![]() |
Rakipler bizden korksun
Rakipler bizden korksun İsmail ER 7 Haziran 2008 Milli Takımlar Teknik Direktörü, Portekiz maçı öncesi iddialı açıklamalarda bulunarak, "Finali hayal ediyor ve konuşuyoruz. Rakibimiz Portekiz yada bir başka takım, kim olursa olsun, korkuyu onlara bırakıyorum" ifadesi kullandı. MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’na hazır olduklarını belirterek, hiçbir rakipten çekinmediklerini söyledi. Terim, "Futbol yaşamım boyunca futbol anlayışım daima hedefe ulaşmak ve hücuma oynamaktır. Rakibimiz Portekiz yada bir başka takım, kim olursa olsun, korkuyu onlara bırakıyorum. Türk futbolseverlerin gönül rahatlığı ile izleyeceği karşılaşmalar çıkartacağız. Rakibimiz Portekiz’in yıldız ve teknik oyuncuları Deco, Ronaldo ve Simao’ya karşı önlemlerimizi aldık" dedi. Tek hedef kazanmak 2008 Avrupa Şampiyonası’nda final düşündüklerini belirten Terim şöyle devam etti: "Finali hayal ediyor ve konuşuyoruz. Tekniğimizi ve fiziğimizi çok iyi kullanmalıyız. Ayaklarımızın yere basması için her türlü motivasyon yapıyoruz. Şu anda tek düşüncemiz ve final olarak gördüğümüz Portekiz maçını kazanmak. Euro 2004 ve 2006 Dünya Kupası’nda Türk Milli Takımı’nın olmaması bizleri kamçıladı. Portekiz takımının en büyük kozu Cristiano Ronaldo’yu Sabri Sarıoğlu ile Hakan Balta’ya emanet ettim. Kimse çekinmesin. Hakan veya Sabri karşısında kim oynarsa görevini başarı ile tamamlayacak. 2008 Avrupa Şampiyonası gruplarında tüm maçların final olduğunu söyleyebilirim. Portekiz maçı bizim için iyi başlangıç yapabileceğimiz maçlardan biri olacak. Önce galibiyet düşünüyoruz, ama beraberlik bile işimize yarayacak. Portekiz Milli Takımı’nda Dünya futbolunda söz sahibi oyuncular var. Türk Milli Takımı’nın oyuncuları da yıldız ve güçlü. Grubumuzda güçlü takımlarının karşılaşması olacak. Müthiş, aktif oynayan futbolcularımız var. Kelecimiz Volkan’dan defansımızdaki Sabri, Servet, Gökhan Zan, Hakan Balta gibi usta isimlerin yanında Emre Aşık, Emre Güngör gibi oyuncuların da set oluşturacağından şüphem yok. Hepsi de görevlerinin bilincindeler. Defansımızda risksiz hareketler yapmaya gayret edeceğiz. Hiç korkum yok. Rakiplerimiz Portekiz, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti’ne baktığımızda en hırslı ve en teknik orta sahaya sahibiz. Emre yıldız olacak Fransa Ligi’nde gol atmak kolay değil. Bu nedenle hücumda Mevlüt tercihini yaptım. Mevlüt değişik bir oyuncu olduğu için kadroda. Kanatlarda ve orta alandaki yardımlaşmada çok süratli. Çabuk düşünen ve koşan bir oyuncu. Kazım ofansif ve defaansif görevlerini çok iyi yapıyor. Milli Takım’a çok yararlı olacak oyunculardan biri. İşini çok ciddi yapıyor. Mehmet Topal’ın patlama yapabileceğini Belarus ile yaptığımız maçta gördüm. Önemli bir yıldız. Emre Belözoğlu 2008 Avrupa Şampiyonası’nın gururu olacak. Herkes onu alkışlayacak. Çünkü başarıya aç." |
All times are GMT +3. The time now is 06:25. |