![]() |
Yaşama Sanatı..
O bayram bana ayakkabı almaya karar verdiler. Hazır ayakkabı satan >mağaza> > yoktu şehirde. Tek ayakkabı yapan dükkánında ayakkabıcı çıplak ayağımı >bir> > kartonun üzerine koydu, iyice basmamı söyledikten sonra ağzındaki kurşun> > kalemi eline alıp Ayağımın çevresini çizdi. O ayağımın çizildiği karton> > benim ayakkabı numaramdı. Günlerce yeni ayakkabılarımın hayalini kurdum.> > Babamın anlattığına göre ayakkabılarım siyah ve bağcıklı olacaktı. >kapının> > her çalınışında koştum. Ayakkabılarım bayramdan bir gün önce geldi,> > siyah-bağcıklı. O gün onları giymedim. Bayram gecesi yatağımın altına> > yerleştirdim yeni ayakkabılarımı. Arada bir kalkıp kutusundan >çıkartıyor,> > yere koyuyor, yukarıdan, yandan, önden bakıp duruyordum. Parlak ve> > yuvarlak burnunu gecenin karanlığında kim bilir kaç kez okşadım. Uyku> > girmedi gözüme.> > Sabahleyin ev ahalisi kalktığında, ayakkabı kutusu kucağımda sandalyede> > oturuyordum ben. ayakkabımı babam giydirdi. Ayağıma olmamıştı> > ayakkabılarım, dardı ve canimi yakmıştı. Ama bunu babama söylemedim. O> > "Sıkıyor mu?" diye sordukça "Hayır" yanıtını veriyordum. "Dar, ayağımı> > acıtıyor" desem, geri gidecekti ayakkabılarım ve ayakkabıcının hemen bir> > yeni ayakkabı yapması olanaksızdı. o bayram sabahı canim yana yana> > yürüdüm. Bir sure sonra acı dayanılmaz oldu. Dişimi sıktım. Topalladım.> > Soranlara "Dizimi vurdum" dedim, ama ayakkabilarimin ayağımı sıktığını> > kimseye söylemedim.> **** > Doğrusunu isterseniz yaşam dar ayakkabıyla yürümektir.> > kimi zaman dar bir maaş, kimi zaman sevimsiz bir iş...> > Kimi zaman bir mekân dar ayakkabı olur bize, kimi zaman bir cevre, Kimi> > zaman bir sokak, ya da bir şehir...> > Kimi zaman dostluklar, arkadaşlıklar, beraberlikler bir dar ayakkabıya> > donusur.> > Kimi zaman zamandır dar ayakkabı, geçmek bilmez.> > Kimi zaman zenginlik, kimi zaman başınızı koyduğunuz yastık...> > Caniniz yanar. Topallaya topallaya gidersiniz.> **** > Sonradan öğrendim yaşamın dar ayakkabıyla yürüme sanatı olduğunu...
alıntı .. |
ne olacak bayramıda ayakkabısız geçir..
senin ki bari ufak gelmiş değiştme olanağın var... benim ki çalındı:( |
Alıntı:
terlik giyeriz bu bayram da ne olacak :hihi2: |
All times are GMT +3. The time now is 00:02. |