Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   KPSS ile Atamalara SON !!! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=160584)

OTTOMAN 02-27-2012 15:43

KPSS ile Atamalara SON !!!

http://im.haberturk.com/2012/02/27/7...jpg?1330335179
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin KPSS ile değil alan sınavıyla atanacağı yeni sistemi anlattı
Öğretmen açığının 126 bin 137 olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, KPSS ile atamaya son verecek yeni sınav sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer
, uzun zamandır tartışılan KPSS ile öğretmen alımına son vereceklerini açıkladı. "KPSS ile öğretmen adayları, sadece genel kültür, genel yetenek ve öğretmenlik meslek bilgisine yönelik testlere tabi tutuluyor. Öğretmenlerin alan bilgileri ölçülmüyor" diyen Dinçer, bakanlığın yeni bir sınav sistemi üzerinde çalıştığını söyledi.

YENİ SINAV SİSTEMİ
Dinçer, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın sorularını yanıtlarken her yıl öğretmen atamalarını Maliye Bakanlığı'nın belirlediği sayıya göre yaptıklarını belirtti. Açığın ücretli öğretmenlerle giderilmeye çalışıldığını anlatan Dinçer, 10 yılda 316 bin 687 öğretmen atandığını, buna karşın 157 bin 153 öğretmenin emeklilik, istifa ve diğer nedenlere ayrıldığını söyledi. Dinçer, 2011 yılı ekim ayı itibarıyla öğretmen açığının da 126 bin 137 olduğunu açıkladı.
Dinçer, KPSS'nin öğretmen adaylarının alan bilgisini ölçmede yetersizliğine değinerek, "öğretmenlik mesleğine nitelikli adayların kazandırılabilmesi için öğretmen adaylarının alan bilgisi yönünden de ölçülmelerinin gerekli" olduğunu söyledi. Öğretmenlerin alan bilgisini ölçecek yeni düzenleme üzerinde çalışıldığını vurgulayan Dinçer, "Konuyla ilgili olarak gerekli düzenleme yapılıncaya kadar mevcut uygulama sürdürüleceğinden şu anda KPSS puanına göre atama bekleyen adaylar etkilenmeyecek" dedi.

Dinçer, 2003'te KPSS'ye 127 bin 973 adayın girmesine karşın 2011'de sayının 229 bin 767'ye çıktığını, 9 yılda KPSS'ye giren öğretmen adayı sayısının da 1 milyon 835 bin 290'a ulaştığını ifade etti. KPSS sınavına giren her öğretmen adayından 55 TL sınav ücreti alınıyor.

//Kaynak

_Ednâ_ 02-27-2012 15:53

çok merak ediyorum bu uygulamayı, tüm alanlar için nasıl uygulayabilirler acaba...
oturtulması kolay olmıyacak bir yenilik bence...
fakat öğretmenliği düşünenlerin sevinmesi gereken bir durum bence..

Garibüzzaman 02-27-2012 21:35

Atadılar, canım kardeşimi, prensesimi, küçük faremi ülkenin bir köşesine, bak yalnız kaldım, kitap okumanın bile tadı kalmadı. :(

Bİr de kalkmış yeni sistemden bahsediyor, 6 ay doğru düzgün uyumamıştı bile:V

manifesto 02-28-2012 00:37

KPSS kursları ne olacak
Hocalara matematik anlatıyorduk
Pek de anlamıyorlar ama neyse

Ben MEB'e geçmek istersem ne olacak,nasıl seçecek?

mErvE.G. 02-28-2012 01:26

nasıl yapacaklar bilmiyorum ama kpss bu şekilde olmamalı zaten..
tam üniv.sınavı aşmış test mantığını atmışız derken tekrar abcd,dersaneler vb.. hiç hoş değil ama
en azndan alana yönelik olsursa klasikleşmemiş olur..
iyi bir karar olur düzenle uygulanabilirrse..

Ammar 02-28-2012 03:38

aday olarak pek sevindiğimi söyliyemem. çok sıkıntılı olacağını biliyorum.

Akbursa 02-29-2012 10:22

Gelmiş geçmiş en kötü Mili Eğitim bakanlarında bu Ömer Dinçer. Yav gelen gideni aratıyor.
Başbakanımızın ustalık dönemindeki adamları bunlarsa vay halimize.

Cihan_ŞümuL 02-29-2012 13:37

hım evet ...2002 de de kaldıracagız deişlerdi..:)

manifesto 03-01-2012 01:12

Bir de İktidar Cemaate çalışıyor derler :)
KPSS dershaneler için iyi bir çalışma alanıydı
Uzun vadede artık rağbet azalacak gibi
Çünkü bir tarih öğretmeni dahi bu sınav şekli ile 20 tane matematik yapabilmeli ki rakiplerini geçebilsin
Şimdi sadece alandan soracaklarsa
Tarih öğretmeninin matematik yapmasına gerek kalmayacak
Haliyle KPSS kurslarına ilgi de azalacak belki bitecek

All times are GMT +3. The time now is 09:12.