![]() |
Bediüzzaman'ın talebesinden Gülen cemaatine şok!
http://www.timeturk.com/resim/tr/201...aatine-sok.jpg Bediüzzaman'ın talebesinden Gülen cemaatine şok! Dershanelerin dönüştürülmesiyle ilgili tartışmalar sürerken Bediüzzaman'ın talebesi Mehmet Fırıncı 24 TV'de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı Hoca 24 TV'de Elif Çakır'ın Söz Bitmeden programına konuk oldu. Bediüzzaman'ı, onun hayatından bazı kesitleri ve dershanelerini anlatan Fırıncı Hoca, gündemin en hararetli konularından olan dershaneler konusunu da yorumladı. Kültür Dershaneleri'ni kendisinin açtığını, FEM Dershaneleri'nin Kültür'den iki yıl sonra açıldığının altını çizen Fırıncı Hoca, Milli Eğitim'in dershaneleri dönüştürme projesini desteklediğini söyledi. İşte Mehmet Fırıncı Hoca'nın o sözleri: İki taraf da mütedeyyin. Bir taraf devletin her türlü şeyini düşünenen, ıslahatçı. Burada da bir hayır var. Külli bir çözüm lazım. Bu şekilde devam etmemesi, eğitimin gayesine uygun olması lazım. Mesela Almanya'da böyle birşey yok. Dünyada bu yapılıp dururken Milli Eğitim bunu yapmazsa mesuldür zaten. Yapacağım diye gelmiş, elinde imkan var, yapmıyor. Olur mu? "KÜLTÜR DERSHANELERİNİ BEN AÇTIM AMA..." Kusura bakmasınlar, dershaneci kardeşler hakkını helal etsinler ama millete lazım olan birşeyin yapılması, hakikaten eğitimin ıslah edilmesi bakımından. İşin garibi Kültür Dershanelerini ben açtım. FEM Dershaneleri bizden iki sonra açıldı. timetürk |
KIRKINCI'DAN ERDOĞAN'A DERSHANE ÇAĞRISI
http://www.aktifhaber.com/dershanele...er-644466h.jpg Güncel - 18 Kasım 2013 08:33 Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Mehmet Kırkıncı, Başbakan Erdoğan ve hükümete uyarıda bulundu. Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, yıllarca ülkeye hizmet eden dershanelerin kapatılmasıyla birlikte eğitim camiasının zarar göreceğini söyledi. Yazılı açıklamada bulunan Kırkıncı Hocaefendi, şu ifadeleri kullandı: "Üniversite hazırlık dershaneleri yıllardan beri memleketimize maddi ve manevi olarak büyük hizmetler icra etmiştir. Bu müesseselere hizmeti geçenleri tebrik etmek vicdani bir borçtur. Milli Eğitimde günün şartlarına göre lüzumlu yeniliklerin yapılması da elbette icab etmektedir. Ancak kainattaki tedriç kanununa muvafık olarak yeniliklerin kademeli olarak icra edilmesinin daha muvafık olacağı kanaatindeyim. Aksi takdirde yıllarca ülkemize fedakârane hizmet veren bu müesseselerimiz ve eğitim camiamız önemli zararlar görecektir. 11 yıldır vatanımızın maddi ve manevi imarına vesile olan ve milletin dua ve teveccühlerine mazhar bulunan sayın başbakanımız ve hükümetimizden, bu müesseselerin muhafaza edilmesini beklemekteyiz." Zaman |
Ayrıca Kültür Dershanleri kapatılmaya karşı, hocaları ile anlaşamıyorlar sanırım.
Alıntı:
|
|
hala bazıları sıvıyor ya...;D
ertuğrul Mehmet hoca dün kapatılmasında hayır vardır demedi mi... dedi boş boş niye bazıları savunmaya çalışıyor... |
demez olur mu... hemde 90 yıldır yapılamayanı yaptılar dedi ;;)
Ahmet akgündüz ise III. selimden beri en muteber durumdayız diyor ve örnek veriyor ama işte... |
Bediüzzaman'ın diğer talebesi Mehmet Kırkıncı ağabey cevabını vermiş
Kim işine nasıl geliyorsa öyle devam ediyor Ancak bu süreç içinde Kanal24 'ün ve ATV nin ve AKİT'in yayınlarını da ibretle izlemiş olduk Sanki Dershaneler kapanınca Türk Eğitim Sistemi güllük gülistanlık olacakmış Bir tek Dershaneler yüzünden milli eğitimimiz batmış |
24 akit ve atv yayınlarını ibretle izleyenler...
stv bugün zaman ve bugün gazetesinin sözcü potansiyelini göremediler tabi... la tamam defolun gidin parti kurun cemaatinizle mutlu mesut yaşayın yahu... |
Alıntı:
İnsan müsvettesi.. |
bana terbiye dersi vermeye kalk hele ya...;D
edebini takın cücük... |
All times are GMT +3. The time now is 17:01. |