Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Siyaset (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=260)
-   -   'Baykal imanına değil koltuğuna bağlı' (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=56529)

Necip Fazıl 02-17-2009 02:19

'Baykal imanına değil koltuğuna bağlı'

CHP'nin son dönem dini açılımları çok tartışıldı. Baykal sert eleştirilere maruz kaldı. Ama hiç birisi bu kadar ağır olmadı. üstelik salvolar 'soldan soldan' geldi...

Yerel seçim kampanyasını yürüteceği seçim bürosunun açılışını pazar günü 50 bine yakın kişinin katıldığı 'Sevgi Yürüyüşü' ile yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hedeflediği oy oranını açıkladı. Makamında Haber7.com’a konuşan Sarıgül, CHP’nin yerel seçimler öncesi yaptığı çarşaf, Kuran kursu ve tarikat açılımlarını değerlendirdi.

29 Mart’ta yüzde 80’in üzerinde oy almayı hedeflediğini belirten DSP'li Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, 2004 seçimlerinde yüzde 70 oy almalarına rağmen ertesi gün sabahı toplantı yapıp “geri kalan yüzde 30 biz niye kaybettik?” sorusunu kendilerine sorduklarını belirtti. Son günlerde yapılan anketlerde yüzde 80’lere varan oy oranı sonucu çıkan Sarıgül, “Biz belediye olarak hiç anket yapmadık, yaptırmadık da. Ama birçok büyük anket firmasının çalışmaları elimize ulaşıyor. Ben zaten halkın içindeyim. Halkın bize karşı olan düşüncelerini görüyorum. Bu seçimde de yüzde 80’in üzerinde oy alacağımıza inanıyorum. Ak güvercin Şişli'den ve İstanbul'un her tarafından iktidara uçacak'” dedi.

“KURAN’I KERİM’DEN DE ATATÜRK’DEN DE ELİNİ ÇEK”

Sarıgül CHP'nin son açılımlarını da değerlendirdi ve Baykal'a çok sert eleştirilerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın son açılımlarını inandırıcı bulmadığını belirten Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal’ın Atatürk ve İslam dinini siyasete alet edip istismar ettiğini ifade etti. Sarıgül şöyle konuştu: Baykal kesinlikle inandırıcı ve sevecen değil. Sadece günlük konuşmalar yapan birisi. Sözde açılımlarla sadece seçim yatırımı yapıyor. Buradan Sayın Baykal’a sesleniyorum; Ey Baykal! Kuran’ı Kerimimizden de elini çek, Atatürkümüzden de elini çek. Kuran’ı Kerimimizi de siyasete alet etme. Yıllardan beri Atatürk’ü istismar ettin. Atatürk ulusun adamı. AK Partili, DYP’li, CHP’li, MHP’lisi fark etmez. Tüm siyasi partilere oy veren halkımızın Ata’sı. Sadece Baykal’ın değil. Baykal Atatürk’ü siyaset malzemesi olarak yıllardan beri kullanıyor. Şimdi de inançlarımızı istismara etmeye kullanmaya çalışıyor. Hem de seçime 15 dakika kala. İnançlarımızı Allah’a ulaşma yoludur, iktidara ulaşma yolu değildir."

"SEÇİMLERDEN SONRA DEVAM ETTİRMEYECEK"

Baykal'ın 29 Mart seçimlerinden sonra bu açılımları devam ettirmeyeceğini öne süren Sarıgül, Baykal’ın imana gelmesi gibi bir durumun olmadığını söyledi. Sarıgül şöyle devam etti: Baykal, bu açılımlarını seçimlerden sonra kesinlikle devam ettirmeyecek. Baykal 10 yıldır genel başkan. Neden daha önce yapmadı? Ben yıllar önce bunları söyleyince söylemediği laf kalmadı. Sonun da imana geldiyse iyi bir şeydir ama Baykal’ın imana gelmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü Baykal sadece koltuğunu bağlıdır, imana bağlı olmaz.”

HABER 7

tayyiperdogan57 02-17-2009 02:33

ben sarigule katiliyorum, cunku bazi chpli arkadaslarim var ve diyor lar ki chp akilli bu açilimlar oy avciligi için, ve arkadaslarim diyor ki, chp bazi cahil kesimin oyu iin butun bunlari yapiyor ve sarigulu bu tezi dogruluyr ve bence de boyle chp yalanci ve halkimizin temiz dini duygulariyla oynuyor in$allah 29 marta buyuk bir tokat yer

All times are GMT +3. The time now is 21:54.