Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Kanadoğlu fetvayı verdi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=31250)

Berika 06-06-2008 17:50

Kanadoğlu fetvayı verdi

Kanadoğlu fetvayı verdi
06 Haziran 2008 Cuma 16:05
Karar şekil yönünden mi verildi yoksa esasa mı girildi? Herşeyi bilen adam Sabih Kanadoğlu görüşünü açıkladı.
Emekli Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu Anayasa Mahkmesi'nin şekil yönünden kararın iptal ettiğini savundu. Esasa girilmediğini iddia etti. CNN Türk canlı yayınına katılan Kanadoğlu, şunları söyledi:

İddianamenin özü kalkmadı. Parti kapatma davası ile iptal davasını birbirine karıştırmak doğru olmaz. Kanıt olarak kabul edersek doğrudan etkisi yoktur ama dolaylı yoldan iddia kanıtlanmıştır.

Mahkeme teklifin herşeyden önce teklif edilebilir olup olmadığını araştırır. 2. maddede laiklik ilkesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez yazıyor.

Teklifin teklif edilebilir olup olmadığını araştırması şekil incelemesidir. Esasa ilişkin bir değerlendirme değildir. Anayasa Mahkemesi teklif edilemez olduğuna karar vermiştir.

tayyipleyiz 06-06-2008 17:55

Kanadoğlu fetvayı verdi

Yaşasın örümcek ...

"Herşeyi bilen adam" kendi başına gelecekelride biliyormu acaba ... Hani şu, yargıçlar döneminin bittiği büroksanin elitden azad edildiği, Adaletin hükümferma olduğu bir geleceği ... O gelecekte, yaşarsa kendisi de sorgulnacak ve yargılanacak.

Yaşamı biterse işi daha da vahim görünüyor.

turk_milleti 06-06-2008 19:11

Kanadoğlu fetvayı verdi

sunu demek istiyor Anayasanın teklif edilemez maddeleri var

Bu karar ile onlardan birine teklif edildi diyor

Bu mantık uzerine kurulursa zaten ak parti kesin kapanır

tayyipleyiz 06-06-2008 19:13

Kanadoğlu fetvayı verdi

[i]Evet "yargıç" mantığı ... ;)

ENGİNEER 06-06-2008 19:14

Kanadoğlu fetvayı verdi

Acaba bu adama kafa atmak caiz mi?

Atmak istiyorum 8)

selinay 06-06-2008 19:15

Kanadoğlu fetvayı verdi

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı

Atmak istiyorum 8)

:) :D :) :-*

turk_milleti 06-06-2008 19:18

Kanadoğlu fetvayı verdi

sunu dusunuyorum zaten iktidar artık kukla iktidar ters birseyde anayasa mahkemesi korkusu aynı zamanda kapanma korkusu olcak

tayyipleyiz 06-06-2008 19:18

Kanadoğlu fetvayı verdi

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı

Atmak istiyorum 8)

Herşeyi bilen adama" soralım emre ... :)

turk_milleti 06-06-2008 19:20

Kanadoğlu fetvayı verdi

Erken secim dusunuluyormus ne dersiniz sizce bu karar cıkarmı? Ben bu ekenomik sartlar altında cıkcagını sanmıyorum kaldırmaz 1 secimi daha

maviinsan 06-06-2008 19:21

Kanadoğlu fetvayı verdi

Alıntı:

turk_milleti Nickli Üyeden Alıntı
Erken secim dusunuluyormus ne dersiniz sizce bu karar cıkarmı? Ben bu ekenomik sartlar altında cıkcagını sanmıyorum kaldırmaz 1 secimi daha

eğer kapatılırsak erken seçim olur

All times are GMT +3. The time now is 00:14.