Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Biliyor muydunuz? (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=376)
-   -   Çanakkale Zaferinin Başkomutanı KİM? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=168897)

zülcenaheyn 03-19-2013 04:02

Çanakkale Zaferinin Başkomutanı KİM?

http://www.risalehaber.com/d/news/82485.jpg

ÇANAKKALE ZAFERİNİN BAŞKOMUTANI ENVER PAŞADIR!

http://2.bp.blogspot.com/_6yLNRSVAA9.../s1600/lvs.jpg

CEPHE İÇİNDEKİ EN YETKİLİ KOMUTAN DA OTTO LIMAN VON SANDERS'TİR!

DİĞER KOMUTANLAR İSE ESAT, VEHİP, CEVAT PAŞALAR VE YARBAY MUSTAFA KEMAL'DİR.

NEDEN SADECE MUSTAFA KEMAL ÖN PLANDA? NEDEN BAŞKOMUTAN O İMİŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR?

Ertuğrul ÖZGÜL 03-19-2013 10:46

OTTO LIMAN VON SANDERS görevden alınıp yerine Vehip paşa genel komutan olarak atanıyor ve o atandıktan bir hafta içinde zfer geliyor...

Garibüzzaman 03-19-2013 11:15

Bugün İmralı ile aynı masada oturuyorsanız, Çanakkale'den birileri geçmiş ve içimize sızmış demektir. Ve hala bu süreçten umutlu iseniz, Çanakkale'den birileri hala geçiyor demektir. Neyin zaferi ?

zülcenaheyn 03-19-2013 15:48

Alıntı:

Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035466)
OTTO LIMAN VON SANDERS görevden alınıp yerine Vehip paşa genel komutan olarak atanıyor ve o atandıktan bir hafta içinde zfer geliyor...

Sonuçta her yerde Mustafa Kemal'in fotoğrafları geziyor Çanakkale deyince. Her şey tek bir kişiye mal ediliyor. Başkomutanmış gibi gösteriliyor. Bunlar hep ideolojik yaklaşımlardır.

zülcenaheyn 03-19-2013 15:56

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035467)
Bugün İmralı ile aynı masada oturuyorsanız, Çanakkale'den birileri geçmiş ve içimize sızmış demektir. Ve hala bu süreçten umutlu iseniz, Çanakkale'den birileri hala geçiyor demektir. Neyin zaferi ?

Ülkede terör bitip barış sağlanınca bu ülke uçacak ve buna köstek olup, bununla dalga geçenler de kendilerinden utanacak. Ama barış sağlanmaz ise, biz en azından barışı umduk, istedik diyeceğiz ve siz de göbek atacaksınız barış olmadı diye. Allah sizin gibileri bildiği gibi yapsın ve barış isteyenleri sizin emellerinize düşürmesin inşallah!

Nasıl bir mideniz var sizin? Niye savaşıyoruz?

Ben hakları verilmeyip, ezilen Kürtlerle ordumun savaşmasını istemiyorum, şehit verilmesini istemiyorum! Ayrıca karşı taraftan da kimsenin ölmesini istemiyorum. Aksine haklarının verilmesini ve yakalarının rahat bırakılmasını istiyorum!

Sizin gibi kancı, savaşsever, midesizlere kalmıyor bu ülke merak etmeyin!

Bu ülkenin iktidarları zamanında ırkçılar oldu ama milleti ırkçı yapamadı!

Birkaç asimile olanlar rahatsız oluyor en çok farklı renklere o kadar! Onlar da alışacak zaten!

Allah'tan savaş çığırtkanlığı yapanlara kalmıyor artık bu memleket!

Shaguj 03-19-2013 17:47

Bugün Akp yi sadece Recep Tayyip Erdoğan'dan ibaret gören dalkavukların olduğu gibi dünde bu ülkeyi kurtaranın Çanakkale Savaşı gibi Kurtuluş Savaşı gibi savaşları ve mücadeleleri sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiğini sanan dalkavuklar vardı bunda anlamayacak birşey yok.Anlaşılmayacak olan 252 bin can vererek düşmanı geçirmediğimiz Çanakkalenin artık çok rahat geçiliyor olması ve bunu TKP veya CHP iktidarında değilde Akp iktidarında yapılıyor olması işte ben bunu anlamıyorum.

zülcenaheyn 03-19-2013 19:37

Resmi ideoloji Atatürk'ü tek adam olarak gösterip, her şeyi onun yaptığını, başkomutanın o olduğunu söylüyor ve Enver Paşa'nın Çanakkale Zaferinin başkomutanı olması gerçeğinin üzerini örtüyor. Bu bir gerçektir. Bu kasten yapılmaktadır. Buna suskun kalınamaz.

Garibüzzaman 03-19-2013 20:48

Alıntı:

zülcenaheyn Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035473)
Ülkede terör bitip barış sağlanınca bu ülke uçacak ve buna köstek olup, bununla dalga geçenler de kendilerinden utanacak. Ama barış sağlanmaz ise, biz en azından barışı umduk, istedik diyeceğiz ve siz de göbek atacaksınız barış olmadı diye. Allah sizin gibileri bildiği gibi yapsın ve barış isteyenleri sizin emellerinize düşürmesin inşallah!

Nasıl bir mideniz var sizin? Niye savaşıyoruz?

Ben hakları verilmeyip, ezilen Kürtlerle ordumun savaşmasını istemiyorum, şehit verilmesini istemiyorum! Ayrıca karşı taraftan da kimsenin ölmesini istemiyorum. Aksine haklarının verilmesini ve yakalarının rahat bırakılmasını istiyorum!

Sizin gibi kancı, savaşsever, midesizlere kalmıyor bu ülke merak etmeyin!

Bu ülkenin iktidarları zamanında ırkçılar oldu ama milleti ırkçı yapamadı!

Birkaç asimile olanlar rahatsız oluyor en çok farklı renklere o kadar! Onlar da alışacak zaten!

Allah'tan savaş çığırtkanlığı yapanlara kalmıyor artık bu memleket!

Kardeşim...!!! Umarım haklı çıkarsanız ve biz demiştik diye, düzeysiz egolora bürünür, hitabet ve edebiyatın en üst mertebeleri ile yine halka seslenirsiniz. Süreçte başarısız olursanız, sevinip göbek atacak güruhlara mensup insanlardan değiliz. Ama bunu bir fırsata dönüştürmek ve bu zamana kadar uyguladığınız politikaya baltalar saplamak siyasi bir hareketten öte gitmez. Biz bu süreci bu noktada kesiceğine dair hakikatimiz iki kere ik dört eder katiyetinde idi. Üzüldüğümüz on yıl boyunca küçük küçük tavizler ile halkı bu noktadaki düşünce politikasını asimele etmeye çalışmanız ve bu süreçte verilen binlerce şehit.

Fıtratıma yüklediğin mesnetsiz sıfatlar için Teşekkür ederim. Saygılarımla,

zülcenaheyn 03-20-2013 00:52

Hem köstek olup hem de umarım haklı çıkarsınız demek ikiyüzlülüktür! Bunu da sıfatlarının arasına ekle!

Garibüzzaman 03-20-2013 01:50

Fikir ve ideoloji olarak farklı düşünüyorum.Sürecin başarılı olacağını ummuyorum. Olunsa bile yine benim tenkit yönüm belli, on yıl verilen kayıplar...İki yüzlülük dersen... Bir takım çıkarlar için mezhep değiştirmek sizi gibi AK mücahitlere HAS'tır.. Zamanında Apo ile görüşen şerefsizdir diyenlerin bugün randevu kuyruklarında olduklarını biliyoruz.

All times are GMT +3. The time now is 21:39.