![]() |
Tansu Çiller yıllar sonra konuştu
http://imgz.vol.io/rotahaber/newpics...05175586_2.jpg Eski Başbakan Tansu Çiller mağdur sıfatıyla ifade verdi. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, "28 Şubat" soruşturmasıyla ilgili verdiği ifade sonrasında açıklama yaptı. Tansu Çiller 'Görünen o ki 28 Şubat döneminde Batı çalışma Grubu tarafından Doğru Yol Partisini çökertmek için çalışmış. O dönemin hükümeti hedef olarak seçilmiş' dedi. Bu gün, fazla konuşmadım, daha çok 28 şubat darbesi hakkında toplanan delilleri gördüm diyen Çiller, görüşlerimi Meclis Derbeleri Araştırma Komisyonu ile de paylaşmayı uygun görüyorum dedi. ŞİKAYETÇİ OLACAK MI? Gazetecilerin 'her hangi bir isimden şikayetçi oldunuz mu?' sorusuna Çiller, 'Hayır hiç kimseden şikayetçi olmadım' şeklinde cevap verdiç SAAT 14 SULARINDA ADLİYEYE GELMİŞTİ Refah-Yol hükümetinin başbakan yardımcısı olarak görev yapan Çiller, adliyede mağdur sıfatıyla ifade verdi. Ekinci: 28 Şubat'ın asıl mağduru Çiller'dir Eski Orman Bakanı Hasan Ekinci, 28 Şubat darbesinin asıl mağdurunun Tansu Çiller ve DYP olduğunu söyledi. 50, 51 ve 52. Hükümet dönemlerinin Orman Bakanı Hasan Ekinci, 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade vermek için Ankara Adliyesi'ne gelen eski başbakanlardan Tansu Çiller'i yalnız bırakmadı. Çiller'in 28 Şubat soruşturması kapsamında hem 'tanık' hem 'mağdur' sıfatıyla ifade vereceğini söyleyen Ekinci, 28 Şubat'ın asıl mağdurunun DYP ve Tansu Çiller olduğunu söyledi. Rotahaber |
|
|
bunlarda yürek yokki nasil sikayetçi olacaklar :)
|
Çiller'in avukatı yalanladı http://img.bugun.com.tr/ciller-in-av...adi_207389.jpg Tansu Çiller'in avukatı, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'yla ilgili sözlerini yalanladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifade veren Tansu Çiller'in avukatı Seçil Genca Oral, ''Bazı medya yayınlarında, müvekkilimin söylemediği sözlerin, gerçeğe aykırı olarak söylenmiş gibi yazılması doğru değildir'' ifadesini kullandı. Oral, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat Soruşturması'nı yürüten Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcısının birkaç gün önce Çiller'i davet ederek, savcılıkta bulunan ''partisinin ve kendisinin mağdur edildiğine'' dair evrak ve dosyaları yerinde görmesini istediğini belirtti. Bunun üzerine Çiller'in davete uyarak, söz konusu belgeleri gördüğünü ve cumhuriyet savcısının açıklamalarını dinlediğini ifade eden Oral, müvekkilinin görüşme sonrasında yargı sürecinin devam ettiğini de dikkate alarak kısa bir açıklama yaptığını hatırlattı. Oral, şunları kaydetti: ''Bugün bazı medya yayınlarında, müvekkilim tarafından yapılan açıklamaya ilişkin spekülatif, gerçeği yansıtmayan, müvekkilime ait olmayan beyanlara, ifadelere yer verildiği görülmüştür. Örneğin, müvekkilim tarafından 'Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'dan, Uludağ'da 28 Şubat kararlarını geri çekmelerini istedim' şeklinde hiçbir ifadede bulunmamıştır. Müvekkilimin söylemediği sözlerin gerçeğe aykırı olarak söylenmiş gibi yazılması doğru değildir. Çiller'in kendisi tarafından yapılan açıklamada yer almayan, kendisi tarafından ifade edilmeyen hususların kendisine atfedilemeyeceği, sayın kamuoyunun bilgisine sunulur.'' (AA) |
All times are GMT +3. The time now is 03:07. |