Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Hastanede laikçi tacizi .... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=28361)

Gölge 05-11-2008 23:46

Hastanede laikçi tacizi ....

http://www.habereditor.com/images/news/13954.jpg

Kardeşini tedavi ettirmek için gittiği Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde başörtülü olduğu için ağır hakaretlere uğrayan Elif Güler...

11 Mayıs 2008

Kardeşini tedavi ettirmek için gittiği Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde başörtülü olduğu için ağır hakaretlere uğrayan Elif Güler, kendisini herkes içinde rencide eden Diş Hekimi Nilgün Yaşar Polat hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Merve ve Elif Güler kardeşler tedavi olmak için gittikleri Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde, ağır hakaretlere maruz kaldılar. Dişlerini tedavi ettirmek için gittiği hastanede, muayene olduğu Dr. Nilgün Yaşar Polat'ın, başörtülü olan ablasına ağır hakaretlerde bulunmasını hazmedemeyen Merve Güler, tedavi olmaktan vazgeçerek, hastaneyi terk etti. Yaşadıkları olay karşısında hastane yönetimine giderek şikâyette bulunan kardeşler, kendilerine hakaret eden doktor hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Diş doktoru Nilgün Yaşar Polat'ın kendisine, “Ablan normal olsaydı dış görünüşü böyle olmazdı” dediğini belirten Merve Güler, “Dişimi çektirmek istemediğimi defalarca Nilgün Polat'a söylememe rağmen, beni ikna etmeye çalıştı. Polat'ın ısrarından rahatsız olan ablam da araya girdi. Ablamı odadan çıkarttı. Ben başörtülü olmadığım için, bana ablamı kötülemeye çalıştı. Ablamı benim hayatıma karışmakla suçladı. Bunu yaparken de onun kimliğinden yola çıktı. 'Bu ilerde kendisi gibi seni de kapanmaya zorlar. Üzerinde baskı kurar. Onu dinleme sen. Bu tipler tehlikelidir' gibi telkinlerde bulundu. Ağza alınmayacak yakıştırmalar yaptı. Odadan zor çıktım. Ablama yapılan hakaretler beni çok üzdü” şeklinde konuştu.

HAKARETLERE MARUZ KALDIM
Olayı gazetemize anlatan abla Elif Güler ise “Nilgün Yaşar Polat, kardeşimi baskı altına alarak dişini çekmeye çalışıyordu. Kardeşim dişini çektirmek istemediğini söyleyince sinirlendi. Ben araya girince bana da çıkıştı. Kendisine, kardeşimin dişini çektirmek istemediğini, bu konuda ısrar etmemesini söyledim. Bunun ardından beni odasından çıkartarak, kardeşime benim hakkımda çok olumsuz şeyler söyledi. Söylediklerini sadece ben değil, orada bekleyen diğer hastalar da duydu. Ağza alınmayacak hakaretlere maruz kaldım. Kendisini mahkemeye vermeyi düşünüyorum” dedi.
Yaşanan olayın ardından görüştüğümüz abi Murat Güler de olayın kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Kardeşlerinin olayın şokunu hâlâ atlatamadıklarını kaydeden Güler, “Kardeşime yapılan bu muameleyi hazmetmemiz mümkün değil. Sonuna kadar kendilerinin arkasındayım. Bugün benim kardeşimin başına gelenler, yarın bir başkasının da başına gelebilir. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Kardeşlerimden biri başörtülü, diğeri değil. Ailemizde ya da çevremizde bu hiçbir zaman sorun olmadı. İnsanları dış görünüşünden dolayı yargılamak ya da itham etmek, sağlıklı bir tutum değil” değerlendirmesinde bulundu.

VAKTİMİ ALMAYIN, HASTAM VAR
İddialar üzerine görüşmeye çalıştığımız Doktor Nilgün Yaşar Polat, tartışmanın yaşandığını doğruladı. Kendisinin Güler kardeşlere yaptığı hakaretleri sorduğumuz Polat, bunları yalanlamayarak, abla Güler'in hareketlerinden ve tutumundan rahatsız olduğunu söyledi. Neden hakaret ettiğini sormamız üzerine de Polat, “Vaktimi almayın, hastam var..” diyerek konuşmaktan kaçındı.

Vakit

EpiVaTeS 05-11-2008 23:50

Alıntı:

Gölge Nickli Üyeden Alıntı
Nilgün Yaşar Polat,

bu ismi bir kenara yazdım elbet okmeydanına da bir gün yolumuz düşer
o zaman elmi yaman beymi yaman görürüz..

Nurullah03 05-11-2008 23:53

Alıntı:

Alemdar Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Gölge Nickli Üyeden Alıntı
Nilgün Yaşar Polat,

bu ismi bir kenara yazdım elbet okmeydanına da bir gün yolumuz düşer
o zaman elmi yaman beymi yaman görürüz..

SÖZLERİNE KATILIYORUM ABİİİ...

tayyipleyiz 05-11-2008 23:53

Kamusal alanın, Laik bekçileri ... Bu bekçilerin adil (!) tavırları ... Alanımıza girmeye ne haddiniz var, tarzı davranışları ...

Gelde Laik (!) ol(ma) ... ;)

EpiVaTeS 05-11-2008 23:55

çekinme tayyipleyiz ben hala söylüyorum hatta bağırıyorum ben laik felan diyilim diye ama annamıyorlar dengesizler işte...

Hüdaverdi 05-12-2008 16:12

Ağız ve diş.Kırık dişim için o hastaneye gitmeyi düşünüyordum,dişini çekmeye geliyorum nilgün ;D

All times are GMT +3. The time now is 12:13.