Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Baykal en sonunda bunu da ima etti ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=42861)

siyah gül 07 09-09-2008 11:35

Baykal en sonunda bunu da ima etti !

Savcı Zekeriya Öz'e Şemdinli savcısının akıbetini hatırlattı

CHP lideri Deniz Baykal, Deniz Feneri davası ile Ergenekon davasını karşılaştırırken ilginç sözler sarf etti. Alman savcının hukukun temel ilkelerine uyduğunu ileri süren Baykal, Ergenekon iddianamesinin ise aynı nitelikte olmadığını savundu.

Ardından isim vermeden Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'e, Şemdinli'yi soruşturan Ferhat Sarıkaya'nın akıbetini hatırlattı: "Bugüne kadar iki iddianame ile ilgili tepki gösterdim. Birincisi Van'daki iddianame. Ne olduğu ortaya çıktı. İddianameyi hazırlayan savcı meslekten atıldı. İddianamenin hiçbir hukukî tutar tarafı olmadığı açık. İnsanlar tutuklandı gösterişli bir şekilde. Bir siyasi linç amacıyla yapılan düzenleme olduğu açıktı. Orada oydu. Burada bu savcı ne olacak? Ergenekon davası ne olacak? Bunu bilmiyoruz."

Deniz Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Almanya'daki Deniz Feneri davasıyla ilgili tartışmayı değerlendirdi. Doğan Medya Grubu'na destek veren Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı "basını yıldırma, tutsak alma eğilimi'' içinde olmakla suçladı. Baykal, Aydın Doğan'a 1 hafta süre verdiğini açıklayan Başbakan'ın grubun bu süre içinde arzu ettiği yayıncılık noktasına gelmesini beklediğini ileri sürdü. Baykal, "Bunun adı hukukta şantajdır. TCK madde 107... Bir yıldan üç yıla kadar hapis. Başbakan'a şantaj yapmak yakışır mı? Bir hafta süre veriyor ve 'yayıncılığını toparla' diyor. 'Beni rahatsız edecek şeyler yapma' diyor.'' görüşünü dile getirdi. Deniz Baykal, "Ergenekon iddianamesini eleştirdiğini ancak Deniz Feneri Derneği olayına ilişkin iddianameye aynı şekilde yaklaşmadığını" hatırlatan bir gazetecinin "Bu çifte standart değil mi?" sorusu üzerine ise ilginç bir çıkış yaptı: "Hukukun ilkelerini benimseyen, masumiyet karinesini içine sindirmiş, onun gereğini yerine getiren, hukukun temel ilkeleri göz önünde bulundurularak hazırlanan iddianameler var. Van'daki savcıyla ilgili iddianame var. Bugüne kadar iki iddianame ile ilgili tepki gösterdim. Birincisi Van'daki iddianame. Ne olduğu ortaya çıktı. İddianameyi hazırlayan savcı meslekten atıldı. İddianamenin hiçbir hukukî tutar tarafı olmadığı açık. Siyasî amacı ortada, belli. Aylarca iddianame hazırlanamadı. İnsanlar tutuklandı gösterişli bir şekilde. Bir siyasi linç amacıyla yapılan düzenleme olduğu açıktı. Nitekim savcı hakkında karar alındı. Orada oydu. Burada bunu bilmiyoruz. Bu savcı ne olacak? Ergenekon davası ne olacak?"

ZAMAN

09.Eylül.2008

Hüdaverdi 09-09-2008 13:05

Okumaya dahi gerek duymadım,bir bunağın söylediklerini ciddiye alacak değilim.
Bunu ilk defa değil 2. kez hatta chp meclis kürsüsünde de yapmıştı.
Kendisi resmen yargıya müdahale etmeye çalışıyor.
Kendisi görünüşte insan (sanki cin insan kılığına girmiş öyle kalmış) ama kendisi bunu inkar edecek söylemlerde bulunuyor.Başbakan çıkıp konuşma yaparken bu insan görünümlü ne idüğü belirsin varlık o söylemleri alıp çiğneye çiğneye geviş getire getire başka türlü ortaya sunuyor,sonrada 'başbakan yardım ve yataklık ediyor' gibisinden saçma sapan söylemde bulunuyor.
Yargıya müdahale yaparak,tutukluların 'karısı' gibi davranarak kendisi ne yapıyor acaba sorgulasın bir zahmet.
Baykal aklının yeteceği işlere kalkışsa güzel olur.

Mesela onun yapabileceği en güzel iş intihar etmek olabilir.
Terleme yüzdesi %0,yorumla yüzdesi %0,maddi yüzdesi %0 (herşey benden),stres %0 (iskolojikdestekte benden)
Ülkenin zararı görme yüzdesi %-0
Yarar görme yüzdesi % 1094734896324826349234823*462384623233432*34 devam eder bu ;D

siyah gül 07 09-09-2008 13:11

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Okumaya dahi gerek duymadım,bir bunağın söylediklerini ciddiye alacak değilim.
Bunu ilk defa değil 2. kez hatta chp meclis kürsüsünde de yapmıştı.
Kendisi resmen yargıya müdahale etmeye çalışıyor.
Kendisi görünüşte insan (sanki cin insan kılığına girmiş öyle kalmış) ama kendisi bunu inkar edecek söylemlerde bulunuyor.Başbakan çıkıp konuşma yaparken bu insan görünümlü ne idüğü belirsin varlık o söylemleri alıp çiğneye çiğneye geviş getire getire başka türlü ortaya sunuyor,sonrada 'başbakan yardım ve yataklık ediyor' gibisinden saçma sapan söylemde bulunuyor.
Yargıya müdahale yaparak,tutukluların 'karısı' gibi davranarak kendisi ne yapıyor acaba sorgulasın bir zahmet.
Baykal aklının yeteceği işlere kalkışsa güzel olur.
Mesela onun yapabileceği en güzel iş intihar etmek olabilir.
Terleme yüzdesi %0,yorumla yüzdesi %0,maddi yüzdesi %0 (herşey benden),stres %0 (iskolojikdestekte benden)
Ülkenin zararı görme yüzdesi %-0
Yarar görme yüzdesi % 1094734896324826349234823*462384623233432*34 devam eder bu ;D

:D :D :D :D :-*

All times are GMT +3. The time now is 20:25.