![]() |
Halife Hz. Ömer'in çocuk Sevgisi
Halife Hazreti Ömer (r.a.) Eshab-ı Kiram’dan bir zatı vali tâyin etmek üzere huzuruna çağırmıştı. Hazreti Ömer’in torunlarından biri çıkageldi. Hazreti Ömer torununu kucakladı, öptü ve onun gönlünü hoş etti. Orada bulunan zat Hazreti Ömer’e (r.a.):
— Ya Ömer! Sen çocukları sever misin? Halbuki ben, on tane torunum olduğu halde hiç birisini bu zamana kadar kucağıma almadım ve öpmedim, dedi. Hazreti Ömer ona: — Allah senden merhameti kaldırmışsa ben ne yapayım? dedikten sonra «Kendi çocuğunu ve torununu sevmeyen, halkı hiç sevemez» diyerek vali tâyin etmekten vazgeçti. |
bu hikayeyi THE İMAM filminde başrolde Eşref Ziya cuma hutbesinde okumuştu sizlerle paylaşmak istedim :)
|
Adaletli Ömer paylaşan kardeş sağolasın...
|
kemalist,sen kemalist olduğuna emin misin?
demin kemalist foruma girdim de, sen pek o profile uymuyorsun,insani vasıfların hala üzerinde ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
saygılı muhaliflerden biri biri hun yabgu ;) |
Muhalifim evet ama hiçbirşeyci değilim parti olarak belki bundandır.Çünkü her düşünceyi yönetenlerden yıldım.Kemalistim ama piyasadaki Kemalistlerle beraber olamıyorum pek...Bana buradan daha çok hakaret oralarda geliyor.Bu sebeple burada zaman geçiriyorum.
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 12:10. |