![]() |
Burası Vatikan değil Türkiye!
http://www.habervaktim.com/resim/resim275635_1.jpg?t= Göztepe Parkı'na cami projesi protesto edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla Göztepe Parkı'nda cami yapılmak istenmesine karşı olan yaklaşık 200 kişi, parkın Bağdat Caddesi tarafında toplanarak eylem yaptı. Ellerinde balon, pankart ve dövizlerle slogan atan eylemciler kısa bir süreliğine Bağdat Caddesi'ni trafiğe kapadı. Göztepe Parkı'nın betonlaşmaması ve cami yapılmaması için destek isteyen eylemcilere sürücülerin bir çoğu korna çalarak destek verirken, bazı sürücülerle tartışma yaşandı. DOLMUŞ ŞOFÖRÜ İSYAN ETTİ Caddenin trafiğe kapatılmasına sinirlenen bir dolmuş şoförü eylemcilere tepki gösterdi. Cami projesini desteklediğini söyleyen dolmuş şoförü "Ben buraya cami yapılmasını istiyorum. Siz yolu kapatırsanız biz de cami isteriz. Buraya cami yapılacak" diye konuştu. Kısa bir süre sonra yol kapama eyleminden vazgeçen protestocular caddenin her iki yanına dizilerek ellerindeki döviz ve balonları sallayarak slogan attı. Bu sırada, bir beton mikserini durdurmaya çalışan bir kadın ezilme tehlikesi geçirdi. http://habervaktim.com/gommefoto/76974352945.jpg Grup adına basın açıklaması yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Kadıköy Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Saltuk Yüceer, Göztepe Parkı'na cami yapılmasını istemediklerini belirterek, "Bizler Göztepeliler olarak geleceğimiz adına son derece yaşamsal öneme sahip parkımızın bütünlüğünü korumak için yedi yıl sonra yeniden bir aradayız. Tüm yetkililere sesleniyoruz. Göztepe parkı hiçbir gerekçe ile hiçbir biçimde yapılaşmaya açılamaz" dedi. http://habervaktim.com/gommefoto/55037339900.jpg Habervaktim |
Bazı dinsiz ve densizler camii yapmak yerine yeşil alan, spor sahası yapılsın diye bahane ederek camii yapımına karşı çıkıyorlar.--------------------------------.
|
Alakasız şeyler söylemişler her zamanki gibi saçmalıklar dolusu.
Bunları sadece cami için değil daha nice başka şeyler yapılırken katledilen güzelim ağaçlar,ormanlar içinde söyleyebilseler keşke. |
Bu konudan bağımsız, genel bir açıklamada bulunayım.Nüfusu elliyi geçmeyen ve üç beş ihtiyardan müteşekkil bir köye ikinci bir cami yapıldı. Köy aşağı doğru kayıyor ve yaşlılar camiye ulaşmaları zor oluyor diye. Organizasyonsuz kentleşme birilerine ikinci bir cami yapımını gerekli görüyordu. Bana göre gereksiz bir yatırımdı.Cami yapmak yerine cami doldurmanın hikmetini çözebilsek keşke. Artık her cuma, imamın benden bir cami için yardım istemesinden sıkıldım. Sırf bu yüzden cuma namazını bile idrak etmeyi istemiyorum bazen.
|
Alıntı:
Bu ne laa 'Damlaya damlaya dağdan kestim kereste' olmuş... ;ı: |
bu insanların bu meseleyi eleştirme amaçlarının yeşil alanın katledilmesinden dolayı olduğunu sanmıyorum kesinlikle üstü kapalı bir din düşmanlığı
amma velakin artık yeşil alan diye bir şey kalmadığını da kabul etmek lazım.Beton yığınlarından gına geldi.hele şu istanbulun her yerindeki saçma sapan alışveriş merkezlerinden özellikle ankara da kızılay meydanına dikilen kızılay alışveriş merkezinden nefret ediyorum-Küçük esnafı öldürdüğü içinde ayrı bir nefret konusu o saçma sapan şeyler-1 ağaç kesiliyorsa yerine 2 ağaç diken bir milletin evlatlarıyız ama biz ağaç kestikçe yerine bina diker olduk artık. |
Konudan bağımsız olduğunu söyledim, gereksiz gördüysen alıntılayıp cevap verme gereği duymazsın. Fakat psikolojik yapın birilerini hafife alma içgüdüsüyle hareket ediyorsa bir şey diyemem.
|
Alıntı:
Şakamısın sen arkadaşım... :) |
|
Bu azgın azınlığı ne yapacağız?!Böyle istediklei gibi yürüyeceklermi her akılları estikçe?!!!
|
All times are GMT +3. The time now is 20:56. |