Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   "Rektör Derhal İstifa Etmeli" (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=25409)

Üç mevsim 04-11-2008 17:12

"Rektör Derhal İstifa Etmeli"

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yaşanan olaylar nedeniyle Mustafa Akaydın'ın derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayların kız meselesi yüzünden çıktığı bilgisinin doğru olmadığını belirterek, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın istifa etmesi gerektiğini bildirdi.

Olayların temelinde, üniversite içerisindeki terör örgütü PKK sempatizanlarının provokasyon çabalarının yattığını kaydeden Yazıcıoğlu, üniversite yönetiminin gerekli önlemleri almadığını söyledi.

"ÇATIŞMA SAĞ SOL ÇATIŞMASI DEĞİL"
Üniversitedeki olayların sağ-sol çatışması gibi gösterilmesinin de doğru olmadığını kaydeden Yazıcıoğlu, "İki taraf içinde de provokatif hareketler görüyorum" diye konuştu.

Olaylar esnasında silah sıktığı kameralara yansıyan ve aramaların ardından dün gece yakalanan Ömer Ulusoy'un ya bizzat provokatör ya da özel olarak yönlendirilen birisi olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, şöyle dedi:

"Büyükşehirlerde kapkaç, kundaklama, araç yakma gibi yöntemlerle düzeni bozmaya çalışan örgüt, üniversitelerde provokasyon teşkil ediyor. Bu bir sağ-sol çatışması mı? Böyle bir şey yok. Solcular denilen kesimi provoke eden bir PKK var aslında. PKK, kendine yeni bir zemin bulmakta, sol kesimi kullanıyor."

Sinir uçlarına dokunarak Milliyetçi kesimi sokağa dökme planları yapıldığını kaydeden Yazıcıoğlu, "Bu kesim, son derece hassas ve ayrıca, son derece de tecrübelidir. Bu oyunları bozacağız. Karanlığa izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

(habervakti)

Beritan 04-11-2008 20:53

yazıcı oğlu gerçekten güzel demiş.....bu tarz ucuz şeylere nasıl bulaşırlar aklım ermiyo

mavera 04-11-2008 21:00

Muhsin Baskan güzel, hos demiste istifa edecek erdemli rektörü ben ortalarda göremiyorum..zaten temmuzda görev süresi bitiyor diye etekleri tutusuyor, ne koparirsak kardir diye hareket ediyorlar birde 4 ay önceden istifa edip bir cuval inciri berbat mi edecek!

merve 04-11-2008 21:20

Ben bu olaydaki kişilerin o okula nasıl girdiğini anlayamıyorum??

(Çok afedersiniz ama) Orası dingonun ahırımı acaba öyle isteyen silahı ile elini kolunu sallayarak içeriye giriyo??

Kız meselesi bile olsa silahlı birinin oraya girmesi ne kadar normal???

İçeriye girerken kimlik kontrolü yapılması gerekmez mi?? Kimlik kontrolünü artık dersanelerde bile yapıyorlar!!!

Gerekli önlemlerin alınmaması sonucunda bu şekilde ortamı geren bir tablo ortaya çıkmıştır...

Muhsin Yazıcıoğlunu sonuna kadar destekliyorum fakat maveranında dediği gibi "İSTİFA EDECEK ERDEMLİ BİR REKTÖRÜ BENDE ORTALARDA GÖREMİYORUM!!!"

All times are GMT +3. The time now is 17:12.