![]() |
Çubukçu mektupla Pakistan'a kampanya başlattı!
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, velilere yazdığı mektuplarla Pakistan için yardım kampanyası başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı, yayınladığı genelge ile 4 -28 Ekim tarihleri arasında, gönüllülük esasına dayanan bir yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Genelgeye göre, yardımlar zarflarla toplanacak. Zarfların içerisine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun imzasının bulunduğu bir de mesaj konularak, bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile özel ve resmi bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında dağıtılacak. Yardım toplama iş ve işlemlerinde okul-aile birliklerinden yardım alınacak. Yapılan yardımları içeren kapalı zarflar, oluşturulacak komisyonlar tarafından açılacak. Yardım paraları 28 Ekim Perşembe günü mesai bitimine kadar TC Ziraat Bankası Ankara Bakanlıklar Şubesi'ndeki 18181818-5004 hesap ve TR560001001133181818185004 İban nolu hesaba yatırılacak. VELİLERE BAKAN ÇUBUKÇU'NUN İMZASININ BULUNDUĞU MEKTUP GÖNDERİLECEK Yardım kampanyası çerçevesinde velilere gönderilecek Bakan Çubukçu imzalı mektupta Parkistan'da 2 Ağustos'ta meydana gelen sel felaketinde milyonlarca insanın evsiz kaldığı, 2 binin üzerinde kişinin ise hayatını kaybettiği belirtiliyor. "Bunun yanında telafisi çok uzun yıllar sürecek maddi ve manevi kayba sebebiyet veren ve hepimizin yüreğini burkan insanlık dramlarının yaşandığı Pakistan, dost ve kardeş ülkelerin yardımlarını beklemektedir." deniliyor. Pakistan'da binlerce insanın barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık gibi pek çok problemle karşı karşıya kaldığına dikkat çekilen mektupta şu görüşlere yer veriliyor: "Dolayısıyla Pakistanlı kardeşlerimize öğrencilerimiz adına yapacağınız yardımlar evsizlere ev, yaralılara ilaç, açlık ve susuzluk çekenlere gıda olacaktır. Çok köklü bir yardımlaşma ve dayanışma geleneği olan ülkemizde bu kardeş ülkeye ilk yardım eli uzatan Türkiye olmakla birlikte, felaketin büyüklüğü nedeniyle afetzedelere şefkat elimizi uzatmak ve kardeşlerimizin yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olmak bir insanlık borcudur. Bu duygularla maddi yönden daha fazla desteğe ihtiyaç duyan Pakistanlı kardeşlerimiz için bakanlık olarak bir yardım kampanyası başlattık. Tamamen gönüllülük esasına dayanan bu kampanyaya bağış yapmak istediğiniz takdirde sizlere gönderilen zarfa koyup ağzını kapatacağınız yardım zarfları il ve ilçelerimizde bu amaçla oluşturulan komisyonlar huzurunda açılacak ve en kısa sürede yardım bekleyen kardeşlerimize ulaştırılacaktır. Pakistan halkına yapılacak yardıma gerekli duyarlılığı göstereceğinize duyduğum inançla şimdiden teşekkür ederim. Bu vesile ile size ve ailenize selam ve saygılarımı sunarım." Cihan |
All times are GMT +3. The time now is 14:53. |