Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Siyaset (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=260)
-   -   MHP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI, PROJELERİNİ İLK KEZ YENİ ASIR GAZETESİ'NE (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=31478)

cCc-kozenir-cCc 06-08-2008 17:26

MHP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI, PROJELERİNİ İLK KEZ YENİ ASIR GAZETESİ'NE

MHP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI, PROJELERİNİ İLK KEZ YENİ ASIR GAZETESİ'NE AÇIKLADI.

http://img112.imageshack.us/img112/7...g204652wq3.gif

İzmir'e "Mini Hollywood"

Körfez'e tüm ülkeler için yapay ada planları olduğunu söyleyen Müsavat Dervişoğlu, ayrıca film endüstri merkezi kuracaklarını belirtti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu aylar önce açıklayan MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yerel seçimler öncesi projelerini ilk kez Yeni Asır için açıkladı.

Dervişoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde İzmir Körfezi'ne yapay adacıklardan oluşan bir dünya oluşturmayı planladığını söyledi.

DÜŞÜK MALİYETLİ
Burada yapılacak yapay adacıkların her birinin bir ülkeye ait olacağını belirten Dervişoğlu, bu projenin yanı sıra "Mini Hollywood" projesini de ilk kez Yeni Asır'a anlattı. Dervişoğlu, "İzmir'e 'Mini Hollywood' kurmayı amaçlıyoruz. Burada bir Mustafa Kemal ya da Hasan Tahsin filmi çekmeyi arzuluyoruz. Stüdyoların, platoların da olduğu yabancıların da düşük maliyetlerle film çekebilecekleri bir yer olacak" dedi. Bir süre önce AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura'nın oğlu Fatih Özfatura'yı transfer eden Dervişoğlu, Yeni Asır ekibiyle yaptığı sohbette, Burhan Özfatura'dan da destek aldığını açıkladı.

KENTİN SİMGESİ
- YENİ ASIR: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaysınız. İzmir'e kazandıracağınız bir simge projeniz var mı?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Birden fazla çalışmamız var. İzmir Körfezi'ne yapılma aşamasındayken bile çok fazla turisti çekecek büyük bir eser kazandırabileceğimizi söyleyebirim. Ya İzmir'in bir dünya kenti olduğundan hareketle tıpkı Dubai'deki gibi fonksiyonel bir küre olabilir. Kürenin bir yanında kış sporları yaparak geçiyorsunuz, sonra da havuza giriyorsunuz. Ya da yapay adacıklar projemiz var. Dünya haritası şeklinde. Her ülkeye düşen yerde o ülkenin mimarisine ve geleneklerine uygun ölçüde bir çevre düzenlemesi yapılmış. Türkiye'ye rastlayan yerde de Türk evleri var. Japonya'ya rastlayan yerde Japon mimarisi var. Ya da ay yıldız şeklinde bir otel yapabiliriz. Bu eseri mutlaka Körfez'e yapacağız. Taklitçi değiliz. Biz yaratıcı olacağız. Ancak ne yaparsak yapalım Mustafa Kemal'in, "Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir" sözünü yazacağız.

ORTAK AKIL
- YENİ ASIR: Körfez'e İzmir'i dünya çapında tanıtacak bir proje yapacaksınız. Peki, başka projeler de var mı?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Bir film endüstrisi merkezi kuracağız. Başka bir yeri taklit etmeden. Yaşadığımız coğrafyada güzel bir Mustafa Kemal ya da Hasan Tahsin filmi çekeceğiz. Mini Hollywood gibi bir yer yapılabilmesi mümkündür. Stüdyoların, platoların olduğu yabancıların da düşük maliyetlerle film çekebilecekleri bir yer yapılabilmesi mümkündür. Tüm bunların ortak akılla, uzlaşmayla yapılması mümkün.
- YENİ ASIR: İzmir'in geleceği için bazı kentsel dönüşüm projleri var. Taşınmayı kabul etmeyenler için ne yapacaksınız?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Bir yabancıysanız, havaalanından İzmir'e gelirken rezervasyonunuzu bile iptal edebilirsiniz. Yeşildere ve Kadifekale'de doğum yapan bir kadın kanamadan ölüyor. Buralara ambulans giremiyor. Bir yangın olsa itfaiye giremiyor. Karataş da Asansör bölgesi de böyle. Bu alanlar bu zamana kadar çok ihmal edilmiş. Kalanlar da davranışları yönüyle merulaştırılmıştır. Açık söylüyorum. O havalanından gelirken sağlı sollu ne varsa tertemiz edeceğim. Popülist olamayız.

YANLIŞ İLİKLEDİ
- YENİ ASIR: Peki burada yaşayanlar ne yapacak?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Oradaki insanların intiyaçlarına cevap verebilecek, sosyal ihtiyaçlarını karışlayabilecek bulundukları yerden daha güzel şekilde hayatlarını sürdürebileceklerine inandırılması gerekir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, yeni yerleşim alanlarının sosyal yeterlilik ifade ettiğini daha prezentabl olduğunu söylemek yerine, 'Efendim bina yapmak yetmiyor kentsel dönüşümün yanında sosyal dönüşüm de gerekiyor' diye, gömleğin ilk düğmesini yanlış ilikledi. O sebeble aileler oraya gitmekten imtina etti. Bir sosyal dönüşüme de ihtiyaç vardır şeklinde işi sulandırmaya çalışmak bunu çözümsüz hale getirmek gerekir. Oralardaki arazilerin doğru planlanması halinde, yapılacak yatırımlar onlar için hazırlayacağınız yeni yerleri finanse eder.

HAKSIZLIK OLUR
- YENİ ASIR: MHP olarak en çok hangi ilçelerde iddialısınız?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Hepsini kazanacağız. Diğerlerine haksızlık olur.
- YENİ ASIR: MHP'nin 1994'te aday göstermemesi hala konuşuluyor. 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde de adayın aldığı oy MHP'nin oyundan geride kaldı. Siz partinizin oyunun üzerine çıkabilecek misiniz?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Ben öyle bir iddianın sahibi değilim. Ben MHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanma ihtimalimi 2011 yılında genel seçimleri kazanmamıza ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin Başbakan olmasına endeksliyorum.

POPÜLER DÖNEM
- YENİ ASIR: Yani partinizin oylarına. Doğru mu?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Evet. Benim iddiam şudur: Ben göreve geldiğimde Türkiye ortalamasıyla İzmir arasındaki makas 8.5 puandı. Hedefimiz, Türkiye ortalamasını yakalamaktı. Bir metropolde parti Türkiye ortalamasını yakalayamıyorsa, orada başarıdan söz edilemez. Biz 1999 seçimleri itibariyleki 'MHP'nin en popüler olduğu dönemdir' İzmir'den 199 bin 132 oy aldık. Türkiye'den ise 5 milyon 600 bin oy aldık. Şimdi ise Türkiye genelinde 5 milyon 400 bin oy aldık. Ama İzmir'den 298 bin oy aldık. Oy oranını yüzde 50 artıran, milletvekili sayısının üzerine milletvekili koyan Türkiye'de başka yok.

DOSYA FIRLATIRIM
- YENİ ASIR: Seçilmeniz durumunda 2011 yılındaki genel seçimlere kadar nasıl çalışacaksınız?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Ben İzmir'in hakkını her yerde arayacağım. İzmir'den kaçırılmış tarihi eserlerin bile peşine düşeceğim. British Museum'da, Louvre'da, Amerika Metropolitan Müzesi'nde olan İzmir'in kaçırılan eserlerinin peşine düşeceğim. İstemeyi becerebilmek önemli. İzmir'in taleplerini doğru taşıyabilmek, İzmir'i temsil ettiğinizi net biçimde ortaya koymanız gerekir. Bunu yapabilmek için birilerini kırmanız zorunlu olabilir. Ben İzmir'in hak ve hukukunu Başbakan Erdoğan ya da Cumhurbaşkanı Gül'ün ya Bakanlar Kurulu'nun önünde savunma yeterliliğine sahip değilsem bu göreve talip olmam ki. Ben TBMM koridoruna dosya fırlatırım. Bu konuda çok netim. Yapabileceğimi de beni bilenler bilir. Siz kimin hakkını gaspediyorsunuz sorgulamasını doğru beceremiyorlar.

BİRÇOK İNSAN VAR
- YENİ ASIR: Peki seçimi kazanmanıza yetecek oyu nasıl almayı planlıyorsunuz?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - İzmir'de partisini kaybetmiş 550 bin adam var. Kendi partisinden umudunu kesmiş olanlar bunlar. 500 bin kişi de sandığa gitmedi. O, kenarda kıyıda 'bir daha verirsem elim kırılsın' diyen de binlerce insan var. MHP niye kazanamama ihtimali üzerinden sorgulanıyor?
- YENİ ASIR: Bu, 1994'te aday göstermemenizin oluşturduğu bir etki olabilir mi?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Arkadaşlarım 1994 seçimlerinde Burhan Özfatura'ya sempati duymuşlar. Özfatura'yı kendilerinden saymışlar. Ne olmuş Özfatura seçilmiş. Bakın şimdi oğlu Fatih de yanımda oturuyor.

BANA GÖNDERİYOR- YENİ ASIR: Baba Özfatura'dan tavsiye alıyor musunuz?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Özfatura'dan tavsiye alıyorum. Kendisine gelen tüm projeleri bana gönderiyor. 'Ben aday değilim Müsavat'a gönderin' diyor.
- YENİ ASIR: Geçtiğimiz günlerde, Özfatura, "Kocaoğlu, Piriştina'dan daha başarılı" dedi. Buna katılıyor musunuz?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Piriştina ebediyete intikal etmiştir. İnançlarım gereği arkasından bir şey söylemem. Aziz Bey'i sevdiğim kadar onu da seviyorum. Problem olduğunda Aziz Bey'i ararım. Evlenme yıldönümünde evine çiçek gönderirim. Bu ayrı bir şey. Hizmet yönünden değerlendirildiğinde İzmir'in doğru yönetilmediğini düşünüyorum. İzmir'e verdiğimiz sözleri tuttuk diye iki tane altgeçidi gösteriyorsanız bu doğru değil. Şimdi Aziz Bey de, "Ben bu işi öğrendim" diyor. Ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı mektep değildir."

LİDER LAZIM- YENİ ASIR: İzmir ekonomisi son yıllarda olumlu sinyaller vermiyor. Bunun önüne nasıl geçilebilir?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Türkiye'de teşvikli yatırımların yüzde 31'ini İstanbul alırken, İzmir'de oran yüzde 5.6'dır. Yetişmiş insanlarımızı İzmir'de tutmayı beceremiyoruz, sermayemizi İzmir'in dışına kaçırıyoruz. Bana kalırsa Manisa, Aydın ve İzmir üçgeni ekonomik ve sosyal potansiyel olarak İstanbul'la rekabet edebilecek durumda. Buna karşın, turizm kenti olacağız diyoruz. Ama burnumuzun dibinde bir Meryem Ana var. Hz. İsa'nın doğumunun 2000'inci yılında biz ne yaptık inanç turizmi için? Satılmak üzere vaftiz suyu mu yaptık da alıcısı çıkmadı. Biz İzmir'i Türkiye'nin belirsizliği içinde pazarlamaya kalkıştığımız sürece netice alabilme şansına sahip değiliz. Kanarya Adaları dünyanın hiçbir yerinde İspanya diye değil, Kanarya Adaları diye pazarlanıyor.

EXPO ELDE KALDI- YENİ ASIR: EXPO'daki başarısızlık neden kaynaklandı?
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU - Biz bir EXPO yapmaya yeltendik. Onda bile İzmir'in kaç parçaya ayrıldığını biliyoruz. Biri kolundan bacağından, biri diğer kolundan derken EXPO milletin elinde kaldı. Hangi parça kimin elinde kaldı belli olmadı. Biz EXPO'ya talipken yeri mahkemelikti. İzmir'in işadamları kaç derneğe ayrılmış malumatınız var mı? Nasıl sinerji oluşturacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın varlığıyla kente güç katması lazım. İzmir Başkan değil, lider arıyor aslında. Çünkü lideri yok. İzmir çok güçlü diyoruz. Rahmetli Saraçoğlu'ndan bu yana Başbakan çıkmamış. Rahmetli Menderes'ten beri de Ege'den Başbakan çıkmamış. Hangi alanda yeterlilik ifade edilebilmesi mümkün. İzmir bir Başbakan hakediyor diye muhterem Genel Başkanım'a ben İzmir'den aday olmasını önerdim.

CEM SULTAN 06-08-2008 17:26

(:

politikaci 06-08-2008 17:27

bizim ''3ay'' yine geldi :D

Orhu_N_utu_Kuran 06-08-2008 17:37

boş boş konuşmuş.dubaideki gibi adacıklar yapacağına,izmir in varoşlarına ait bir projen olsun.dubaide de böyle çok lüks yerler var.ama google earth den bakınca sahil şeridinin 1 km içine doğru uçsuz bucaksız çölden başka bişe görülmüyor...belki o çöllerde yaşayan insanların su akan bir çeşmesi bile yok.sapıkça bir zihniyet...

haritaci70 06-08-2008 17:38

Yapar abi büyük başkan yaparım dediyse yapar.. :D

oguzdesouza 06-10-2008 12:34

Yapar yapar eminim yapar....

Ankara'da bu dönemde 79 tane alt-üst geçit yapılırken, İzmir'de 2 tanesine daha yeni başlanıyor.Bi de kalkıyorlar utanmadan adayız diyorlar...

All times are GMT +3. The time now is 09:49.