![]() |
Erdoğan'dan kadınlara çağrı
Erdoğan'dan kadınlara çağrı 07 Mart 2008 Cuma 17:42 http://www.internethaber.com/images/news/57743.jpg Başbakan Erdoğan, genç nüfusun çoğalması gerekteğini belirterek, kadınlara çocuk doğurun çağrısı yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir çok 8 Mart kutlaması gördüğünü, bu etkinlikler kapsamında bir çok nutuğun verilip, sloganın atıldığını vurguladı. GENÇ NÜFUSUN ÖNEMİ Türkiye'deki genç nüfusun önemine de dikkati çeken Başbakan Erdoğan, Batı devletlerinin genç nüfus transfer etmeye başladığını, Türkiye'nin genç nüfusunu korumaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Batı şu anda ağlıyor, sakın bu tuzaklara düşmeyin. Böyle giderse 2030 yılında Türkiye'nin nüfusunun çoğu da 60 yaşın üzerinde olacak. Sevgili hanım kardeşlerim, bir Başbakan olarak konuşmuyorum, bir dertli kardeşiniz olarak konuşuyorum. Bu tuzağa asla gelmeyiniz. Biz genç nüfusumuzu aynen korumalıyız. Bir ekonomide aslolan insandır. Sermaye, emek, insanın türevidir. İnsan varsa sermaye var, insan varsa emek var. İnsan varsa başarı var, insan yoksa bunların hiçbiri yok. Bunlar ne yapmak istiyor? Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyorlar, yaptıkları şey bu. Eğer nüfusunuzun azalmasını istemiyorsanız, bir ailenin 3 tane çocuğu olmalı. Takdir sizindir, o ayrı bir mesele. Bunu yaşadım inanarak söylüyorum. Çocuk berekettir. Onu da bilmemiz lazım. Benim 4 tane çocuğum var. Memnunum, keşke daha fazla olsaydı. Hepsi de bereketiyle geldi. Şu anda nüfusumuz genç. Ama böyle giderse 2030'da yaşlanıyor, bu bizim için tehlikelidir. Bu tehlikeyi yaşamak istemiyoruz. Bunu iyi dengelemek zorundayız." 18 YAŞINA KADAR SOSYAL GÜVENCE ALTINDA OLACAK Sosyal Güvenlik Yasası ile birlikte her doğan çocuğun 18 yaşına kadar sosyal güvence altında olacağına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, "Sosyal Güvenlik Yasası dün komisyondan geçti. Bu defa sıkıntı yaşamazsak, her doğan sosyal güvenceyle doğacak. Babanın sigortası yok, hiç önemli değil. Her doğan 18 yaşına kadar sosyal güvenceli olacak." diye konuştu. samanyoluhaber |
Avrupa devletlerinin en büyük sıkıntılarından biri, batının müthiş bir özendirmesi var, çocuk paraları vesair..
Onlara sorsan çocuk zahmet, öyle ya "özgür" "modern" "zevk dolu" hayatlarını yaşamanın başka yolu mu var?.. Araştırmalara göre 2050 de Almanya'da Türk nufüsu yüzde yirmi olacakmış, ne buyurulur? |
Batılılar 'köpek' sever biz 'çocuk' :) Nufusları azalması bizim için dah hayırlı.Tek sorun cahil halkın 8'er,10'ar çocuk yapması :-\
|
Önemli olan kişinin bakabileceği kadar çocuk yapmasıdır.BAkabilecekse üst sınır olmamalı bence ;) Ama bazıları az çocuk yapmayı da medeniyet göstergesi sayıyor.BU düşünce de sakat...GEçen sene bizim ingilizce öğretmenimiz olan solcu öğretmen sağlık bakanının 6 çocuk yapmasını eleştirmişti.Oysa adam adı üstünde bakan.5 çocuğa da bakar 10 çocuğa da ;D değil mi??
|
Alıntı:
her şeyi eleştirir onlar,kendilerini hariç :D |
Başbakanımız doğru bir konuya deyinmiş ama çocuklarımıza gelecek sağlamak çok önemli. Şu yaşam şartlarında çocuğu büyütmesi, onuda bırakalım hadi bir şekilde büyür... ama ona bir gelecek sağlayamadıktan sonra hiçbir önemi kalmaz. Sokaklardaki tinerci , kapkaçcı çocuklarda bu işsizlik ve onun beraberinde getirdiği açlık yüzünde kötü alışkanlıklar kazandılar. Önce geleceğini sağlayacağımıza inandıktan sonra geç nufusun sayısını yükseltsek daha doğru bir karar olabilir. ;) |
|
Bu görüşlerin altına düşünmeden imza atıyorum...
|
All times are GMT +3. The time now is 12:14. |