Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Zorunlu din dersi... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=139333)

Mehmet Ufuk 10-14-2010 01:40

Zorunlu din dersi...

Sizce zorunlu din dersi kaldırıl malı mı?

A) Evet kaldırılmalı

B) Hayır kaldırılmamalı

C) Bilemiyorum

D) O da neyin nesi?

Değerli arkadaşlar, sizin müşahadelerinizin ne yönde olacağını merakla bekliyorum....

Bence kaldırılmalı... Geçen günlerde gördük ki, zorunlu din dersi ile alakalı olarak gösteri yapanların büyük bir çoğunluğu farklı gayeler güdüyor... Açıkcası ben, dinimin, herhangi bir zümre arafından siyasi malzeme yapılması taraftarı değilim. Bu ülke de İslam'ı -kendilerine göre- sömürerek, parsayı götüren çook parazit gördük...

Mavera 10-14-2010 01:41

hocam izninle konuyu kilitleyip ankete cevirelim.

Mehmet Ufuk 10-14-2010 01:42

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819312)
hocam izninle konuyu kilitleyip ankete cevirelim.

Özür dilerim çook sonradan fark ettim... Eğer mümkünse lütfen..

Mavera 10-14-2010 01:42

tamam yapmissin ;)

Mehmet Ufuk 10-14-2010 01:46

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819315)
tamam yapmissin ;)

Teşekkür ederim :güzel:

Mavera 10-14-2010 01:46

bence kaldirilmalidir!..
Hic bir islevselligi olmayan ve ahlak kültürünü ön plana cikaran din derslerinin kaldirilmasi taraftariyim..
sonucta ülkemizde sadece Müslümanlar yok o halde din dersi secmeli olmalidir bunun yani sira dersin islevselligi arttirilmalidir..
haftada 1 yada 2 saatle hangi din egitimini verebiliriz ki ancak saati arttirilip, secmeli yaparsak birde üstüne kuran okuma, fikih, hadis, hitabet, siyer,akaid gibi islam bilimlerini koyarsaniz o zaman daha faydali olur diye düsünüyorum..
kaldiki ben laik bir ülkede diyanetin ve zorunlu din dersinin olmasini celiski olarak görüyorum!

Hüdaverdi 10-14-2010 01:48

Cıks yasak olmamalı ;D
Madem devlet haledecek bu işler,eğitimini de üstlensin o zaman ;D
Yok öyle örtüyü yasak edip etmemeler,Kuran kursuna gidecek çocukların yaşıyla oynamalar.
'Yasak','serbest' diye gidip gelinmemeli.Madem laikiz,maden din devlet tarafından insanlara sunulacak o zaman devlet vermeli eğitim :güzel:
Ha yok ben vermicem diyeceklerse,o zaman herşeylerini bırakmalılar,diyaneti de kapatmalılar,insanlar versin,ama devlet denetim de yapmaya kalkmasın.
Aman iyice kafa şişiriyorlar param olsa gçöüp gidicem,amerikaya avrupaya da değil.
Afrikada bir ülke gördüm çok güzel.
Teknoloji yok,hiç bir şey yok.
Savaşı yok,giderleri yok.
Ker***ten ev,hayvan besliyorlar,kuzu koyun otlatıyorlar,çiftçilik yapıyorlar ne güzel ;D

Mehmet Ufuk 10-14-2010 01:48

kaldiki ben laik bir ülkede diyanetin ve zorunlu din dersinin olmasini celiski olarak görüyorum![/QUOTE] :saygılar::saygılar:

Çok haklısın... Herm devlet-din işleri ayrımına gideceksin hem de diyanet işleri başkanlığı diye bir kurum peyda olacak...

Ruh-i zar 10-14-2010 01:48

Kaldırılsın bence.
İnce bi konu öğretmenleri denetlemek zor.
Bazen ne konuştuklarını bilmiyolar..
Bazılarıda art niyetli..
Bi din dersiyle kimsenin merakı artmaz dine yönelmez seçimlerini şekillendirmez sonuçta..
Zarar verdiği durumlarda varsa eğer.
Gerek yok..

Hüdaverdi 10-14-2010 01:51

Alıntı:

Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819322)
Kaldırılsın bence.
İnce bi konu öğretmenleri denetlemek zor.
Bazen ne konuştuklarını bilmiyolar..
Bazılarıda art niyetli..
Bi din dersiyle kimsenin merakı artmaz dine yönelmez seçimlerini şekillendirmez sonuçta..
Zarar verdiği durumlarda varsa eğer.
Gerek yok..

Okuldan kaçmamın ilk sebebi din dersidir,orta 2 de girmemeye başlamıştım okuldan kaçmayı bu ders sayesinde öğrenmiştim :w:

All times are GMT +3. The time now is 02:27.