![]() |
Bakanlardan, 'Istırap içindeyim' diyen Demirel'e: Allah şifa versin
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 411 milletvekilinin oyu ile kabul edilen başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğini, "Istırap içindeyim." şeklinde değerlendirmesine hükümetten tepki geldi. Dün, AK Parti Meclis grup toplantısı öncesi bakanlara Demirel'in sözleri hatırlatıldı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Demirel'e tek cümle ile cevap verdi: "Allah şifa versin, kendilerine sağlıklar diliyorum." Şahin, Demirel'in görüşlerine katılıp katılmadığına ilişkin soru üzerine, "Sayın Demirel, eski bir cumhurbaşkanımız, siyasetçimizdir. Yangına körükle gitmeyecek kadar akıllıdır." dedi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise, "Zamanında bu meseleyi çözseydi, kimse bu ıstırabı yaşamazdı. Ciltler dolusu sözü var millete." ifadelerini kullandı. 'Ek 17. maddede geri adım yok; ancak değişebilir' Bu arada Bakan Şahin, Yükseköğretim Kanunu'nun ek 17. maddesiyle ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Şahin, AK Parti ile MHP'nin, söz konusu kanunda yapılacak değişikliklerden geri adım atmadığını ifade ederek, "Başka bir değişiklik çalışması yapılmadığı sürece her iki grubun da arkasında durması gereken bir tekliftir. 'Vazgeçtiler' değerlendirmeleri isabetli değildir." diye konuştu. Bakan Şahin'e MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, 'Yükseköğretim Kanunu'nun ek 17. maddesinde değişiklik olmaması halinde, çarşafla da üniversiteye girilebileceği' yönündeki endişesi hatırlatıldı. Bunun üzerine Şahin, söz konusu kanun teklifinin, TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nun gündeminde olduğunu kaydetti. Komisyon başkanının bunu kısa sürede gündeme alacağını düşündüğünü ifade etti. Bir gazetecinin, "17. maddede değişikliğe gerek olmadığı, Anayasa'da yapılan değişikliğin üniversitelerde sorunu çözmeye yeterli olacağı şeklinde görüş var. Buna katılıyor musunuz?" sorusuna Adalet Bakanı şu karşılığı verdi: "O görüşte olanlara da saygı duyuyorum. Ama şu anda Anayasa değişikliğini gerçekleştiren iki partinin uzlaşarak Meclis'e gönderdikleri bir teklif var. O tekliften hiçbir parti geri adım atmış değildir; ama 'onu daha mükemmel hale getirelim' diye diğer partilere de çağrıları vardır." Ankara, Zaman |
All times are GMT +3. The time now is 22:06. |