Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   'Cola'nın tadı kaçtı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=16985)

Feride 12-27-2007 15:57

'Cola'nın tadı kaçtı

İslam dünyasında dini konularda otorite kabul edilen Ezher Üniversitesi, formülleri açıklanmadığı için içerikleri “şüpheli” olan Coca Cola ve Pepsi'nin tüketilmemesi için çağrı yaptı. Mısır El Ezher Üniversitesi'ne bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi'nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin olabileceğini belirten Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi'yi içmemeye davet etti.
Coca Cola geçtiğimiz günlerde Hindistan'da, içinde çeşitli tarım ilaçları bulunduğu gerekçesiyle ülke çapında resmen yasaklanmıştı. Letonya'da da Sağlık Bakanlığı suni koku, renklendirici, tatlandırıcı ve kafein içeren içeceklerin alerjik reaksiyonlara yol açtığını, genç organizmaların bu kimyasal maddelerden zarar göreceğinini belirterek Coca Cola ve Pepsi gibi gazlı içeceklerin tüketimini yasaklama kararı almıştı.
yenişafak

Feyza 12-27-2007 16:02

'Cola'nın tadı kaçtı

Hiç ağzıma sürmedim çok şükür, Asitli içecekleri sevmem zaten :D
Paylaştığın için Allah razı olsun feride
Ailemi ve arkadaşlarımı bu konuda uyarıcam İnşl.

Feride 12-27-2007 16:04

'Cola'nın tadı kaçtı

Alıntı:

feyza Nickli Üyeden Alıntı
Hiç ağzıma sürmedim çok şükür, Asitli içecekleri sevmem zaten :D
Paylaştığın için Allah razı olsun feride
Ailemi ve arkadaşlarımı bu konuda uyarıcam İnşl.

amin senden de inşallah. ben burada sadece cola olarak verildiği için haberi verdim ama asitli içecekleri tamamen içmemek gerektiği kanaatindeyim.

Necip Fazil 12-27-2007 16:05

'Cola'nın tadı kaçtı

Ayni üniversite Fransa için " Başörtüsünü Yasaklayabilir " fetvasını vermişti ... Kola'nın yararı zararı tartışılır ama bunların verdiği fetvalarda kendilerini bağlar.

VesseLam

Yavuz_ErTürk 12-27-2007 16:09

'Cola'nın tadı kaçtı

'''Mısır El Ezher Üniversitesi'ne bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi'nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin olabileceğini belirten Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi'yi içmemeye davet etti.''

yapılan incelemelerin ardında hala domuz etinden bazı maddelerin olabileceği şeklinde ki bir açıklama ne kadar ikna edici olur ki .Ya var dersin ya da yok.

Feyza 12-27-2007 16:10

'Cola'nın tadı kaçtı

Alıntı:

yavuz_niksar Nickli Üyeden Alıntı
'''Mısır El Ezher Üniversitesi'ne bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi'nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin olabileceğini belirten Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi'yi içmemeye davet etti.''

yapılan incelemelerin ardında hala domuz etinden bazı maddelerin olabileceği şeklinde ki bir açıklama ne kadar ikna edici olur ki .Ya var dersin ya da yok.

Asitli içecekler zaten zararlı
içmeyin olsun bitsin ben içiyomuyum :D :D

Yavuz_ErTürk 12-27-2007 16:11

'Cola'nın tadı kaçtı

Alıntı:

feyza Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

yavuz_niksar Nickli Üyeden Alıntı

Asitli içecekler zaten zararlı
içmeyin olsun bitsin ben içiyomuyum :D :D

bende içmem problem değil. Niksar Ayvaz Suyu içerim :)

Necip Fazil 12-27-2007 16:14

'Cola'nın tadı kaçtı

Yine yaptın Dokat'ının reklamını 8) :)

VesseLam

Yavuz_ErTürk 12-27-2007 16:15

'Cola'nın tadı kaçtı

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı

VesseLam

:) Yoo aslında amacım reklam değildi sadece bir alternatifti :-[ :-[

Feyza 12-27-2007 16:16

'Cola'nın tadı kaçtı

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı

VesseLam

:) :D
Bende Erzincanın yapayım
Doğal soda Ekşi su için Asitli içecek içmeyin :D :D :D

All times are GMT +3. The time now is 18:54.