Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   SEZARIN EVİNE TÜRBANLI YASAK.. SEZARIN EVİDE KAMUSAL ALAN....YENİ ŞAFAK (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=5273)

loneliness 08-19-2007 13:48

SEZARIN EVİNE TÜRBANLI YASAK.. SEZARIN EVİDE KAMUSAL ALAN....YENİ ŞAFAK

Sıradan bir ev değil türbanlıya verilmez

Cumhurbaşkanı Sezer'in evini kiraya verecek olan TEM Emlak yetkilisi Kuyulu, "kiralamak isteyenlerin sosyal yapısına ve yaşam tarzına baktıklarını, bunun için de evi kiralamak isteyen ailede türbanlı kimse ya da kimselerin olup olmadığına dikkat edildiğini" söyledi.

Sıradan bir ev değil türbanlıya verilmez

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Çankaya Köşkü'nü kamusal alan ilan edip, başörtülülere kapatan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, şimdi de kiraya vereceği evi için başörtüsüz kiracı arıyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Farabi Caddesi'ndeki evi Ağustos ayı başından itibaren kiracı bekliyor. Evi kiraya verecek olan TEM Emlak yetkilileri, gelen taleplerin Köşk'e iletildiğini ve oradan bu konuda bir cevap gelmediğini dile getirirken, evi kiralamak isteyenlerde aranan şartlar arasında evde türban takılmamasının da yer aldığı ortaya çıktı.

1400 YTL KİRA İSTİYOR

Ağustos ayı başından bu yana evin hâlâ neden kiraya verilememesine 1400 YTL'lik aylık kira bedeli ile "türbansız kiracı" gibi şartların aranıyor olması gösteriliyor. TEM Eklak ofisi yet-kilileri bu konuda, "Takdir edersiniz ki burası alelade bir insanın evi değil, elbette bazı şartları olacak ve herkes bu şartları taşıyamaz" diyorlar.

BAŞÖRTÜLÜYE KİRAYA VERMEM

Sezer'in evinin başörtülü kiracılara ve-rilmek istenmediği ortaya çıktı. Evi kiraya verecek olan TEM Emlak yetkilisi Sibel Kuyulu, "Kiralamak isteyenlerin sosyal yapısına ve yaşam tarzına baktıklarını, bunun için de evi kiralamak isteyen ailede türbanlı kimse ya da kimselerin olup olmadığına dikkat edildiğini" söyledi. Sibel Kuyulu, söz konusu talimatın Sezer'den mi geldiğine ilişkin sorumuza, "Böyle bir özel talimat gelmesine gerek yok. Zaten gelmiş değil de. Ancak biz gerekli hassasiyeti gösteriyoruz" cevabını verdi. Kuyulu, eve talip olan ailede tesettürlü kimselerin olup olmadığı bilgisine nasıl ulaştığına ilişkin sorumuza ise, "Bunu bilmek öyle zor bir şey değil. Kişiler belli olur, ben 22 yıldır bu işi yapıyorum" diye cevap verdi.

KAMUSAL ALAN MI?

Evin kamusal alan olmadığı için başörtüsü yasağının Sezer'in evinde uygulanmasının doğru olup olmadığını sorduğumuz Sezer'in emlakçısı Sibel Kuyulu, "Ben onu bunu bilmem kardeşim. Tesettürlüye ev yok. Bu konuda daha fazla konuşmak da istemiyorum" dedi.

TEM EMLAK'A İSİM HAKKI DAVASI

İstanbul Ümraniye'deki Türkiye'nin Emlak Merkezi (TEM) yetkileri Sezer'in emlakçısı TEM Emlak'ın izinsiz olarak isim haklarını kullandıklarını belirterek, bu nedenle Ankara'daki TEM Emlak hakkında dava açmaya hazırlandıklarını söylediler. TEM Emlak yetkilisi Ayfer Kırkpınar ise, "Asıl onlar bizim ismimizi kullanıyor. Onların iddia ettiği gibi olsaydı Emlakçılar Odası'ndan bize kullanım izni verilmezdi" dedi.

TEM EMLAK: Ayrıma karşıyız

İTEM Emlak'ın yönetim kurulunda da yer alan emlak ofisinin bir başka yetkilisi Ayfer Kırkpınar ise, "Biz Sayın Sezer'in eviyle ilgili olarak gelen talepleri Köşk'e iletiyoruz. Değerlendirmesi orada yapılıyor. Bunun haricinde kiralamak isteyen kimselerle ilgili biz kendimiz herhangi bir şart koymuyoruz. Bu işten inanın çok bunaldım, ben şahsen böyle ayrımlar yapmayan bir insanım" diye cevap verdi.

Onlybullet34 08-19-2007 14:02

SEZARIN EVİNE TÜRBANLI YASAK.. SEZARIN EVİDE KAMUSAL ALAN

Ağzıma küfür geldi ama buraya yazamıyorum..Türban niye ona bu kadar batıyor Anlamak mümkün değil...

Evrem 08-19-2007 19:45

yha bo$una direnioLr hayrunisa qüL ....(first lady) oLarak sezern evine qirejekk

oguzdesouza 08-20-2007 10:55

Bi de bu adama ölüm tehditi ediyorlar diyolar tabii ederler adamdaki düşünceye baksana >:( >:(

Mu-Alim 08-20-2007 11:39

Ya bu kamusal alan lafına öyle gıcık oluyorum ki..Her yer kamusal alandır ki...Sokak,cadde,bahçe,ev,apartman girişi...

Tamam tüm kamusal alanlarda yasaklayalım başörtüsünü..Amma;

Nasıl bir devlet dairesi kamusal alan ( yani halka ait olan halkın gelip gittiği bulunduğu alan ) ise bir sahil de kamusal alandır:

*Sahillerde başörtülü gezmek KESİNLİKLE YASAKTIR.Zira,sahil kamusal alandır....AMMA,SAHİLDE MAYO İLE BİKİNİ İLE GEZMEK DE YASAKTIR.Çünkü neymiş,sahil de kamusal alanmış.Takım elbisenle güneşlen kardeşim...
*Evet ev de kamusal alandır.Bundan sonra annemi şikayet edeceğim yargı mercilerine eğer evde başörtülü görürsem onu.AMMA SAYIN ENTEL MAGANDALAR,SİZİ DE GÖRMEYEYİM EVİNİZDE PİJAMALARINIZA,TAKIM ELBİSENİZ VE GRAVATINIZLA OTURACAKSINIZ EVİNİZDE,KAMUSAL ALAN ORASI.Hele bi göreyim banyoya takım elbisesiz gravatsız girdiğinizi,iki elim yakanızda bilesiniz!!

*Sokaklar kamusal alandır malumunuz.Başörtülü gördüm mü yırtarım hemen o örümcek kafalının kafasındakini(!).AMMA,SENİ GÖRÜRSEM BİR DE ÜNİFORMASIZ HALİNLE,ORACIKTA ÖLDÜRÜRÜM SENİ!NE DEMEKMİŞ KAMUSAL ALAN HÜKÜMLERİNE UYMAMAK,GÖRÜRSÜN...

pont 08-20-2007 14:36

haberin kaynağını da yazsan daha iyi olur.emeğe saygı gösterelim :)

Benide_Kapatın 08-20-2007 14:40

Ynt: SEZARIN EVİNE TÜRBANLI YASAK.. SEZARIN EVİDE KAMUSAL ALAN

İnanmıyorum ya..... >:(

kardelen007 08-20-2007 14:41

çıldrdlr tek kelmyle....

Benide_Kapatın 08-20-2007 15:10

Ynt: SEZARIN EVİNE TÜRBANLI YASAK.. SEZARIN EVİDE KAMUSAL ALAN

BENDE KİRALIK EVİMİN PENCERESİNE ŞÖYLE YAZAYIM BARİ

"ORASINI BURASINI AÇANLARA KİRALIK VERİLMEZ"

sedef 08-20-2007 15:32

onların yapmak istediğide kapalıları ve açıkları karşı karşıya getirip düşman yapmak lütfen bu oyunlara gelmeyelim

All times are GMT +3. The time now is 21:15.