Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Aile Hayatı (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=246)
-   -   Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=48558)

Beritan 12-16-2008 03:31

Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı !

islam'ın genç davetçisi!
Senin mutlaka gece hayatin olmalıdır. Peygamberani deyişle, bir süt sağımı kadar da olsa gece uyanık olup,ALLAH -u Tealanın huzurunda bulunmalısın. Diğer insanlardan farklı olarak, uykunu bölüp huzura varmalısın.

Bil ki, gecesi olmayanın gündüzü yoktur. Gece sabaha kadar yatağa boylu boyuna uzanan birisinin gündüze vereceği bir şeyi yoktur. Gece senin feyizle dolduğun, gündüz ise bu feyzi başkalarına aktardığın vakittir. Dol ki, boşaltacağın bir şeyin olsun.

Ne güzeldir gece! Yıldızların parlayıp kendisini gösterdiği, nurların tecelli ettiği zamandır ve mekandır gece. Görmüyor musun? Bin aydan daha hayırlı olan vakit, gündüz değil gecedir. Resulullah (sav)ın şu yalan dünyadaki en yüce ve mutlu anı olan Mirac, gece vuku bulmadı mı?

Evet, gece gönül adamlarının akşama kadar bekleyip durduğu vakittir. Gece samimiyettir, gece sıpsıcaktır. Gecenin, yani yalnızlığın riyası yoktur. Herkes uyurken kalk, bir abdest al soğuk suyla, Rabbinin huzuruna var, boynunu bük… Ona bir şeyler mırıldan, isteklerini sırala…gecenin nasıl iletken olduğunu göreceksin. Radyo dalgaları bile gece daha iyi çeker.
Bütün bunlar olup biterken, gecenin bunca avantajları varken, senin geceyi bastan sona uykuyla geçirmen ne büyük gaflet, ne büyük kayıptır
. . . alıntı

Feride 12-16-2008 18:42

gece hayatının anlatıldığı bu yazı, insanın içini aydınlatıyor bana göre. çok güzel gerçekten. + beğeni

Beritan 12-16-2008 23:58

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 465433)
gece hayatının anlatıldığı bu yazı, insanın içini aydınlatıyor bana göre. çok güzel gerçekten. + beğeni

teşekkürler;1

AY IŞIĞI 12-17-2008 12:59

Çok güzeldi canım gönül gözümüzü açtığın için emeğine sağlık (+)

ishakyilmaz 12-17-2008 13:05

Gece hayatı denildiği zaman aklımıza gelmesi gereken bu husus olması gerekirken,malesef mutluluğu çok kuytu yerlerde aramakta insanoğlu...

Beritan 12-23-2008 18:31

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 465688)
Gece hayatı denildiği zaman aklımıza gelmesi gereken bu husus olması gerekirken,malesef mutluluğu çok kuytu yerlerde aramakta insanoğlu...

" milli Ahlakın olmadığı yerde ,Millette medeniyette olmaz.."
yorumlarınız için teşekkürler:güzel:

Feride 12-23-2008 18:59

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 485176)
Yaşıyorum diye hep gündüzleri kendine alan olarak belirleyen , yaşıyorum diye ayakta ve ayık iken kendine anlam bicen ,hatta yaşıyorum diye gündüzleri hizmet edenlerin hakiki manada geçe avı ,gece pususu türü yani gece gezinti ve seyehati yoksa rızaya dair amellerimiz zifiri karanlıktır demek lütfen geçe ile gündüzlerimizi aydınlatalım inşaALLAH , hoş paylaşım için teşekkürler efendim

abi bu ne güzel bir ifade tarzıdır. her zaman ki gibi yine kalemini konuşturmuşsun. yazı güzel senin yorumun da bir okadar güzel..

Beritan 12-23-2008 20:25

kim iyi var abi..:ağla: bana heç iyi varsın deyen olmadı :ayutandım:

Feride 12-23-2008 21:55

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 485208)
kim iyi var abi..:ağla: bana heç iyi varsın deyen olmadı :ayutandım:

:) seni de kastetmiştir muhakkak. yalçın abi ayırım yapmaz.:):gül:

Beritan 12-23-2008 22:00

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 485233)
:) seni de kastetmiştir muhakkak. yalçın abi ayırım yapmaz.:):gül:

kastetmiştirlerle yol almıyacağız değilmi feride;ı:

All times are GMT +3. The time now is 04:50.