Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   18 yaşında milletvekili mi olur? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=165228)

manifesto 10-10-2012 21:39

18 yaşında milletvekili mi olur?

Erdoğan ilginç işlerden birisine daha imza atmak üzere.
Daha liseden mezun olmamış marketlerden sigara alması dahi yasak olan çocukları milletvekili yapacak yasayı teklif etti
Merak ettim ülkenin böyle bir adıma ne kadar ihtiyacı vardı?
Daha ergenlik sivilceleri yeni çıkmış,bıyıkları yeni terlemiş,bilgisayar oyunu msn ve facebook ile vaktini geçiren 18 yaşında ki bir genci vekil seçmenin mantığı nedir ben anlamadım.
Belki siz anlamışsınızdır diye soruyorum

Yıldırım 10-10-2012 21:57

Alıntı:

Türkiye'de seçilme yaşı 2006 yılında 30'dan 25'e düşürüldü!
Türkiye'yi, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya takip ediyor. Bu 3 ülkede seçilme yaşı 25!
Fransa'da seçilme yaşı 23...
Bu ülkeyi, Belçika, Lüksemburg, İrlanda ve İngiltere takip ediyor ve seçilme yaşı 21!
Avusturya'da ise seçilme yaşı 20!
Almanya, Hollanda, Danimarka, İspanya, Portekiz, Finlandiya, İsveç, Estonya, Litvanya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Slovakya, Solovenya, Macarsitan, Malta, Bulgaristan, Hırvatistan, ve Romanya'da seçilme yaşı 18!
29 ülkenin tamamında seçme (oy kullanma) yaşı ise 18!
19 Avrupa ülkesinin tamamında seçme ve seçilme hakkının kazanıldığı yaş 18!
Bir insan seçme hakkına sahipse seçilme hakkına da sahip olmalıdır.Seçilme yaşı 18 olur sonra milletvekilliği için yükseköğretim zorunluluğu getirilir:w:
18 uygulamasının pratiğe yansıması kadar komik birşey olamaz ama teoride atılmış güzel bir adım.Hem yeni gelen 500 bin seçmeni etkilemek(ben etkilediğini zannetmiyorum) hemde gençleri aktif siyasete çekmeye yönelik bir çalışmadır.

Necip Fazıl 10-10-2012 23:57

Bende karşıyım bu seçilme yaşının 18'e indirilmesine...

Gerek olsa anlarım da gerek yok ki be kardeşim...

Terennüm 10-11-2012 10:54

Siz hala farketmediniz mi? 18 yaş gündem değiştirme hamlesidir..

Atlantis 10-12-2012 02:38

bencede gündem degistirmek için ortaya attigimiz bir yemdi ama etkili oldu , olmazsa baskanlik sistemini konusalim derdik :)

ama konuya dönecek olursak bence indirilmemeli avrupada bazi ulkelerde olabilir ama bizim sartlarimiz kültürümüz yetistirilme tarzimiz farkli bence abesle istigalden baska bir sey degil :)

EpiVaTeS 10-12-2012 02:45

meclis'e counter strike-pes salonları felan açmak lazım...
meclis meclis değil bildiğin atari salonuna döner...
ergenlerin ne işi var yahu mecliste...
hele bi büyüsünler...

Necip Fazıl 10-12-2012 02:48

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1023130)
meclis'e counter strike-pes salonları felan açmak lazım...
meclis meclis değil bildiğin atari salonuna döner...
ergenlerin ne işi var yahu mecliste...
hele bi büyüsünler...

:hihi2: :hihi2: :hihi2:

Terennüm 10-12-2012 11:38

18 yaş kanunu çıksa bile meclise 18 yaşında girecek vekil sayısı sizce kaç olur?

Şahsi fikrim 1tane olur o da numune olarak...

manifesto 10-12-2012 22:12

Olmayacak bir iş için fuzuli gündem.
18 yaşında ki veled zaten vekil seçilemez
O halde gerek yok,pratiği olmayan bir yasayı sırf kağıt üzerinde olsun diye de yok yere yasalaştırmak gereksiz.
Hele gündem de acil olarak beklenen onca yasa varken
Bütün hayırları iyi güzel olanları kendinden bilmek gibi bir felaket senaryosu da çizmek istemiyorum

mustafa muratb 10-24-2012 16:41

niye olmasın genclerin sucune ?onlarınsiyaset yapamıyacagınımı düsünüyosunuz bence en atık teknolojiyle bütünleşmiş fikirler bizden cıkacagına inanıyorum ben daha 16 yasındayım ama siyaseti 9 yasından beri takip ediyorum ve benimde belirli fikirlerim ve bazı verilen sacma fikirlere fikirle karsılık verecek izlenimlerim var bence secerken aynızaman da secilme hakkımında olması gerek

All times are GMT +3. The time now is 05:11.