Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Siyaset (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=260)
-   -   İkna odalarının mucidi Meclis'i birbirine kattı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=15739)

ak_mavish 12-09-2007 18:16

İkna odalarının mucidi Meclis'i birbirine kattı

Serter, Meclis'i karıştırdı

http://www.samanyoluhaber.com/images.../7/4/82746.jpg

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in Fethullah Gülen'i hedef alan konuşması, Meclis'te gergin dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

İstanbul Üniversitesi'ndeki anti-demokratik uygulamalarıyla adından söz ettiren ardından ulusalcı mitinglerde boy gösteren Serter'in, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken, lafı dönüp dolaştırıp Gülen'e getirmesi, milletvekillerinin tepkisini çekti.

Meclis Bütçe görüşmelerine CHP'li milletvekillerin ortamı geren açıklamaları damgasını vurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken söz alan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yurt dışında açılan Türk okullarına yönelik övgü dolu sözlerini eleştirdi ve lafı dönüp dolaştırıp Fethullah Gülen'e getirdi.

"Devrimci, elinde bıçak, belinde silah olan biri değil, elinde kalem kalbinde iman. 'Muhterem Hocaefendi okullar açarak eğitime katkıda bulunuyor' diyor. Fethullah Gülen'i öve öve bitiremeyen bir bakanın önlem almasını beklemiyoruz. Bazı endişeler taşımamız doğaldır."

Dünyanın dört bir yanında açılan sevgi okulları, o ülkelerin devlet başkanları ve bakanları tarafından da takdirle anılıyor. Hal böyleyken Serter'in yaptığı bu tuhaf çıkış, milletvekillerinden tepki gördü.

Meclis'i geren bu konuşmaya Ak partili vekiller, sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. CHP Manisa Milletveili Şahin Mengü ise tepkileri içine sindiremeyip Ak Partililerin üzerine yürüdü.

AK Partili Bayram Özçelik "Meclis'i niye karıştırıyorsun" diyerek Serter'e çıkıştı. CHP'liler ise bu sözler üzerine Özçelik'e karşılık verdi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, tansiyonun bir hayli yükselmesi üzerine, oturuma kısa bir süreliğine ara verdi.

samanyoluhaber

loneliness 12-09-2007 18:20

>:( >:( >:( >:( >:( >:(

Meftun 12-09-2007 18:34

Ben bu kadını ciddiye alıp yorum bile yapmıyorum :-X...Başka biri bunları dese ne kadar faydalı olduğunu anlatırım o okulların...ama Nur Serter diyorsa kendimi yorup bu kadar yazdığıma şükretsin ;)

Canan ERDOĞAN 12-09-2007 18:41

Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Ben bu kadını ciddiye alıp yorum bile yapmıyorum :-X...Başka biri bunları dese ne kadar faydalı olduğunu anlatırım o okulların...ama Nur Serter diyorsa kendimi yorup bu kadar yazdığıma şükretsin ;)

katılıyorum....

ak_mavish 12-09-2007 19:06

bu kadın hakkında ki düşüncelerimi söylemek bile istemiyorum >:( >:( >:( ama öbür dünyada nasıl ikna olduğunu görmek istiyorum

mavera 12-09-2007 19:20

Allahtan ismi nur..ailesi ismini takarken ileride nursuz olacagini düsünememis herhalde ;)

Yavuz_ErTürk 12-09-2007 19:24

Alıntı:

imza

ümitli_bekleyis 12-09-2007 19:24

Alıntı:

Bu ona fazla bile >:( ;)

EpiVaTeS 12-09-2007 19:46

a kokmuş karı ne olacak...

fütüvvet 12-11-2007 10:03

Serter bu sözlerden rahatsız oldu; Allah, kitap, peygamber, sahabe...!

http://www.samanyoluhaber.com/images.../9/1/82915.jpg

Serter'i rahatsız eden sözler
İstanbul Üniversitesi'nde başı örtülü öğrencilere karşı yürüttüğü psikolojik baskılarla adını duyuran Nur Serter, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni karıştırdı.

Kürsü özgürlüğünü Türk Milleti'ne ve onun değerlerine hakaret etme özgürlüğü olarak değerlendirmeye kalkan Serter'e milletvekilleri büyük tepki gösterdi.

Ulusalcı mitinglerde boy göstererek milletvekili olma fırsatını yakalayan Nur Serter, meclis kürsüsünde işte bunları söyledi. İstanbul Üniversitesi'nde baş örtülü öğrencilere karşı kurduğu ikna odalarıyla tanınan bayan vekil, Milli Eğitim Bakanı'nın Allah, Peygamber, Sahabe demesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Bakan Hüseyin Çelik'in Fethullah Gülen'in eğitim faaliyetlerini takdir etmesinden de rahatsızlık olduğu anlaşılan Serter, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ortamı iyice gerdi.

Meclisteki milletvekillerinin haklı tepkilerini şımarıklık olarak yorumlayan Serter, vekilleri kışkırtabilmek için elinden geleni yaptı.

Müslüman Türk milletinin kutsallalarından rahatsız olan CHP'li vekile gereken cevabı ilk önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bizzat kendisi verdi.

Bakan Çelik konuşmasında Türkiye'de halktan kopuk iktidarlar döneminin artık bittiğini, Serter gibilerin de bunu anlaması gerektiğini söyledi.

Çelik CHP'nin her yeni seçimde daha da pekişen siyasal başarısızlığını ise halktan kopuk oluşuna bağladı.

Bakan Çelik'İn bu tespitine fazlasıyla kızan bazı CHP'li milletvekilleri protestolarını abartınca, Başkanvekili Nevzat Pakdil oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Aranın ardından söz alan Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiye'de ve dünayanın dört bir yanında Türk Milletinin gururu olarak görülen sevgi okullarının başarsına dikkat çekti.

Konuya ilişkin söz alan bir diğer Ak Partili vekil Fikri Işık da Serter'e tepki göstererek "bu okullar millletimizin medar-ı iftiharıdır" dedi.

Fikri Işık "bu okulların değerini herkes anladı, bir tek CHP anylayamadı" tespitinde bulundu.

10.Aralık.2007 20:03:04 samanyoluhaber

All times are GMT +3. The time now is 19:32.