![]() |
Dişlerinize ne kadar dikkat ediyorsunuz?
Evet arkadaşlar Ak forum gençleri ne kadar dişlerine dikkat ediyor.
Bu konuda ne kadar bilinçli Ankete kalıtmanızı ve yorumlarınızı bekliyorum. :) |
Fırça Sadece Gece...
Misvak gün boyu... :) |
sabah öylen akşam her zaman fırçalarım...çünki ortadonti tedavisinden sonra alışkanlık yaptı ;D
|
Ben dişlerime çok dikkat ederim
Yanımdan ayıramadığım tek eşyam diş fırçam ve macunumdur. Yaşlı bir nine olduğumda dişlerimin hala yerinde olmasını istiyorum. :D Ama ne kadar üstüne düşsemde bu konuda hassas olsamda diş sorunları yaşıyorum. Hatta rüyamda dişlerimin döküldüğünü görecek kadar büyük korkularım var. :'( Neyse.. Diş sağlığı dinimizcede önemsenen bir konu ve bütün iç hastalıkların kaynağı ağız temizliğinden geçiyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? :) |
90'lık dede gibi diş sorunu çekiyorum malesef,önceden göstermiyordum,şimdi gösteriyorum ama geç kaldım üst dişlerimden birisi kırıldı :-\
|
Günde bir kere fırçalarım,Her yemekten sonra Misvak kullanırım :) Diş etlerinide kuvvetlendiriyor,ağız kokusunuda alıyor üstelik sünnet tavsiyemdir ;D
Diş macunu ile günde iki kereden fazla fırçalamak dişlere zarar veriyor diş macununun içinde bir madde var ondandı sanırım ama bütün diş macunları aynımıdır bilemem tabi ki.. |
Bende günde en az iki kere fırçalarım ama nedense misvak kullanmıyorum nasil kullanılır onuda bilmiyorum :-\
Hergün cantamda tasirim diş fircami ve macunu alışkanlik olmus :-[ |
Açıkcası ben pek dikkat etmiyorum. Küçük iken hafta'da bir defa fırçalardım ya da fırçalamazdım. Dişlerim Maşallah oldukça sağlam. Ailemde hergün fırçalamalarına rağmen diş sorunu yaşamayan yok ben hariç :)
Şuan da günde bir defa ya fırçalarım ya da fırçalamam ama tabi ağız sağlığıma oldukça dikkat ederim. Hiç bir sorunum yok çok şükür. Terli iken soğuk su içince hasta olacağına inan bir kişi mutlaka hasta olur. Aynı şekilde dişlerini fırçalamazsa diş sorunu yaşayacağını düşünen kişiler de mutlaka diş sorunu yaşar. Herşey inanmakla ilgili. Kadim Sevgiler... |
her yemek yedikten sonra fircaliyorum yoksa kendimi rahatsiz hissederim. ayrica fircalamayi da en az 2 dakka surecek sekilde gerceklestiriyorum hatta 2 kere filan fircaliyorum bir anda :D
|
24 yaşındıyım. Çok şükür dişimle ilgili hiç bir sorun yaşamadım. Kötü örnek olmayayım ama sadece yatmadan önce fırçalıyorum ben. Bazen aklım eserse gündüzde fırçalarım.
|
All times are GMT +3. The time now is 15:59. |