Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Gençlik Fikir Akımı (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=224)
-   -   İlk ve orta eğitim okullarında ARAPÇA dersi zorunlu olmalıdır. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=139403)

.:Ay_Yıldız:. 10-14-2010 20:42

İlk ve orta eğitim okullarında ARAPÇA dersi zorunlu olmalıdır.

Bildiğiniz üzere ülkemizde ki devlet okullarında İngilizce,Fransızca hatta Almanca gibi dillerin eğitiminin verildiğini görmekteyiz. Batı kültürü dillerinin yanında, doğu kültürü dili olan Arapça dersinin de temelinin verilmesinden yanayım. Özellikle Kur'an ve dini konularda bu dilin en azından temelinin verilmesi gençliğe oldukça katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Fikrimi paylaşmak istedim, Bir çok arkadaşımında benimle hem fikir olacağından şüphem yok.

unnamed 10-14-2010 20:44

guzel bir dusunce...
secmeli ders olabilir...
yada direk bolum olarak acilabilir...

EpiVaTeS 10-14-2010 20:44

Desteklerim...
İngilizce zorunluysa arapçada almancada ispanyolcada seçmeli ders olarak zorunlu olabilir...

Mâsivâ 10-14-2010 20:46

doğru katılıyorum. hadi ingilizceyi anladık dünya diliymişşş de fransızca ne ya. almanca vs. arapça en azından osmanlı devletinin hukuk dili olmuş bir dil. kesinlikle doğru düşünüyorsun canım ;;)

.:Ay_Yıldız:. 10-14-2010 20:57

Latin alfabesi olmadığından zor görünebilir ama en azından dilin temel bilgilerinin verildiği bir ders çok değerli ve yararlı olacaktır. Destekleriniz için teşekkür ederim.

Mavera 10-14-2010 21:04

sizde türkiye yi tam iranlastiracaksiniz diyecegim ama iranin dilide arapca degil :)... zorunlu degilde secmeli olabilir sonucta dinsel ve bölgesel baglarimiz oldugu bir milletin dilini ögrenmeyi cok kisi isteyecekdir..
orta düzeyde arapca bilen birisi olarak diyebilirim ki arapcam, ingilizcemden daha cok ise yariyor :)
helede müsteri portföyünüzde araplar iyi bir yer tutuyorsa..

.:Ay_Yıldız:. 10-14-2010 21:07

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819783)
sizde türkiye yi tam iranlastiracaksiniz diyecegim ama iranin dilide arapca degil :)... zorunlu degilde secmeli olabilir sonucta dinsel ve bölgesel baglarimiz oldugu bir milletin dilini ögrenmeyi cok kisi isteyecekdir..
orta düzeyde arapca bilen birisi olarak diyebilirim ki arapcam, ingilizcemden daha cok ise yariyor :)
helede müsteri portföyünüzde araplar iyi bir yer tutuyorsa..

Arapçanın A'sından anlamam :) Kur'an dinlerken düşünürüm hep kendi kendime. Keşke dinlerken anlayabilsem,çevirilere bakmaksızın az birşeyler de olsa anlayabilsem :) Üstelik bu yalnızca dini bir meselede değil,kültürel bir mesele. Avrupa dillerinin yanında bir Arapça dili bilgisi ne kadar şık durur.

EpiVaTeS 10-14-2010 21:09

zamanında ne güzel anlıyormuş dedelerim ebelerim...

.:Ay_Yıldız:. 10-14-2010 21:12

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 819789)
hocam ne yaparsin yüz verdikce astar istiyoruz :)..
bir sonraki muhtemel basliklar

cuma günleri tatil olmali mi?

okullara mescit acilmali mi?

İnanın aklımdan bunlarda geçiyordu :w:

Mavera 10-14-2010 21:16

yok kardesim laiklik elden gidiyor.. rahmetli ecevit bugünleri görseydi kahrindan ölürdü neyse yarin rahsan onun adina "laiklik elden gidiyor!" diye bir aciklama yapar :)

All times are GMT +3. The time now is 06:40.