarkı ... Abimin düğününde giriş şarkısı ne olsun diye uzunca bir düşünmeden sonra benim aklıma bu şarkı gelmişti ve kabul edildi ... :) Nihayet giriş şarkısı olarak çalındı bir çok kişi ilk defa duymuştu ve bütün davetliler çok beğenmişlerdi ,ayakta alkışmamışlardı ... :) Bu şarkının böyle güzel bir anısı var bende ne zaman duysam o düğünü hatırlıyorum ... Teşekürler ... Sizin vesileniz ile yeniden hatırlamış olduk geçmişi... |
Gerçekten çok güzel bir şarkı fon müziği birçok yerde kullanılıyor
|
Bu şarkıyı çok severim..Dinlerim..Şimdi de anlamını öğrenmiş olduk..
Teşekkürler.. |
Ben dinleyemiyorum :( bana link verir misiniz kardeşim ?
|
|
Çok hoş teşekkürler :)
|
All times are GMT +3. The time now is 11:58. |