Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Adamına göre muamele mi yoksa herkese aynı muamele mi yaparsınız? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=48215)

ÜMİT-AK 11-28-2008 11:38

Adamına göre muamele mi yoksa herkese aynı muamele mi yaparsınız?

bana göre adam` olan `herkese` aynı muamele... adam olmayana hakettiği muamele
yani nabza göre şerbet vermek lazım...;1

Feyza 11-28-2008 11:51

"Haksızlığa gelemem, hatır gönül dinlemem ben Babamın kızıyım kurşun yerim laf yemem." :hihi2:
Bu duruma göre değişir.

Karşımdaki düşmanımda olsa haklıysa dostumu dahi karşıma alır onu savunurum.

Diğeri; nabza göre şerbet vermeye gelince insanları idare etme konusunda ihtisas yaptım diyebilirim. :hihi2:

dilemma 11-28-2008 11:51

herkese aynı muamele...

reyAKbay 11-28-2008 12:22

Herkese aynı muamele tercihi bana çok da doğru gelmiyor açıkçası ..Yüzeyden düşünüldüğünde her ne kadar adeletsiz bir seçim olarak da görülse,aslında bu iki seçenekten biri olan ''herkese aynı muamele bence adaletsiz bir davranıştır.'' Hakedene,hakkettiği gibi davranmak açılımı ''adamına göre muameledir''. Şöyle bir misalle düşüncemi aktarmak isterim, Bir iş veren olsam ve bir işçi çıkartmak zorunda kalsam...2 seçeneğim var ------> birisi ''Çok sabırlı,azimli,işi seven,iyi niyetli kısacası çok çalışkan'' diğeri ise '' Tembel,işten sürekli kaytaran vs'' olsun. Ben gidip nasıl bu adamı diğerine tercih edeyim...Mecbur değil miyim sizce adamına göre muameleye..İstesekte bazen herkese eşit davranamıyoruz...Ama bazı durumlar var ki herkese eşit davranmak zorundasınız bunuda gözardı edemem...Ama genelleme yapacak olursam, adamına göre muamele seçeneği daha ağır basıyor...

ÜMİT-AK 11-28-2008 12:27

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 463155)
Herkese aynı muamele tercihi bana çok da doğru gelmiyor açıkçası ..Yüzeyden düşünüldüğünde her ne kadar adeletsiz bir seçim olarak da görülse,aslında bu iki seçenekten biri olan ''herkese aynı muamele bence adaletsiz bir davranıştır.'' Hakedene,hakkettiği gibi davranmak açılımı ''adamına göre muameledir''. Şöyle bir misalle düşüncemi aktarmak isterim, Bir iş veren olsam ve bir işçi çıkartmak zorunda kalsam...2 seçeneğim var ------> birisi ''Çok sabırlı,azimli,işi seven,iyi niyetli kısacası çok çalışkan'' diğeri ise '' Tembel,işten sürekli kaytaran vs'' olsun. Ben gidip nasıl bu adamı diğerine tercih edeyim...Mecbur değil miyim sizce adamına göre muameleye..İstesekte bazen herkese eşit davranamıyoruz...Ama bazı durumlar var ki herkese eşit davranmak zorundasınız bunuda gözardı edemem...Ama genelleme yapacak olursam, adamına göre muamele seçeneği daha ağır basıyor...

şimdi bu örnekte sen ustabaşı ol bende müdür tembel olan benim yiğenim
ben onu çalışana tercih ediyorum o zaman ne yaparsın

AY IŞIĞI 11-28-2008 12:33

Ya bana göre de değişir çünkü ben ilk başta kimseye ön yargıyla bakmak istemiyorum bütün insanlara aynı muameleyi gösteriyorum ama eğer zamanla bakarım onun durumu değişirse benim tavrımda değişir. Yani biraz eşit biraz adamına göre ;)

reyAKbay 11-28-2008 12:37

Alıntı:

ÜMİT-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 463157)
şimdi bu örnekte sen ustabaşı ol bende müdür tembel olan benim yiğenim
ben onu çalışana tercih ediyorum o zaman ne yaparsın

Bu iki seçeneğide kapmasamaz,aletsizliğe çıkar yolunuz... Çünkü ne adamına göre muameledir ne de herkese aynı davranmak...

Zeynep 11-28-2008 14:41

Adamına göre :)

Ak_Kelebek 11-28-2008 14:45

Herkese aynı muamele yaparım ;)

ishakyilmaz 11-28-2008 15:06

İslam anlayışına göre hareket edersek tabikide;ırk,dil,din,mezhep,ayırımı gözetmeden herkese adalet içinde eşit muammele.Ama bozuk düzene göre herkes nefsinin buyrduğu hicapta seçici olabilmektedir.

All times are GMT +3. The time now is 02:04.