![]() |
Mahalle baskısının son kurbanı Ali Nesin oldu
Aziz Nesin'in büyük oğlu Prof. Dr. Ali Nesin, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili bildiriye imza atınca 'mahalle baskısı'nın kurbanı oldu. Nesin'in özgürlüklerden yana tavır almasını kabullenemeyenler Aziz Nesin Vakfı'na yapılan yardımları engelleyince 46 çocuk mağdur oldu. Dün Vatan Gazetesi'nin manşetten duyurduğu haber son aylarda sıkça tartışılan 'mahalle baskısı' kavramına yeni bir örnek oluşturdu. Bazı isimlerin desteğini kesmesi üzerine Vakıf 12 bin YTL bağıştan oldu. Son çare olarak yakın dostlarına mektup yazan Ali Nesin, cevap olarak ağır hakarete uğradı. Yapılan hakaretlerin yanı sıra yaptıkları yardımı geri isteyenlerin bile olduğunu söyleyen Ali Nesin, "Bazıları bağışlarını geri istedi, verdim. Kendi hesabımdan verdim. Vakıf hesaplarından yollayamazdım, yasal olmazdı. Ama sanki pis bir şey yemişim gibi bir duygu kapladı içimi, iğrendim. Bu kişilerin parasının Vakıf'a girmesini istemezdim." ifadelerini kullanıyor. Prof. Dr. Ali Nesin, geçtiğimiz aylarda başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılması girişimine destek veren bildiriye imza atmıştı. Bildiride, "Üniversitelerin düşünce, ifade, din ve inanç ile eğitim ve öğretim gibi en temel insan hakları karşısında yasakçı değil, özgürlükçü bir tavır alması gereken kurumlar olduğunu düşünüyoruz" ifadesi yer alıyordu. Vakfa yapılan yardımlarla ilgili olarak Nesin, "Ülke çıldırmış durumda. Çoluk çocuk aç sefil kalmış, kimsenin umurunda değil. Nesin Vakfı'nın bağış toplama politikasında esastan değişiklik yapmak lazım. Yoksa zor günler bizi bekliyor." dedi. ZAMAN |
Dünya mı garip yoksa insanlar mı anlamadım :(
|
Alıntı:
|
Standart şekli verdim İsmihan .Tamam kızma ya :-[ ::)
|
Çocukların mağduriyetini gidermek için Vakfa destek sağlanmalı... Unutmayalım o bizlerin mücadelesine fikri destek sağladığı için mağdur oluyor. Ayrıca bizler de kendisine destek mesajı gönderebiliriz.
|
All times are GMT +3. The time now is 00:38. |