![]() |
Arkadaşlık
Çanakkale Savaş'ının en kanlı günlerinden biri.Asker, en iyi arkadaşının az ileride kanlar içinde yere düştüğünü gördü.İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar.Asker teğmene dedi ki ; -Teğmenim.Fırlayıp arkadaşımı alıp gelebilir miyim ? -Delirdin mi ? Gitmeye değer mi ? Arkadaşın delik deşik olmuş.Büyük ihtimalle ölmüştür bile...Kendi hayatını da tehlikeye atma sakın ! Asker ısrar edince teğmen ," peki git o zaman..." dedi. Asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı.Onu sırtına aldı ve koşa koşa döndü.Birlikte siperin içine yuvarlandılar.Teğmen , kanlar içindeki askeri muayene etti.Sonra onu sipere taşıyan arkadaşına dönerek dedi ki; -Sana, hayatını tehlikeye atmana değmez,demiştim.Bu zaten ölmüş... -Değdi komutanım değdi.. - Nasıl değdi? Bu adam ölmüş, görmüyormusun ? -Gene de değdi komutanım..Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı.Onun son sözlerini duymak,dünyaya bedeldi benim için.. Ve arkadaşının son sözlerini hıçkırıklar içinde tekrarladı. "GELECEĞİNİ BİLİYORDUM..." |
Çok güzel paylaşım hasret aferin böyle devam et.. :D
Rep verecektim veremiyorum bir daha ki sefere nasipse..:D |
Alıntı:
Teşekkür ederim arkadaşım sayende ;ı: |
Alıntı:
(Ne kadar mütevaziyim değil mi :karizmatik:) |
Alıntı:
Herzaman ki halin:ayutandım: |
Alıntı:
|
Allah razı olsun...
|