Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   İçtiğimiz çay, bir mucize… (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=144008)

Katade 02-04-2011 11:44

İçtiğimiz çay, bir mucize…

Çayın faydaları ve zararları üzerine araştırmalar yapan ABD'li uzmanlar siyah çayın, rengiyle göze, kokusuyla burna, şekerini karıştırırken kulağa, sıcaklığıyla tene, tadıyla ise dile iyi geldiğini açıkladı.
İşte uzmanlardan çayın faydaları...

• Saçı şampuanla yıkadıktan sonra, son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın.

• Ayağınız kokuyorsa, ılık çay dolu bir leğene ayaklarınızı koyun ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun. 10 günde koku diye bir şey kalmayacaktır

• Cildiniz yağlıysa banyodan çıkmadan bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun, balsam vazifesi görür.

• Eliniz balık ya da soğan kokuyorsa, elinizi demli çayla yıkayın.

Uzmanlar, ''Şişmanlar, kalp, sinir, mide ve karaciğer hastaları, romatizma ve nikristen şikayet edenler, böbreklerinde kum veya taş olanlar, yüksek tansiyondan yakınanlar, üremi veya albüminüri olanlar, mümkün olduğu kadar az çay içmeliler" uyarısında bulundu.

Çay içenler ile çay içmeyenler arasında, kalp krizi sonrası ölüm oranları da araştırıldı. Çay tüketimi fazla olanlarda, çay tüketmeyenlere oranla yüzde 44 daha az kalp krizi nedenli ölüm görülüyor. Bir haftada 14 bardaktan daha az çay tüketenler ise, hiç tüketmeyenlere oranla yüzde 28 daha az kalp krizi sonucunda ölümle karşılaşıyorlar.

ekolay.com

Neşe 02-04-2011 12:01

Hayatımda hiç çay içmedim ama bu kadar yararı olduğunu bilmiyordum paylaşım için teşekkürler...

Sevban 02-04-2011 12:20

ALLAH ın yarattığı herşey de bir mükemmellik olduğu kesin...

ALmi´ 02-04-2011 14:05

Alıntı:

neşe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854511)
Hayatımda hiç çay içmedim ama bu kadar yararı olduğunu bilmiyordum paylaşım için teşekkürler...

Hiç mi ???

Neşe 02-04-2011 14:22

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854538)
Hiç mi ???

Evet hiç...

ALmi´ 02-04-2011 14:29

Hmm..Çay konusunda ben biraz hassasım da , çok severim. O yüzden içmeyenleri görünce şaşırıyorum..Belki içseniz bir daha bırakmazsınız , böyle bir şey de var yani :)

Eşref 02-04-2011 14:32

Kışın çayı çok severim. Hele birde buz gibi soğukta kalınca elinize o sıcak çay bardağını almak, o çayı yudumlamak gibisi yok.

Ama yazın sıcakta pek çay içmem. Soğuk içecekleri tercih ederim.

Neşe 02-04-2011 14:33

Alıntı:

ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854546)
Hmm..Çay konusunda ben biraz hassasım da , çok severim. O yüzden içmeyenleri görünce şaşırıyorum..Belki içseniz bir daha bırakmazsınız , böyle bir şey de var yani :)

Bu yaşa kadar içmemişim bu yaştan sonra içeceğimi pek sanmıyorum...

unnamed 02-04-2011 14:34

simdi bu yaziyo okuduktan sonra aldim cayimi yaktim sigarami...
faydali faydali iceyim...

Neşe 02-04-2011 14:38

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854550)
simdi bu yaziyo okuduktan sonra aldim cayimi yaktim sigarami...
faydali faydali iceyim...

Aman kusur kalma zaten:w::w:

All times are GMT +3. The time now is 09:34.