![]() |
'Kimse kendi yorumunu yapmasın'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, ABD Başkonsolosluğu'na yönelik saldırının arkasının iyi araştırılması gerektiğini belirterek, ''Bizim güvenlik mensuplarımıza yapılmış bir saldırıdır'' dedi. Yazıcıoğlu, saldırıyı Türk güvenlik güçlerine yönelik bir hareket olarak değerlendirdiğini söyledi. Yazıcıoğlu, “Bu saldırıyı kınıyorum. Bu saldırı, bizim topraklarımızda meydana geliyor, bizim güvenlik ve sorumluluğumuz altında bulunan bir yere yapılıyor. Bizim güvenlik elemanlarımıza, mensuplarımıza yapılmış bir saldırıdır” şeklinde konuştu. Yazıcıoğlu, şunları aktardı: “Bir eylem var. Tabii ki bir şiddet kullanılmış. Orada görev yapan polisimize karşı bir hareket yapılmış. Orada yaralanan, hayatını kaybeden kim varsa görevli olarak tabii ki onlara Allah'tan rahmet diliyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu saldırıyı kınıyorum. Çünkü bu saldırı bizim topraklarımızda meydana geliyor, bizim güvenlik ve sorumluluğumuz altında bulunan bir yere yapılıyor. Bizim güvenlik elemanlarımıza, mensuplarımıza yapılmış bir saldırıdır. Bunu kınıyorum. Tabi bir an evvel faillerinin yakalanması, bu eylemin amacının ortaya çıkartılması, bu eylemi yapanların bağlantılarının ortaya çıkarılması da hepimizin beklentisidir. Bu konuda mutlaka devlet gereğini yapacak ve bu eylemi gerçekleştirenlerin yakalanması, onların bağlantılarının ortaya çıkartılması, maksadının aydınlatılması ve kim ve kimlerse gerekli cezaya çarptırılması gerekiyor. Tabii daha arkasını bilmiyoruz, bir örgüt mü, kime bağlı, kimler yapıyor, bunları bilmeden hemen bir senaryo oluşturarak, bir yere yapıştırmak biraz yönlendirme olur, hiç birimiz bu aşamada kendi yorumlarımızı katmamalıyız.'' Yazıcıoğlu, son olarak saldırıda şehit olan polislere Allah’tan rahmet, polis teşkilatına da başsağlığı diledi. HABERVAKTİM |
All times are GMT +3. The time now is 15:02. |